You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Phnom Penh
  • Typer plasseringer: Barnehager, dagsentre
  • Alder på barna: 4 mnd. - 18 år
  • Størrelse på gruppene: 10 - 50
  • Rolle: Assistere de lokalt ansatte med lek, enkel undervisning, og hjelpe til der det trengs
  • Boform: Delte leiligheter
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å jobbe som frivillig i Kambodsja kan være utfordrende, men svært givende. Uansett om du har et friår, ønsker praksisplass i forbindelse med studier, vil ha en pause fra karrieren eller ønsker å reise på en ferie med formål så vil du spille en viktig rolle og ditt bidrag vil bli høyt verdsatt. 

Projects Abroad-frivillige på barn & ungdom i Kambodsja leser bøker for barna på prosjektet

Selv om det nå er lenge siden borgerkrigen i Kambodsja tok slutt, fortsetter arven etter den å hjemsøke dette vakre landet. Kambodsja forblir et av de fattigste landene i Asia, hvor barn er spesielt sårbare.

I Phnom Penh jobber de fleste frivillige med en lokal organisasjon kalt Khemara. Khemara er den eldste registrerte organisasjonen av sitt slag i Kambodsja. Siden 1991 har den spilt en avgjørende rolle i arbeidet for utviklingen av kvinner og barn i Kambodsja gjennom direkte samarbeid med lokalbefolkningen. Projects Abroad og Khemara driver ni dagsentre i utkanten av Phnom Penh.

Din rolle som frivillig på et Barn og Ungdom-prosjekt

Vanskeligstilte mødre leverer barna sine på sentrene slik at de kan gå på jobb. Som frivillig vil du være sammen med barn som er mellom 3 og 5 år gamle, i grupper på mellom 20 og 50. De frivillige vil bistå med alt fra høytlesing for barna til individuell engelskundervisning for de lokale ansatte. Du kan også få mulighet til å jobbe direkte i lokalsamfunnet med å gjøre befolkningen oppmerksom på barns rettigheter. Alle frivillige vil bli fulgt opp av de lokale ansatte.

Unge Projects Abroad-frivillige blåser såpebobler med barn på barn og ungdom-prosjektet i Kambodsja Projects Abroad

I tillegg til disse oppgavene vil du også være med og gi opplæring i personlig hygiene, servere barna mat 3 ganger om dagen og at de får sine månedlige helsesjekker. Når det kommer til undervisning, vil du assistere de ansatte på sentrene med å aktivisere barna på måter som utvikler deres lese-, skrive-, regne- og sosiale ferdigheter. Aktiviteter som sang, spill, tegning og maling vil også stå på timeplanen.

Hvert år gjennomfører vi fire minikampanjer med fokus på utdanning og lesing/skriving, idrett, miljø, helse og hygiene. Det er fullt mulig for deg som frivillig å delta på disse kampanjene.

Du kan lese mer om formålet med dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Noen frivillige i Phnom Penh vil jobbe på sentre for gutter om menn med fysiske og intellektuelle funksjonsnedsettelser samt de som er rammet av Hiv. På disse plasseringene vil de frivillige jobbe sammen med en av de mange veldedige organisasjonene i landet. 

Barn leker utenfor en av Khemara-samarbeidspartnerne våre i Kambodsja

På alle sentrene våre frivillige er plassert på er det behov for de som kan hjelpe til med helt elementære oppgaver som å vaske og stelle barna, mate dem og lære dem om personlig hygiene. På det sosiale plan er det viktig å være til stede for barna gjennom vennskap og å gi dem støtte. Uansett hvilke aktiviteter du deltar på vil tiden og oppmerksomheten du gir være det viktigste.

Som frivillig vil du vanligvis starte dagen kl. 8.30 og være ferdig rundt kl. 15.00, men tidspunktene kan variere og vil avhenge av prosjektet ditt og din individuelle timeplan. Frivillige som bor i nærheten av plasseringen sin vil vanligvis dra hjem for å spise lunsj, men ellers vil det bli servert lunsj på plasseringen. Det vanlige er at de frivillige jobber i ukedagene og har helgene fri til å kunne reise eller gjøre seg kjent i lokalområdene.

Hvis du ønsker å arrangere noe spesielt, for eksempel et kunst- og håndverksprosjekt for barna eller å samle en gjeng med frivillige for å renovere et lekeområde, så vil Projects Abroads kontor kunne være behjelpelig med materialer. Input fra de frivillige settes stor pris på, så om du har ideer eller interesser du tror kan bidra til å gjøre barnas dag lysere, så vil vi gjerne høre om dem!

Har du lyst til å være med Projects Abroad og gjøre en forskjell? 

Cambodia Care Management Plan Care Reports
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲