You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Byggeprosjekt i Tanzania

Oversikt
  • Sted: Masailandsbyer i nærheten av Arusha
  • Rolle: Hjelpe lokale arbeidere med å bygge en skole eller samfunnshus
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Liker du å se resultatene av eget arbeid og har ikke noe imot å ta i et tak? Da kan byggeprosjektet vårt i Tanzania være noe for deg. Som frivillig på dette prosjektet kan du være med og konstruere mange ulike bygninger i og rundt Arusha, som for eksempel klasserom, biblioteker og sykepleieskoler i de tilknyttede lokalsamfunnene.

Din rolle som frivillig

Frivillige jobber side om side med bygningsarbeidere fra lokalsamfunnet som vil lære deg alle nødvendige bygnings- og konstruksjonsteknikker du trenger for å kunne delta i alle sider av konstruksjonsprosessen. Arbeidsoppgavene dine kan bestå av å grave hull for grunnmuren, mikse sement, bygge vegger, konstruere tak eller male ferdige bygninger, alt avhengig av hvor langt prosessen har kommet når du jobber på prosjektet. Konstruksjonen foregår med tradisjonelle metoder og lokale materialer, og krever ikke tilgang til elektrisitet eller store mengder sement eller vann. Bygningsmetoden er også lett å lære seg, og er derfor svært godt egnet for steder uten store ressurser.

Frivillige som bærer materialer for byggeprosjektet i Tanzania

For øyeblikket jobber vi i ulike Masaisamfunn utenfor Arusha. Hovedfokus er landsbyen Meserani, hvor Projects Abroad driver en førskole. Førskolen holder foreløpig til i et gammelt kirkebygg, hvor fire klasser undervises i det samme lille rommet uten vinduer. Behovet for en mer passelig bygning er derfor stort, og det å bygge en førskole i nærområdet er derfor vårt neste prosjekt. En større og mer passelig bygning vil også sørge for at man kan utvide førskoletilbudet til å gjelde for et større område, og dermed gi et tilbud til barn som for øyeblikket ikke har denne muligheten. 

Dette er et prosjekt med en lengre tidsramme som det vil ta mellom 6 måneder og 1 år å oppføre. Både oppføringen, bemannelsen og driften av førskolen vil utføres av frivillige, og lokalsamfunnet setter stor pris på jobben vi gjør og på de frivilliges innsats. Som ved alle våre byggeprosjekt har du her muligheten til å være med å gjøre noe som vil få positive langtidsvirkninger ikke bare for barna som vil gå på skolen, men for et helt samfunn. Slike bygninger er investeringer i samfunnets framtid, og betyr derfor svært mye. Dette er uten tvil vårt mest spennende byggeprosjekt så langt!

Frivillig maler en bygning på byggeprosjektet i Tanzania

Bygningsarbeidet foregår om morgenen og om ettermiddagen, noe som gir deg god tid til å utforske lokalmiljøet. Det kreves ingen tidligere erfaring for å kunne delta; du vil få opplæring og veiledning underveis. Om du derimot har noe erfaring er dette bare være positivt. Det er en forutsetning at frivillige er i rimelig god fysisk form, og forberedt på å jobbe utendørs under ulike værforhold. Du vil bo hos en lokal vertsfamile under hele oppholdet.

Du kan velge å kun jobbe på dette prosjektet i to uker.

Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲