Projects AbroadProjects Abroad

Business-internship i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Økonomi og administrasjon, ledelse, regnskap, finans, markedsføring, landbruksfinansiering, markedsundersøkelser, konstruksjon og IT
  • Rolle: Arbeide i en lokal bedrift i en raskt voksende økonomi
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Siden den demokratiske revolusjonen på 1990-tallet har Mongolias hovedstad, Ulan Bator, utviklet seg til å bli en av de raskest voksende byene i Sentral-Asia, noe som har gitt grobunn for mange ulike typer bedrifter. Å jobbe på et business-prosjekt i Mongolia er derfor en svært spennende og lærerik opplevelse, og annerledes enn det mange ser for seg. 

Frivillige som jobber sammen på kontoret under sitt business internship i Mongolia

Mongolias viktigste industrier inkluderer gruvedrift, jordbruk og kasjmir. Landets største handelspartnere er Kina, Russland, USA og Canada, men totalt har mer enn 70 land investert i Mongolia, og mange verdenskjente selskaper har etablert seg i landet. Mongolia ønsker stadig å utvide sitt økonomiske samarbeid med nabolandene, men har også fokus på å utvide turistnæringen sin. 

I Mongolia tilbyr vi utfordrende plasseringer innenfor administrasjon og ledelse, regnskap, økonomi, markedsføring og bedriftsrådgivning, landbruksfinansiering, markedsundersøkelser, konstruksjon og IT. Vi har prosjekter innenfor et bredt spekter av produksjonsselskaper. Siden importerte varer utgjør rundt 90 % av befolkningens forbruk, dominerer naturlig nok handelsbedrifter Mongolias økonomi.

Fortell oss det dersom du har spesielle interesseområder, så vil vi gjøre vårt beste for å finne et prosjekt som passer perfekt til deg.

Din rolle som frivillig på et businessinternship

Frivillig på business internship i Mongolia får veiledning av en lokalt ansatt

Som deltaker på en av våre businessplasseringer vil du jobbe tett med en direktør eller daglig leder av en liten eller mellomstor bedrift, hvor kundene ofte er selskaper fra nabolandene Kina og Russland. Arbeidsoppgavene dine vil variere med hvilket prosjekt du jobber på, men vær forberedt på en utfordring! Du vil være involvert i det daglige arbeidet i bedriften, noe som kan bety kundekontakt, samarbeid med ulike support team, å gjøre forarbeid og undersøkelser for eksisterende eller fremtidige prosjekter, sette sammen porteføljer, delta på møter eller jobbe med saksorienteringer.

Under plasseringen din forventes det at du er presis og at du opptrer profesjonelt. Det kreves i tillegg at du arbeider innenfor normal arbeidstid. Når du ankommer første dag vil du få utpekt en veileder som vil være tilgjengelig for råd og veiledning under hele oppholdet ditt. I tillegg vil du naturligvis få full støtte fra Projects Abroads ansatte i Mongolia dersom det skulle være noe.

Dine kolleger vil sette stor pris på å få jobbe med en engelsktalende person, siden de da vil få mulighet til å forbedre sine egne engelskkunnskaper. Selv om mange snakker godt engelsk, vil de alltid være ivrige etter å lære mer. Du kan forvente å bli bedt om å gi uformell engelskundervisning eller å korrekturlese tekster i blant. Til gjengjeld vil du kunne få en middagsinvitasjon eller to fra dine kolleger. Hvis du i tillegg ønsker å lære litt mongolsk kan du også delta på et språkkurs i mongolsk før eller underveis i løpet av prosjektet ditt.

Uansett hvor du jobber, vil dine kolleger sette stor pris på dine innspill. Benytt derfor muligheten til å komme med egne forslag, forklare hvordan ting foregår her hjemme eller lære deg noen ord og uttrykk på det lokale språket. Din evne til å tilpasse deg og det å vise initiativ og stå-på-vilje er også viktig, så gi alt du har hver gang du får en ny arbeidsoppgave – dine kolleger vil sette stor pris på entusiasmen din. 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲