Projects AbroadProjects Abroad

Jobb frivillig i utlandet

Frivillig arbeid i utlandet!

Frivillig arbeid er for alle! Du kan jobbe frivillig hvor du vil, med hva du vil og hvor lenge du vil. Enten du er skoleelev, student, yrkesaktiv, pensjonist eller bare skal på ferie, reiser alene, i gruppe eller sammen med venner eller familie, så har vi prosjekter som passer for deg.

Neste steg: Klikk her for å velge ditt prosjekt

Frivillige planter mangrovetrær på Fiji Top Ten Reasons to Volunteer Abroad infographic

Hva er frivillig arbeid?

Frivillig arbeid er ikke det samme som bistandsarbeid. Sistnevnte er arbeid som ofte utføres i kriseområder rammet av krig, uro eller naturkatastrofer. Her trengs kvalifisert personell som kan binde seg til ofte langvarige opphold. Frivillig arbeid er derimot åpent for alle, også ufaglærte. Her er pågangsmot, innsatsvilje og en fleksibel holdning nøkkelkvalifikasjoner. Hos Projects Abroad har vi fleksible prosjekter som kan tilpasses alle, og våre frivillige har en viktig global betydning.

Hvem kan delta på frivillig arbeid i utlandet?

Alle! Vi tilbyr frivillig arbeid tilpasset ulike aldersgrupper og fagbakgrunner på prosjekter over hele verden. Du kan reise alene, du kan ha med en venn eller kjæreste på tur eller du og vennene dine kan lage deres hele egen gruppereise. Du kan også ta med hele familien på frivillig arbeid, hvis du ønsker det.

Hvis du er student eller nyutdannet, kan vi også tilrettelegge for praksisplass og internship, og har du erfaring fra arbeidslivet, har vi egne prosjekter for profesjonelle og pensjonister. Vi tilbyr også egne gruppereiser for frivillige i ulike aldre.

Hva er din rolle på frivillig arbeid?

Som frivillig med Projects Abroad tar du ingens jobb. Din rolle er å være ekstramannskap på prosjekter som ikke har midler til å lønne flere ansatte, men som likevel har behov for flere ivrige hender. Du vil gå inn som assistent og jobbe side om side med de fast ansatte på ditt prosjekt. Dersom du har erfaring fra tidligere og et ønske om å jobbe mer selvstendig, lar dette seg som regel gjøre på de fleste prosjekter.

Vi forventer at du som frivillig skal ha en reflektert holdning til din rolle som frivillig. Målet er ikke å bli bestevenner med barna på prosjektene, men å utvise profesjonell nærhet som ivaretar barnas integritet og behov.

Projects Abroad er også forkjemper for etisk og ansvarlig behandling av ville dyr. Du skal derfor ikke forvente å komme tett på ville dyr når du er frivillig med oss. Ville dyr skal leve naturlig, og våre frivillige deltar i dyrenes liv på en måte som ikke begrenser deres instinkter og naturlige levemåte.

Hva kan du jobbe med på frivillig arbeid?

Projects Abroad tilbyr prosjekter innen mange felt, slik som sosialt arbeid med barn, ungdommer og voksne, undervisning, medisinsk arbeid, arbeid med dyr, naturbevaring, sportsprosjekter,  juss og menneskerettighetsarbeid, byggeprosjekter og mye mer. Vi har egne gruppereiser for ungdom mellom 15 og 18 år, ungdom 19+ og oppover og voksenfrivillig. Du kan delta fra 1 uke og oppover. Det er fullt mulig å kombinere ulike prosjekter og land.

Hva er aldersgrensene for å delta?

Alle over 15 år kan jobbe frivillig med Projects Abroad. Vi har ingen øvre aldersgrense! Vi tillater også at familier har med barn på frivillig arbeid.

Når kan du reise?

Når du vil! Vi har fleksible startdatoer, så du kan velge selv når vil reise ut på frivillig arbeid. Prosjektene våre er åpne hele året rundt. Du kan delta i ferien din, i friåret ditt eller i et avbrekk fra jobben. Du kan også delta midt i skoleåret, for eksempel på våre praksisplasser og internship.

Hvordan går du fram for å delta?

Det er ikke vanskelig å komme i gang med frivillig arbeid i utlandet. Finn din drømmedestinasjon og hvilket prosjekt som passer for deg, og send inn søknadsskjemaet! Hvis du trenger hjelp til finne ut hva som passer aller best for deg, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Hva koster det å være med på frivillig arbeid?

Kostnaden for å delta varierer fra land til land og dekker blant annet oppfølging før og etter avreise fra Norge,  kost og losji, transport til og fra jobb, donasjoner til prosjektene, forsikring og mye mer. En oversikt over alt dette finner du i prislisten vår, og her kan du lese om hva du får for pengene dine. Hvis du vil vite mer, har vi laget en egen side om hva pengene dine går til.

Hvorfor velge Projects Abroad?

Projects Abroad er representert over hele verden og er ledende i vår bransje. Projects Abroad skiller seg fra formidlere av frivillig arbeid ved at vi har egne ansatte i alle destinasjoner hvor vi frivillige. Dette gjør det trygt, seriøst og fleksibelt å reise med oss. Egne ansatte gjør det enkelt å velge ut bærekraftige samarbeidsprosjekter, basert på lokale behov, og sikre at oppfølgingen av våre frivillige er optimal. Vi er på plass for våre frivillige på kort varsel, 24 timer i døgnet, sju dager i uken.

Sist, men ikke minst: Projects Abroad kan dokumentere og tallfeste resultatet av alle arbeidstimene våre frivillige bidrar med hvert år. Her kan du lese mer om hva våre frivillige har utrettet.

Ute i siste liten eller litt begrenset med penger? 
Her kan du lese om hvordan du kan reise ut på kort varsel og om frivillig arbeid på budsjett.

HVILKET PROSJEKT PASSER BEST FOR MEG?

 
ALDERSGRUPPE Alle (16+) Alle (16+) Tenåringer
(15-18)
Alle (50+) Ferdigutdannet
(25+)
Alle (16+)
LENGDE Fleksibelt Fleksibelt 2-4 uker 2 uker Fleksibelt 2 uker
STARTDATOER Fleksibelt Fleksibelt Faste datoer -
Sommer og Jul
Faste datoer -
Vår og Høst
Fleksibelt Faste datoer
OPPFØLGING
FRA ANSATTE
Ukentlig Ukentlig Kontinuerlig Daglig Ukentlig Daglig

Frivillig arbeid - prosjekter

Juniorfrivillig 12 - 15 år

Ungdomsfrivillig 15-18 år

Gruppefrivillig 19+

PRO

Andre Prosjekter

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲