You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Mexico

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Guadalajara, Ciudad Guzman
  • Typer prosjekter: Sentre for funksjonshemmede barn, barnehager, rehabiliteringssentre for gatebarn, barnehjem
  • Alder på barna: 0-15 år
  • Størrelse på gruppene: Varierer
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske leker og gruppeaktiviteter, gi emosjonell støtte, og hjelpe vanskeligstilt ungdom tilbake til samfunnet
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på vårt prosjekt med barn og ungdom i Mexico vil du få en viktig rolle. Du vil hjelpe barn som har få andre personer de kan henvende seg til, og nettopp derfor vil et opphold som frivillig på dette prosjektet være krevende, men også svært givende.

Frivillig på et barnehjem sammen med ung mexikansk gutt på barn- og ungdomprosjektet

Vi krever ikke at du har tidligere erfaring, så lenge du har en lidenskap og et engasjement for arbeidet og for menneskene du vil arbeide med. Om du kan noe spansk fra før er det en fordel, men det er ikke et krav så lenge du er forberedt på å lære. Uansett om du har et friår fra studier, tar et avbrekk fra karrieren eller du er pensjonist, vil du spille en viktig rolle og bidraget ditt vil bli satt stor pris på.

Frivillig arbeid med barn med spesielle behov og på barnehjem

Bredden av ferdigheter som du kan ha behov for på plasseringen din kan variere like mye som problemene du møter på med barna du hjelper. Mange av barna er desperate etter oppmerksomhet, og det vil være barn med helseproblemer og som trenger ekstra omsorg på grunn av mentale eller fysiske funksjonshemminger.

Frivillig som mater en liten jente på et omsorgsenter i Mexico

Vi har flere plasseringer i Guadalajara, som er Mexicos nest størte by, og i Guzman, en mindre by rundt to timer sørover. Det vil være mulig å få jobbe på barnehjem, i barnehage eller på et senter for barn med mentale og fysiske funksjonshemminger. Vi samarbeider blant annet med organisasjoner som Røde Kors, som driver omsorgssentre i regionen.

Projects Abroad sitt kontor i Mexico arrangerer, med jevne mellomrom, workshops for de frivillige på barn- og ungdomsprosjektet. Workshopene vil være en del av det støtteapparatet du møter på under oppholdet ditt, samtidig som de gir deg innsikt i helse- og omsorgssystemet i landet, og bakgrunnsinformasjon om stedet du jobber på. Videre er disse samlingene et ypperlig sted å diskutere temaer og problemstillinger du møter på i arbeidet ditt, da du kan få råd og forslag fra både lederne av workshopen og de andre frivillige.

Andre muligheter på barn- og ungdomsprosjektet

To gutter som ler sammen på et omsorgsenter i Guadalajara, Mexico

I tillegg til barnehjem, sentre for funksjonshemmede og barnehager, tilbyr vi også plasseringer på et dagsenter for barn som er under kreftbehandling. Her vil du assistere de ansatte med å underholde barna med ulike aktiviteter mens de venter på behandling, og med å spre positivitet og glede i barnas vanskelige hverdag.

Barna på disse prosjektene ser ut til å ha uante mengder energi, og vil gjøre alt mulig for å få oppmerksomheten din. Du vil hjelpe til med alt fra tannbørsting til å lære bort de nyeste popsangene. Enhver oppmuntring du kan gi barna, hjelper dem med å bygge opp selvfølelsen og selvtilliten. Det er godt mulig at du vil være sliten etter endt arbeidsdag, men vi tror også at du vil sitte igjen med følelsen av at det var verdt det, og av at du har bidratt til å gjøre livet til både barna og de overarbeidede voksne litt lysere.

Barn med spesielle behov lager kunstverk på en frivillig plassering i Mexico

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og få viktig kulturell innsikt.

Alle frivillige på et av våre prosjekter i Mexico har nå muligheten til å legge til et 7 dagers natur-og miljøprosjekt på slutten av sitt hovedprosjekt.

Mexico Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲
Feedback
Du virker interessert i prosjektene våre! Vil du fortelle oss mer?
Gjerne det! Ikke nå, takk.