You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Romania

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Brasov
  • Typer prosjekter: Dagsentre, sentre for personer med spesielle behov, barnehjem
  • Alder på barna: 3-16 år
  • Størrelse på gruppene: Varierer
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske leker og gruppeaktiviteter, gi emosjonell støtte, og bidra til økt livskvalitet for dem med funksjonshemminger
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker

Du kan delta som frivillig enten du har et friår, et avbrekk fra jobben eller som del av en mer meningsfylt ferie eller pensjonisttilværelse. Du er velkommen uansett hvor i livet du er, og om du har tidligere erfaring eller ikke. Det eneste vi ber om er at du har engasjement og vilje til å stå på for de menneskene du er her for å hjelpe.

Muligheter for frivillig arbeid med barn og ungdom

Frivillig holder en baby på et barnehjem på barn- og ungdomprosjektet i Romania

Til tross for internasjonalt fokus på tilstanden til rumenske foreldreløse barn, finnes det fremdeles trengende barn i Romania som har behov for daglig hjelp og omsorg. Her kan du gjøre en god innsats.

Vi har ulike typer plasseringer for deg som ønsker å arbeide med barn og ungdom. I de senere årene har det vært en omstrukturering av barnehjemmene i Brasov, hvor Projects Abroad har sitt kontor. Som frivillig kan du nå arbeide på små barnehjem som huser 10-12 barn mellom 4–16 år.

Det er også mulig å jobbe med funksjonshemmede barn og voksne på dagsentre og daghjem. Frivillig arbeid med funksjonshemmede kan være svært krevende, og disse plasseringene passer best for deg som har tidligere erfaring med fysisk eller psykisk funksjonshemmede barn eller voksne. 

Frivillige i en time med barn og ansatte på et barnehjem på barn- og ungdomprosjektet i Romania

Dersom du heller er interessert i å hjelpe eldre mennesker, kan du få jobbe på et pleiehjem. De lokalt ansatte og din veileder vil ta godt i mot entusiasmen din og det bidraget du gjør, og de er alltid tilgjengelige dersom du har behov for råd. 

Uansett hvilken plassering du velger å arbeide på har du muligheten til å gjøre en forskjell i hverdagen til både barn og voksne. Ditt bidrag vil bli satt stor pris på, også av de ansatte som ofte er overarbeidede. Alle de ulike plasseringene er ivrige etter å få hjelp av frivillige med nye idéer og ny energi. Noen ganger kan det å bare snakke med barna og å jevnlig holde de yngre barna i armene være nok til å gjøre en forskjell i utviklingen deres. Du kan også hjelpe til med enkel undervisning som muntlig engelsk, sang, dans, drama og sport.  

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Frivillig sammen med barn som har behov for ekstra hjelp på et omsorgsenter i Romania

Du vil bo hos en lokal vertsfamilie nær plasseringen din. Vertsfamilien vil gi deg et innblikk i det tradisjonelle livet, og du vil føle deg som del av dette øst-europeiske samfunnet. Projects Abroads kontor, hvor du vil møte både ansatte og frivillige fra andre prosjekter, ligger i nærheten. Våre ansatte er tilgjengelige til alle tider dersom du trenger råd eller hjelp til noe.

Alle som ønsker å jobbe frivillig med barn i Romania må fremlegge en gyldig vandelsattest fra politiet og en helseattest fra lege. Vær klar over at det kan ta litt tid før du mottar attestene.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Romania Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲
Feedback
Du virker interessert i prosjektene våre! Vil du fortelle oss mer?
Gjerne det! Ikke nå, takk.