Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Arkeologi i Romania

Oversikt
 • Sted: Variert, blant annet Deva, Sarmizegetusa Cluj og Alba museum
 • Rolle: Utgravninger, analyser av funn og museumspresentasjoner
 • Forskningsfokus: Utgravning og restaurering for å få bedre innsikt i Romanias gamle sivilisasjoner
 • Boform: Gjestehus, arkeologisk camp eller vertsfamilie, avhengig av sted
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på vårt arkeologiprosjekt i Romania kan du delta på arkeologiske utgravninger flere steder i landet, men hovedbasen ligger i Deva, en spennende by med 80 000 innbyggere. I eldre tider var Deva en festning kalt Decidava. I dag er byen distriktshovedstad i Hunedoara, et område med en rik og fascinerende historie. 

En arkeologifrivillig driver med utgravning i Romania

På dette prosjektet jobber du sammen med flere store aktører innen arkeologi, blant annet Romanias historiske museum, hvor de undersøker det antikke Dacia og de middelalderske omgivelsene i Transylvania. Arkeologiske funn i Carpathianfjellene og på slettene nedenfor har allerede gitt bemerkelsesverdig informasjon om tidspunktet for den beryktede “Vlad - spidderen”, den antatte inspirasjonen til Dracula-legenden. 

Våre arkeologiske plasseringer er en flott måte å lære om våre for lengst forsvunnede sivilisasjoner på. Gjennom utgravninger, research og forskning kan du forsøke å rekonstruere mange sider av fortidens levemåter. Arbeidet vil gjøres i samarbeid med erfaringsrike spesialister fra perioden på periodene neolittisk tid fram til middelalderen.

Ved å delta på vårt arkeologiprosjekt i Romania vil du få dyrebar erfaring og lære praktiske ferdigheter innenfor fagfeltet. Som frivillig vil arbeidsoppgavene være svært variert. Du vil jobbe på utgravnings- og restaureringsfelter over hele Romania. På de vakre stedene Deva, Alba-Iulia, Bourdusani-Popina og Harsova hjelper frivillige til med utgravning, rensing og rekonstruering av keramikkdeler, verktøy og andre spennende gjenstander arkeologer har funnet. Andre oppgaver vil være å identifisere og avdekke gamle graver og sammensetting av bein og andre gjenstander i Sibiu, rapportskriving på Saxon-kirkene i Transylvania-regionen, og studier av hagene og utgravningsfeltet for Brukenthal Summer Palace i Avrig.

Frivillig på arkeologiprosjektet

Arkeologisk utgraving i Romania

På vårt arkeologi-prosjekt i Romania får frivillig bred erfaring og mye kunnskap direkte knyttet opp mot dette spennende fagfeltet. Du vil ha en rekke varierte oppgaver, og du kan for eksempel være med på:

 • Identifisering og vern av gamle graver
 • Samlingen av bein og gjenstander
 • Utarbeide rapporter og dokumentasjon
 • Studere og utforske steder med arkeologisk betydning
 • Utgraving
 • Rekonstruksjon
 • Utarbeide forslag til nye utgravninger
 • Analysere funn
 • Presentasjoner på museer
 • Arbeid på museer

De historiske museumene dette prosjektet har stiftet et godt samarbeid med er Cluj og Alba Iulia. Det er her analyseringen, researchen og de videre studiene av utgravningene vil foregå.  Det er også mulig for frivillige å hjelpe til på museumet med oversettelse av dokumenter og lage turistinformasjon.

Frivillige graver fram keramikkdeler på arkeologiprosjektet i Romania

Som frivillig må du dokumentere og rapportere arbeidet du foretar deg, ettersom dette er hendeles som skal arkiveres og holde styr på. Du vil også få en unik mulighet til å lage forslag til nye utgravningssteder som presenteres til potensielle nasjonale og internasjonale givere.

I vintermånedene fra oktober til mars, er det ikke mulig å gjennomføre utgravninger i den frosne bakken, så i disse månedene vil du i hovedsak jobbe på museene med tegning, rensing, finpussing, måling, analysering og kartlegging av funn.  

Hvor og hvordan du bor avhenger av hvor du jobber. Våre frivillige kan bo i på gjestehus i Deva, i leir ved utgravningsstedet, på hostel eller hos lokale vertsfamilier i nærheten av plasseringen. Det vil arrangeres månedlige sosiale samlinger for frivillige, og i helgene er det mulighet for å reise til Brasov eller andre større byer for å oppleve hva denne perlen i Europa har å by på.

Dette prosjektet også tilgjengelig for deg som kun har én uke til rådighet. Du vil få en verdifull kulturerfaring og en god arbeidserfaring, men merk deg at deltakere på lengre opphold vil få mer utbytte av oppholdet sitt.

Arkeologi utenlands

Frivillige graver på et utgravningsområde på arkeologiprosjektet i Romania

Arkeologi er en feltbasert vitenskap, som betyr at en stor del av utdanningen går på å lære seg ferdigheter og strategier for å gjøre undersøkelser og utgraving. Dersom du ønsker å studere arkeologi på et høyere nivå må du være forberedt på å bruke mye tid på feltarbeid, som kan være arbeid på utgravningsområder, i laboratorier og på museumer. Dette prosjektet gir deg en unik mulighet til å jobbe sammen med profesjonelle og kvalifiserte arkeologer, og være en del av arbeidet de gjør.

Vi har også et annet arkeologiprosjekt som du kan delta på. Les mer om Inka & Wari-prosjekt i Peru

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲