Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Hiv/Aids-prosjekt i Togo

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

 • Sted: Lomé
 • Type plassering: Lokal organisasjon (NGO)
 • Rolle: Arbeide sammen med en lokal organisasjon med feltarbeid, utdanning og bevisstgjøring i forhold til hiv/aids
 • Krav: Frivillige må ha grunnleggende muntlige franskkunnskaper
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

I Togo tilbyr vi våre frivillige å jobbe på et Hiv/Aids-prosjekt. Du vil både lære om hiv/aids-situasjonen i Togo og stigmaet som følger viruset, og du vil jobbe direkte med pasienter som er rammet.

En gruppe av Projects Abroad-frivillige i Togo.

Frivillig arbeid på vårt pionérprogram innen hiv/aids i Togo vil være en lærerik og givende opplevelse som vil gi deg et godt innblikk i dagens hiv/aids-status i Afrika, samt stigmaet rundt denne sykdommen. Samtidig vil du få observere og arbeide direkte med pasienter som har testet positivt.

Togo har et høyt antall mennesker som dør som følge av hiv/aids. Gratis behandling er et nytt fenomen, derfor finnes det fortsatt skam og stigmatisering knyttet til sykdommen. Som frivillig med Projects Abroad vil du hjelper nasjonale innsatser i kampen mot hiv, som blant annet innebærer bevisstgjøring, bistand ved undersøkelser og dere tilbyr videre støtte, både psykisk og fysisk, til pasienter.

Arbeid med en lokal organisasjon

Frivillige vil arbeide side om side med ansatte i den lokale organisasjonen Jeunes Missionaires d’Aide Humanitaire (JMAH), som ble grunnlagt med en intensjon om å hjelpe personer med hiv og aids. Organisasjonen fokuserer på medisinsk og psykologisk rådgivning, bevisstgjøringsprogrammer, prevensjon, utdanning og opplæring om hiv for barn og voksne i området.

Plasseringen ligger sentralt i Lomé, nær grensen til Ghana. Senteret gjennomfører også forebygging og sosialarbeid med sårbare grupper som immigranter, sexarbeidere, soldater og langdistanse lastebilsjåfører.

Delta i feltarbeid

Som frivillig vil du delta på viktig feltarbeid, hvor du hjelper til med opplæring og støtte til pasienter. På disse outreach-programmene gir dere informasjon om hvordan pasientene kan håndtere viruset, og dere utvikler programmer relatert til de økonomiske og sosiale behovene for disse menneskene.

Hva vil dette prosjektet gi deg?

 • Uvurderlig innsyn i behandlingen av en sykdom som er relativt sjelden her hjemme
 • En unik innsikt i hiv/aids i et afrikansk land
 • En lærerik opplevelse og utvikling av idéer med de lokalt ansatte
 • Deltakelse i ukentlige medisinske outreach og helsesjekker i lokalsamfunnet

Du må være forberedt på at dette prosjektet kan være følelsesmessig krevende, men som frivillig vil du jobbe mot et verdig mål sammen med inspirerende mennesker.

Vi krever ingen medisinsk erfaring for å delta, siden det kombinerer både medisinsk arbeid og omsorgsarbeid. Aktivitetene som du har fokus på vil likevel avhenge av hvilken grad av erfaring du har. Enhver frivillig med en medisinsk bakgrunn eller erfaring innen for eksempel psykologi, er svært velkomne til å søke.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker hvis du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil likevel få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲