Projects AbroadProjects Abroad

Business-internship i Vietnam

Oversikt
  • Sted: Mai Chau i Hoa Binh-provinsen
  • Rolle: Undervise i grunnleggende engelsk og hjelpe til med produksjon og markedsføring av tradisjonelle håndverksprodukter
  • Krav: Frivillige må være fylt 20 år
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt
                      

På business i Vietnam vil du hjelpe lokale håndverkere med å selge og markedsføre sine håndlagde produkter. Er du interessert i å gjøre en forskjell på grasrotnivå? Da er dette noe for deg!

En lokal kvinne syr produkter som senere skal selges

Som frivillig på Business-prosjektet i Vietnam har du muligheten til å få praktisk erfaring innen markedsføring og delta i den lokale håndverksindustrien. I den rolige landsbyen Mai Chau i Hoa Binh, kan du bli involvert i en spennende kultur og et unikt lokalsamfunnet enten du tar et friår, vil ha en pause fra karrieren, er pensjonist eller ønsker deg en ferie med mening.

Målet med prosjektet er å støtte vanskeligstilte og funksjonshemmede håndverkere i Hoa Binh for å skape en bærekraftig og stabil inntekt ved å selge produkter som broderte vesker, veggtepper, skjerf og pute dekker. Disse håndverkere er de eneste i Mai Chau-området som tilbyr håndlagede, tradisjonelt vevde og broderte produkter.

Din rolle som frivillig

Din rolle vil være å gi håndverkere råd om hvordan de på best mulig måte kan markedsføre sine produkter lokalt og internasjonalt, forbedre deres bruk av sosiale medier og utvikle deres nettsider. Du vil også bidra til å sette opp og dekorere en salgsbod hvor produktene skal selges til besøkende, og hjelpe til med å forbedre overnattingsstedet de har for turister. 

På dette prosjektet har du også muligheten til å undervise engelsk til lokale håndverkere og entreprenører på ettermiddagene. Frivillige med interesse for tradisjonelle håndlagde produkter som deltar på prosjektet over en lengre periode har også muligheten til å lære vev- og broderingteknikkene fra de ivrige lokale håndverkerne. Dette vil gi deg et unikt innblikk i prosessen fra nål og tråd til ferdig produkt.

Vi oppfordrer også frivillige til å komme med nye ideer til måter du kan bidra. Tidligere frivillige har blant annet laget videoer for å promotere håndverkerne og produktene deres, forbedret strukturen for guidede turer som tilbys turister og reklamert for dette på nettsiden og i salgsboden, lagd en Facebook-side for bedriften og lagd nye skilt for salgsboden.

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper for å delta på prosjektet, men en bakgrunn innen business, markedsføring eller arbeid med tekstiler vil selvsagt komme godt med.

Arbeidstider ved prosjektet vil variere fra dag til dag, og avhenge av hva du ønsker å jobbe med. Arbeidsoppgaver vil også variere med bedriftens behov på tidspunktet du ankommer. For å få mest mulig ut av oppholdet bør du derfor være proaktiv og oppfinnsom.

Boforhold og fritid

Håndlagde produkter lagd av rå silke og bomull vises frem i butikken hvor Projects Abroads businessfrivillige jobber

Boende i den vakre landsbyen Mai Chau i Hoa Binh-provinsen vil du virkelig slippe unna det stressede bylivet og få tid og mulighet til å fordype deg i den lokale kulturen.

Alle frivillige bor hos en lokal vertsfamilie. Her vil du bo og leve på en autentisk måte i tråd med vietnamesiske tradisjoner. Mor i denne familien er også direktøren for hele prosjektet, og hun vil sørge for at du ganske raskt føler deg som hjemme og som en del av lokalsamfunnet. Alle landsbyboerne bor i pålehus med enkle fasiliteter. 

Landsbyen er hjem for Thai-folket, en av 54 minoriteter i Vietnam og som ikke må forveksles med Thai-folket i Thailand. Livet her er veldig orientert mot fellesskapet og åpent og vennlig. Naboer stikker ofte innom hverandre, og landsbyboerne både bor og jobber sammen. Dette skaper et unikt fellesskap som du som frivillig med åpne armer vil bli invitert inn i.

Grunnet beliggenheten i nærheten av Hanoi er landsbyen et yndet sted å besøke for turister. Mange av dem kommer i helgene, og av denne grunn arrangerer landsbyboerne ofte tradisjonelle aktiviteter som fyrverkeri, dansing med bambus og musikkforestillinger.

I løpet av tiden din i landsbyen kan du få muligheten til å lære deg hvordan du tilbereder lokal mat, fordype deg i det lokale språket eller utforske områder i nærheten, slik som elvefaret eller hulen midt i fjellet, eller kanskje du vil sykle rundt i området og nyte synet av endeløse grønne rismarker og imponerende fjellkjeder.

Dette prosjektet ligger rundt 160 km, og ca. 4 timer med bil, unna Vietnams hektiske hovedstad Hanoi. Frivillige på dette prosjektet bør være modne og selvstendige, ettersom det kan bli lite kontakt med andre frivillige i løpet av uken. Du vil vanligvis ha anledning til å møte andre frivillige i helgene, dersom du skulle ønske å reise litt.

Det er mulig å delta på dette prosjektet for en så kort periode som to uker hvis du ikke har tid til å delta for en måned eller mer. Du vil få en verdifull kulturerfaring, og en god arbeidserfaring, men merk deg at deltakere på lengre opphold vil få mer utbytte av oppholdet sitt.

Er du klar for å delta på business i Vietnam?

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲