Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Byggeprosjekt i Nepal

Oversikt
 • STED: Katmandu-dalen
 • ROLLE: Bidra med gjenoppbygging av skoler og hjem etter jordskjelvet i april 2015
 • KRAV: Frivillige må være fylt 16 år
 • BOFORM: Gjestehus eller tilsvarende
 • LENGDE: Fra 1 uke
 • STARTDATOER: Fleksibelt

Mange lokalsamfunn i Nepal sliter fortsatt med å komme seg etter det ødeleggende jordskjelvet som rammet landet i april 2015. Kun to måneder etter jordskjelvet startet Projects Abroad et byggeprosjekt i Nepal, og våre frivillige har gjort en fantastisk innsats ved å hjelpe til med å bygge opp berørte samfunn i Katmandu-dalen.

Fremdeles gjenstår mye arbeid, og vi trenger frivillige for å fortsette gjenoppbyggingsarbeided. 

Hovedformålet med byggeprosjektet i Nepal er å hjelpe og bidra til at barna som fikk skolene sine ødelagt i jordskjelvet, så raskt som mulig kan komme tilbake til skolen igjen, i trygge læremiljøer. Mer enn 50 000 klasserom ble skadet og ødelagt som en følge av naturkatastrofen. 

Vi har jobbet med, og ferdigstilt, flere renoveringsprosjekter så langt. Det har hjulpet mange barn som fikk skolene sine ødelagt under jordskjelvet tilbake til skolebenken, ved å renovere og bygge opp skadde skolebygg, og, der det har vært mulig, bygd nye (midlertidige eller permanente) klasserom og skoler.

Vi har også startet et samarbeid med Nepal Youth Foundation UK, en internasjonal NGO med over 25 års erfaring, som har hatt stor påvirkning på forbedringen av helse og utdanning for barn i Nepal. Gjennom dette samarbeidet har vi mulighet til å reparere og gjenoppbygge offentlige skoler som ble ødelagt av jordskjelvet, som myndighetene i Nepal enda ikke har hatt mulighet til å finansiere byggekostnader til.

Din rolle som frivillig

Projects Abroad-frivillige på Gjenoppbygging i Nepal bygger klasserom etter jordskjelvet i april 2015

Prosjektets fokusområde er i urbane og ikke fullt så urbane områder i Katmandu-dalen. Du vil til enhver tid jobbe under tilsyn av en profesjonell murer og en kvalifisert bygningsingeniør, samt en Projects Abroad prosjektkoordinator. 

Som frivillig på dette prosjektet vil du bli involvert i følgende oppgaver:

 • Klargjøre byggeområder
 • Grave fundamenteringsgrøfter
 • Mikse og legge sement og betong
 • Legge mur
 • Male

De daglige gjøremålene vil variere ut ifra hvilke fase konstruksjonen er på. Dette er fysisk krevende arbeid, og du må ikke være redd for å bli møkkete og sliten når du deltar på dette prosjektet.

I tett samarbeid med våre partnerskoler samt skoler som ikke mottar offentlig støtte, vil vi hjelpe til med gjenoppbygging, renovering samt undervisning på midlertidige skoler.

Du kan delta på dette prosjektet når du vil, fra 1 uke og oppover og bidra så lenge du ønsker. Vi har ingen krav til den frivillige annet enn at du må være fylt 16 år, ha engasjement, stå-på-vilje og være glad i fysisk arbeid.

Som frivillig blir du innlosjert i et gjestehus. Du vil være i trygge hender og bli tatt hånd om av en av lokalt fulltidssansatt fra Projects Abroad under hele oppholdet ditt.

Hvis det er første gang du skal ut og reise alene, kan du også vurdere dette prosjektet som Ungdomsfrivillig.

I kjølvannet av jordskjelvene i 2015, startet vi opp et gjenoppbyggingsprosjekt rettet mot de akutte behovene i Nepal. Du kan lese om dette arbeidet og resultatene vi har oppnådd på vår side for Nepal Gjenoppbygging.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲