You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Byggeprosjekt i Sør-Afrika

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Lavender Hill township, Cape Town
  • Rolle: Bygge samfunnshus og assistere ved pågående samfunnsprosjekter i townshipen
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt (prosjektet er stengt fra midten av desember til midten av januar)

Som frivillig på byggeprosjektet i Sør-Afrika bygger du et samfunnshus til bruk for hele lokalsamfunnet i en underpriviligert township. Du kan også bli involvert i en rekke pågående prosjekter og spennende i lokalsamfunnet. Liker du å se umiddelbare resultater av arbeidet du gjør? Da er dette noe for deg!

Din rolle som frivillig

Frivillige hjelper til med å bygge en bygning i Sør-Afrika

Prosjektet er basert i Cape Town, hvor du vil konstruere et miljøvennlig sammfunnshus i townshipen Lavender Hill. Dette er et svært underpriviligert område, og vi oppforderer våre frivllige til å delta i en rekke samfunnsprosjekter som finner sted i bydelen, i tillegg til byggingen.

Som frivillig jobber du under veiledning av en byggeleder, og du vil assistere der det trengs i byggeprosessen. Bygningene er bygget med et øko-bag system. Øko-bagene blir fylt med sand, og med denne teknikken er det mulig å bygge kvalitetshus til en lav kostnad, mens man samtidig bruker økologiske materialer som resirkulert gummi og økologiske tømmerstokker. Det trengs ikke elektrisitet på byggeplassen, og det trengs lite vann og sement for å bygge et hus. At teknikken i tillegg er enkel å lære, gjør den ideell for husbygging i områder med begrensede fasiliteter.

Mange av institusjonene og gruppene vi bygger hus til har tidligere holdt til i svært dårlige bygninger, og behovet for bedre og mer tilpassede konstruksjoner er stort. Bare siden 2010 har de frivillige bygget et dagsenter for barn fra lokalsamfunnet, toaletter med sitt eget nedgravde bio-kjemiske kloakksystem, et lukket vaskeområde med rennende rent vann, et avgrenset og sikkert lekeområde for barn, en høy mur av sikkerhetsmessige årsaker og en sementpatio som leder til en felles hage. Dette er bare begynnelsen og vi gleder oss til å fortsette denne spennende prosessen som ganger de som trenger det aller mest. 

Hvilke oppgaver du som frivillig vil få varierer med hvor langt prosjektet har kommet i prosessen på det enkelte bygget, men typiske oppgaver kan være graving av fundament i sand, blande sement, plassere øko-bager i konstruksjonen, bygge tak og male ferdigstilte bygg. En kvalifisert byggeleder vil være i umiddelbar nærhet til enhver tid og hjelper både frivillige og lokalbefolkning med konstruksjonen av husene.

Frivillig og ansatte sammen på byggeprosjektet i Sør-Afrika

Engasjement i lokalsamfunnet

Byggearbeidet foregår på morgenen og på ettermiddagen. Om du har lyst har du også mulighet til å tilbringe tid med de lokale barna, og en til to ganger i uka har du også mulighet til å jobbe sammen med de frivillige på vårt ernæringsprosjekt. Da vil du se etter vår økologiske hage, finne kreative og næringsrike oppskrifter som kan tilberedes av det vi produserer, kokkelere og sørge for at barna får mat. Vi planlegger også å rydde et nærliggende område for å forvandle det til en idrettsplass, og deretter få barn involvert i kroppsøving, samt utdanne township-folket i dyrking av økologisk mat og grunnleggende permakultur-teknikker.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Building Management Plan.

Må jeg ha byggeerfaring for å delta?

Du trenger ingen tidligere relevant erfaring, men spesielle kvalifikasjoner blir tatt godt imot. Som frivillig bør du riktignok være i forholdsvis god fysisk form og være forberedt på utendørs arbeid i all slags vær. Skulle været bli altfor ille til å jobbe i, så vil det arrangeres alternative aktiviteter, slik som et besøk på en økologisk tømmerstokkfarm eller turer for å se på det store mangfoldet av arkitektur i og rundt Cape Town.

Månedlige Oppdateringer South Africa Building Management Plan
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲