Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom på Filippinene

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Bogo City og San Remigio, Cebu
  • Typer plasseringer: Barnehager, dagsentre, utdanningssentre for barn med spesielle behov
  • Alder på barna: 3-18 år
  • Størrelse på gruppene: 20-60
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske aktiviteter og gruppeaktiviteter 
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra én uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Filippinene er en folkerik nasjon, med ekstremt store forskjeller mellom fattig og rik. Mange lever under svært kummerlige forhold i slumområder, hvor de mangler det aller meste. Filippinene er også et land hvor hiv og aids er på rask fremmarsj, og ett av tre nye tilfeller er blant unge mennesker. Barn er derfor svært sårbare, men ved å gjøre en innsats i arbeidet med barn kan du som frivillig bidra til å forbedre fremtidsutsiktene deres.

Din rolle som frivillig

Frivillig og barn som leker med vannballonger på et omsorgsenter på barn- og ungdomprosjektet på Filippinene

Som frivillig kan du hjelpe til med lekser, undervisning og lek og drive med ulike sportsaktiviteter. Du vil bidra med et ekstra par hender som kan assistere de ansatte i de daglige oppgavene. Dette kan gå ut på å hjelpe til under måltider, lære barna om personlig hygiene eller hjelpe til med rydding og rengjøring. Barna er fra 3 til 18 år, og gruppene kan bestå av 20 til 60 barn, så det vil alltid være noe å ta tak i.

Vi har flere ulike plasseringer innen Barn og Ungdom på Filippinene. Du jobber i barnehager eller på sentre som har fokus på barn fra ressursfattige familier eller med barn med funksjonsnedsettelser eller sykdommer. Prosjektene ligger ofte i tilknytning til skoler i og rundt Bogo City eller i San Remigio. 

Barn leker på Barn & Ungdomsprosjektet på Filippinene

Du trenger ingen spesiell kompetanse for å delta på dette prosjektet, kun en god dose entusiasme og stå-på-vilje. Har du egne ideer til aktiviteter så blir disse alltid tatt vel imot. Projects Abroad stiller gjerne opp med maling og annet utstyr dersom de frivillige ønsker å arrangere en spesiell aktivitet for barna eller å renovere en lekeplass eller et klasserom. Ikke nøl med å vise initiativ!

I tillegg til disse rent praktiske oppgavene er det viktigste du kan gjøre å tilbringe tid med barna og støtte og oppmuntre dem. Uansett om du hjelper barna med lekser, spiller fotball med dem eller lærer dem et nytt kortspill, så er den tiden og oppmerksomheten du gir dem uvurderlig.

De frivillige jobber vanligvis fire til fem timer om dagen. Hvis du bor i nærheten av prosjektet ditt kan du velge å spise lunsj hjemme. For deg som har litt lenger vei hjem, vil du få med matpakke fra vertsfamilien din. De fleste frivillige jobber mandag til fredag og har helgene fri til å reise rundt og oppleve Filippinene på egenhånd.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

En frivillig hjelper barn med en aktivitet på et omsorgsenter på Filippinene

Dette prosjektet er tilgjengelig for én ukes opphold dersom du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med barna i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måte som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Philippines Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲