Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Barn & Ungdom i Sør-Afrika

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Cape Town
  • Typer prosjekter: Barnehager, dagsentre og førskoler
  • Alder på barna: 3–6 år
  • Antall barn på prosjektene: Varierer
  • Rolle: Arbeide mot målene i Care Management Plan, inkl. å forbedre lese- og skriveferdighetene og omsorgen for barna
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Cape Town beryktede townshiper er fulle av mennesker som er desperate etter å gi barna sine en bedre framtid. Ettersom arbeidsledigheten er høyere enn 60 %, har disse områdene mange grunnleggende sosiale problemer som gjengkriminalitet, rusproblemer og vold i hjemmet. Foreldre ønsker ikke at barna deres skal bli påvirket av disse omgivelsene mer enn høyst nødvendig og forsøker å holde dem i aktivitet gjennom dagsenter, skole og aktiviteter etter skoletid. Begrensede eller ingen midler gjør dette svært vanskelig, og institusjonene har ofte altfor få ansatte i forhold til antall barn.

Frivillig leker med et foreldreløse barn på barn- og ungdomprosjektet i Sør-Afrika

Projects Abroad gir mye praktisk hjelp til disse daghjemmene og barnehagene, slik at de kan holde kostnadene nede, men fortsatt tilby et trygt og stimulerende miljø for disse barna å vokse opp i.

Uansett hvor gammel du er, hvilke evner og erfaringer du har, er du velkommen som frivillig på et av våre barn og ungdoms-prosjekter i Sør-Afrika. Det eneste vi ber om, er at du er engasjert og at du forplikter deg til arbeidet, de ansatte og, selvfølgelig, til barna.

Projects Abroad samarbeider med flere daghjem i townshipene, og i de fattigere forstedene til Cape Town for å kunne gi nødvendig hjelp til barn i området. Vi har også prosjekter for barn med funksjonsnedsettelser, med lidelser som celebral parese, ryggmargskader og andre fysiske funksjonsnedsettelser. Noen av disse prosjektene er forbeholdt frivillige med erfaring innenfor dette feltet. Ta kontakt med oss, dersom du vurderer å søke på denne typen plassering.

Frivillig arbeid på et barn- og ungdomsprosjekt i Sør-Afrika

Frivillig sammen med en gruppe barn på et omsorgsenter i Sør-Afrika

Som frivillig i en barnehage eller på et dagsenter, hjelper du barna med å lære grunnleggende, men viktige evner og du sørger for at barna får mat, blir stelt og påkledd. Strukturert arbeid er nødvendig for å forberede barna til skolen og for å skape et rolig og konstruktivt miljø.

Du vil, sammen med din veileder på prosjektet, lage en plan som du og barna skal følge. I tillegg vil sport, kunst, musikk og drama være populære aktiviteter på disse plasseringene. Start et kor, sett i gang et spill eller arranger en aktivitetsdag!

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Care Management Plan.

De lokale ansatte er ofte overarbeidet og har ikke tid til å gi barna nok én-til-én oppmerksomhet. Din jobb vil ikke være å erstatte en av de lokalt ansatte, men være ekstra arbeidskraft, klar til å ta der det trengs. I tillegg til å gi av deg selv til barna, husk også at det er mange andre praktiske oppgaver som det er viktig at du bidrar med, slik som rydding, forberedelser til måltider og kanskje litt vasking.

På alle våre barn- og ungdomsprosjekter i Sør-Afrika er det behov for frivillige med nye idéer og energi til å avlaste de faste ansatte. Vi ønsker å dra nytte av alle våre frivilliges talenter som kan bidra positivt til omsorg og rehabilitering av barna, så gi oss beskjed om hvordan du kan bidra.

Vår barn- og ungdomskoordinator i Sør-Afrika arrangerer ukentlige workshops og møter med de frivillige på disse prosjektene. Samlingene vil gi deg en forståelse av helsesystemet i Sør-Afrika, og du vil få råd om hvordan du best kan organisere arbeidsoppgavene på ditt prosjekt. Det vil også være muligheter for å løse problemer og for å gi og få tilbakemeldinger. I tillegg vil du kunne lære nye aktiviteter, som du kan bruke på prosjektet.

Barn- og ungdomsprosjektene i Sør-Afrika har vanligvis en fem uker lang ferie fra tidlig desember til midten av januar. I denne periodene vil du kunne delta på alternative prosjekter som har fokus på undervisning og/eller arbeid i lokalsamfunnet. Du vil få nærmere informasjon om dette, når du sender inn din søknad. Dersom du er interessert i å kombinere arbeid med barn med arbeid i lokalsamfunn og byggearbeid, ta en titt på vårt Township-prosjekt.

Dersom du ikke har så mye tid, kan du delta på et barn- og ungdomsprosjekt i Sør-Afrika i kun to eller tre uker. Dette prosjektet er utvalgt av våre lokale kollegaer og passer for korttidsfrivillige. Selv om du vil ta med deg verdifull kunnskap om kulturen og du vil jobbe intenst med lokalsamfunnet, må du likevel være klar over at det arbeidet du gjør ikke vil ha samme effekt som om du er på et lengre opphold.

Alle frivillige som deltar på et av de andre prosjektene våre i Sør-Afrika kan nå legge til en uke med frivillig arbeid på Natur- & Miljøprosjektet vårt, hvis de ønsker det. Frivillige som deltar for kun en uke må ankomme prosjektet på en mandag.

South Africa Care Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲