Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Hiv/Aids-prosjekt i Mexico

Oversikt
  • STED: Guadalajara
  • TYPE PLASSERING: Lokal organisasjon (NGO)
  • ROLLE: Spre kunnskap om hiv/aids i lokalsamfunnet, bidra med bevisstgjøringskampanjer, assistere ved pengeinnsamlinger, støtte prosjektutviklingen
  • BOFORM: Vertsfamilier
  • LENGDE: Fra fire uker
  • STARTDATOER: Fleksibelt

I Mexico er det fremdeles mange fordommer mot personer som lever med hiv og aids, og situasjonen blir stadig mer kritisk. Landet har den nest høyeste andelen av mennesker som lever med viruset i Latin-Amerika, og lokale helsetjenester mangler kapasitet til å håndtere det økende antallet personer som trenger behandling.

En gruppe Projects Abroad-frivillige på Hiv/Aids-prosjekt i Mexico

Mange velger ikke å teste seg, for å unngå diskrimineringen som følger med diagnosen, og disse får da heller ikke den nødvendige behandlingen. Gjennom å jobbe frivillig med Projects Abroad på dette prosjektet kan du bidra med støtte for disse menneskene, og øke bevisstheten rundt sykdommen, et viktig arbeid for å unngå en nasjonal pandemi.

Å bidra som frivillig på dette prosjektet vil være en tankevekkende og utfordrende opplevelse; ikke bare vil du lære om det sosiale stigmaet som følger med viruset, men du vil også være vitne til innflytelsen det har på lokalsamfunnet og de som lever med hiv og aids. Alle frivillige som ønsker å gjøre en innsats vil spille en verdifull rolle på dette prosjektet, uansett om du er student, har et friår, er nyutdannet eller har en karrierepause.

Frivillig arbeid med Hiv/Aids i Mexico

Alle frivillige vil jobbe i Guadalajara, med en lokal organisasjon som fokuserer på pengeinnsamling, utdanning og prosjektutvikling. Målet er å tilby støtte for de som lever med hiv/aids, og å gi veiledning for hvordan de kan takle sykdommen på best mulig måte. Våre frivillige vil også bidra med å identifisere programmer og ressurser som er tilgjengelige for mennesker påvirket av viruset.

En viktig del av hiv/aids-prosjektet er å øke bevisstheten og kunnskapen rundt spredning og forebygging av sykdommen i lokalsamfunn. Dette gjøres ved oppsøkende arbeid, forskning, og utdanningsprosjekter, som inkluderer blant annet initiativer som workshops og demonstrasjoner for korrekt bruk av kondom. Utdanning er en integrert del av den lokale organisasjonens arbeid, og er basert på ideen om at kunnskap og forståelse av hiv og aids er det første skrittet mot å hindre spredning.

Ved å delta på dette prosjektet vil du få opplæring som er rettet spesielt mot den nåværende hiv/aids-situasjonen i Mexico. Utover opplæringen vil du øke dine egne kunnskaper om sykdommen, og tilegne deg nye ferdigheter. Arbeidsinnsatsen du legger ned er uvurderlig, og vil bidra til de nasjonale tiltakene mot å bekjempe spredning.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲