Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Kenya

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Nanyuki
  • Typer prosjekter: Dagsentre, barnehager, skoler, sentre for gatebarn og barn med spesielle behov
  • Alder på barna: 0-14 år
  • Størrelser på gruppene: 15-60+
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske aktiviteter og gruppeaktiviteter og forbedre generell hygiene
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Frivillig arbeid med barn og ungdom i Kenya er en givende måte å hjelpe til med å forbedre forholdene og nivået for utdanning for vanskeligstilte barn. Du kan bidra med dette pågående utviklingsarbeidet i ditt friår fra studiene, i en karrierepause eller som en mer meningsfylt ferie.

Det kreves ingen tidligere erfaring eller spesiell kompetanse for å jobbe frivillig med barn og unge i Kenya. Viljen, energien og motivasjonen til å gi omsorg og hjelpe til er derimot svært viktig. Vær forberedt på at arbeidet vil være hardt og emosjonelt krevende, men også på at det vil være utrolig givende. Behovet for din hjelp er stort, og din innsats og omsorg vil bli satt stor pris på, både av barna og de ansatte.

Kenya er det mest industrialiserte landet i øst-afrika, men til tross for dette fortsetter ulikhetene mellom de ulike samfunnslagene å øke. Fattigdom har en alvorlig og langvarig skadelig effekt på lokalbefolkningen, og det fører ofte til en økning i narkotikamisbruk, psykisk og fysisk misbruk, samt sykdommer.

Frivillig arbeid innen samfunnsutvikling og utdanningsstøtte med Projects Abroad

En frivillig leker med barn utenfor en barn og ungdomsplassering i KenyaVi har flere ulike muligheter for deg som frivillig i Kenya. Du kan jobbe på dagsentre, i barnehager, og sentre for barn med spesielle behov. Barna på disse plasseringene er i alderen 0-14 år. 

Plasseringene våre på dette prosjektet ligger i og rundt byen Nanyuki, 200 km nordøst for Nairobi. I Nanyuki finnes det to slumområder og et stort antall gatebarn, så det er mange muligheter for frivillige å ha en positiv innvirkning i barnas liv.

Som frivillig spiller du en viktig rolle i forhold til å introdusere nye pedagogiske aktiviteter, og med å hjelpe de lokale barnehagelærerne med deres daglige oppgaver. 

Mange av omsorgssentrene har begrenset med leker til barna, så de ansatte legger stor vekt på å gi enkel undervisning for barn helt nede i treårsalderen, for å stimulere dem og holde dem i aktivitet. Utdanning er vesentlig for den yngre generasjonen i Kenya, og det gir dem større valgmuligheter når de blir eldre. Nesten alle barn- og ungdomsplasseringene våre har et klasserom hvor barna forventes å delta i enkle timer. Vi oppmuntrer våre frivillige til å delta i disse timene og til å gjennomføre enkle, lærerike aktiviteter sammen med barna, slik som tegning, fargelegging, enkle kunst- og håndverkstimer og enkle matteleker.

Uansett hvilket prosjekt du velger å jobbe på, så må du være klar for en utfordring. Mange av barna er ikke vant til å ha rutiner, og ser frem til å ha en hverdag preget av planlagte aktiviteter, lærerike leker og spill, og hjelp med hjemmeleksene og arbeidsoppgavene sine. På noen av plasseringene vil det også være barn med psykiske eller fysiske helseproblemer og som trenger en god del ekstra oppmerksomhet og oppfølgning.

Som frivillig er det nettopp det at du har mulighet til å gi disse barna din tid og oppmerksomhet, spille lærerike og pedagogiske spill med dem, hjelpe dem med deres daglige oppgaver, samt frigjøre mer tid for de faste ansatte – som gjør deg uvurderlig. Det er mange arbeidsoppgaver som skal utføres på disse plasseringene, og de fast ansatte har derfor ofte ikke samme mulighet til bruke tid sammen med ett barn av gangen eller med mindre grupper. Dagene dine kan gå ut på å snakke med barna, assistere læreren med undervisningen av de yngre barna, hjelpe til med bleieskift og mating, ta barna med på utflukter, hjelpe eldre barn med engelskleksene og ellers bare være tilstede for dem. Nøl heller ikke med å gi oss beskjed dersom du har noen interesser eller evner som du tror kan være nyttige for prosjektet. Uansett hvordan du bidrar vil din innsats bli høyt verdsatt.

Kvinnelig frivillig som smiler til kenyansk gutt i en barnehage i Kenya

Projects Abroad Kenya arrangerer workshops for de frivillige på barn- og ungdomsprosjektene med jevne mellomrom. Disse workshopene har svært variert fokus, og kan dekke alt fra kulturelle forskjeller på plasseringene, nyttige ord og fraser på swahili til praktiske idéer til aktiviteter på plasseringen eller feedback-sesjoner for de frivillige. Du vil også få en bredere innsikt inn i Kenyas omsorgssystem og mer kunnskap om plasseringen hvor du jobber.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre ukers opphold, dersom du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måte som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Kenya Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲