Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom på Samoa

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Apia og nærliggende områder
  • Typer prosjekter: Barnehager, sentre for personer med spesielle behov, støttegruppe for ofre
  • Alder på barna: 3+
  • Størrelse på gruppene: Varierer
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. pedagogiske leker og gruppeaktiviteter, gi emosjonell støtte, og skape bevissthet rundt og forbedre generell hygiene
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke

Samoa i det sørlige Stillehavet, er et land med eldgamle tradisjoner og sterke kulturelle røtter. Selv om Samoas paradisstrender tiltrekker seg mange turister, står landet på FNs liste over de minst utviklede landene i verden. Spesielt i de urbane sentrene har slumområdene økt. 

Barn på et omsorgsenter på Samoa hvor Projects Abroad har barn- og ungdomprosjekter

Ved å arbeide frivillig med barn og ungdom på Samoa vil du komme i god kontakt med lokalbefolkningen. Uansett om du ønsker et friår fra studier, er under utdanning eller ønsker en pause fra jobb vil du kunne delta på dette prosjektet. Det kreves ingen utdanning eller erfaring innenfor dette fagfeltet for å kunne delta, det viktigste er at du har et engasjement og et ønske om å bidra for å gi de lokale barna en bedre hverdag.

Frivillig arbeid med barnehagebarn og barn med spesielle behov

Våre prosjekter med barn og ungdom ligger i og rundt hovedstaden Apia, på kysten av Upoluøya. Du kan jobbe i barnehager og på sentre for barn med spesielle behov.

En gruppe barn blir fotografert på Stillehavsøya Samoa

I barnehagene assisterer de frivillige de lokalt ansatte med stell, omsorg og organisering av aktiviteter for barna. Dersom du har spesielle interesser eller evner, som kan komme plasseringene til gode, så si i fra når du søker. Det er fritt fram for de frivillige til å komme med idéer til aktiviteter de kan gjøre med barna. Jo mer initiativ du tar, desto mer spennende og morsomt blir oppholdet ditt, både for deg selv og barna.

Frivillig arbeid med funksjonshemmede barn er utfordrende, men også en svært takknemmelig jobb. Gjennom én-til-én kontakt med barna kan du utgjøre en stor forskjell i deres utvikling, enten det dreier seg om å lære å skrive navnet sitt eller å spille spill i hagen.

Andre muligheter for frivillig arbeid med barn og ungdom

Omsorgsenter der frivillige jobber på et barn- og ungdomprosjekt på Samoa med Projects Abroad

Vi har også et samarbeid med Samoa Victim Support Group, en støttegruppe som hjelper ofre som har vært eller er utsatt for vold i hjemmet og seksuelle overgrep. De som kommer hit har ofte ikke noe annet sted å gå, og setter pris på den assistansen de kan få. Som frivillig kan du delta ved å tilbringe tid med unge mødre og hjelpe dem med barna deres, gi råd om helse og hygiene, undervise barn som ikke går på skolen eller hjelpe til der det trengs på senteret.

Én gang i uken kjører Projects Abroad et aktivitetesprogram for barn som er tvunget til å selge på gaten. Disse barna er mellom 7 og 17 år gamle, og har hatt tøffe liv. De selger på gaten til sent på kveld på grunn av presset om å skaffe penger til familiene sine. Barna møter på kontoret en gang i uken, der de frivillige hjelper dem med lekser, lærer dem sanger og spiller spill med dem. Hensikten med dette ukentlige programmet er å tilby barna et sted å være der de kan ha det gøy, le og gjøre det barn skal gjøre. Vi har som mål å hjelpe dem til å forstå hvor viktig det er å gå på skole, og å utstyre dem med ferdigheter for å hjelpe dem til å komme seg bort fra gata i fremtiden. 

Enten du hjelper barn med funksjonshemminger til å få større selvtillit, hjelper eldre barn med lekser, har en rolig lesestund for de minste barna eller støtter yngre mødre og barna deres gjennom en vanskelig tid, vil du være en viktig del av barnas hverdag og skape gode rammer for deres utvikling. Dersom du har spesielle ferdigheter, er det fint om du gir oss beskjed om disse når du søker.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

Som frivillig vil du jevnlig kunne delta på workshops som organiseres av Projects Abroad. Disse samlingene vil gi deg verdifull innsikt i hvordan omsorgssystemet på Samoa fungerer. Her vil det også være mulighet for å diskutere idéer for aktiviteter som kan settes i gang på din plassering.

Frivillige bor vanligvis hos en vertsfamilie kun en kort busstur fra prosjektet de jobber på. 

Samoa Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲