Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Internasjonal Utvikling i Mexico

Oversikt
  • Sted: Guadalajara
  • Rolle: Arbeide sammen med en lokal organisasjon (NGO) på flere områder
  • Krav: Det er ønskelig at de frivillige kan noe spansk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Internasjonal utvikling er et område det er vanskelig å få en betalt jobb innenfor, og derfor er det å ha noe arbeidserfaring fra feltet en stor fordel dersom du er på jakt etter en slik jobb. Ved å ta et internship innenfor internasjonal utvikling på vårt prosjekt i Mexico vil du både få denne type nyttig arbeidserfaring som tar seg godt ut på enhver CV, og samtidig opparbeide deg mye praktisk kunnskap innenfor dette fagfeltet.

Frivillige gjør kontorarbeid på prosjektet Internasjonal Utvikling i Mexico

Mexico har flere godt utviklede og velstående områder, spesielt i de større byene, men fremdeles regnes rundt 13% av landets befolkning som fattige. Noen regioner og populasjoner regnes som spesielt utsatt for fattigdom og dens konsekvenser, og har behov for ekstra hjelp og støtte for å håndtere og forhåpentligvis redusere fattigdommen. Det å delta på et internship i internasjonal utvikling sammen med en lokal organisasjon (NGO) i Mexico er en god måte å hjelpe på.

Frivillige på dette prosjektet vil jobbe sammen med ulike organisasjoner som holder til i Guadalajara. Organisasjonene er veldedige og har som målsetning å hjelpe lokalsamfunnene til å  bli selvhjulpne ved å støtte opp om og forbedre livskvaliteten og levestandarden til menneskene i byene og områdene rundt.

De frivillige kan engasjere seg i ulike saker og temaer, som:

  • Transport og mobilitet – frivillige kan delta i oppgaver som pengeinnsamlingsaksjoner og å fremme og planlegge kampanjer for å promotere sykling og bærekraftig transport i Guadalajara. Slike tiltak vil vanligvis involvere bruk av både sosiale medier og lokal presse.
  • Immigranter (personer som reiser gjennom Mexico for å komme seg til USA) – en av organisasjonene vi samarbeider med støtter disse immigrantene med mat, klær og husly. Organisasjonene trenger frivillige som kan delta i jobben med å promotere dette arbeidet og samle inn penger til det, samt jobbe på senteret og være med på å dele ut mat og klær. Frivillige kan også delta ved å intervjue immigrantene og samle inn data og uttalelser om menneskerettighetsbrudd som disse menneskene har opplevd i Mexico. Som deltaker på dette prosjektet kan du forvente å gjøre noe journalistisk arbeid, hjelpe til med å skrive pressemeldinger og drive prosjektets kampanjer i sosiale medier.
  • Menneskerettigheter - Projects Abroad samarbeider med en internasjonal NGO, som også har en del av selskapet i Guadalajara, og fokuserer på menneskerettigheter. Frivillige vil sammen med de lokalt ansatte delta i arbeidsoppgaver som innebærer kommunikasjon, publisitet og planlegging av fredelige demonstrasjoner og andre arrangement. Her er det et spesielt behov for frivillige med erfaring fra videoredigering og sosiale medier.
  • Styrke kvinners muligheter - en av organisasjonene vi samarbeider med jobber for å gi kvinner fra marginaliserte lokalsamfunn bedre vilkår. Frivillige behøves for å hjelpe til med pengeinnsamlinger, oversettelser og pedagogiske workshops. Det er også et behov for frivillige med erfaring fra business og administrasjon, som kan hjelpe kvinnene med å utvikle og implementere foretningsplaner, for å kunne starte egne små bedrifter i sitt lokalsamfunn.

Lokal kvinne selger håndverksprodukter på et marked i Mexico

Som på alle internship er det viktig at du viser at du er motivert og tar initiativ, og at du alltid prøver å utføre de oppgaver du får tildelt på en best mulig måte, enten det er snakk om å organisere en kampanje eller å redigere et prosjektforslag. På den måten vil du bidra mest mulig til stiftelsens arbeid, og du vil garantert dra hjem med mye nyttig erfaring i bagasjen. Ved å jobbe innenfor flere ulike områder i organisasjonen vil du ikke bare oppnå en mer helhetlig forståelse av hvordan organisasjoner som jobber med internasjonal utvikling fungerer, men også få kunnskap om hvilke utfordringer de ofte står ovenfor. Husk også at jo flere spørsmål du stiller om organisasjonens arbeid og oppbygging, og jo mer vilje du viser til å lære, desto mer tid vil kollegaene dine bruke sammen med deg.

Prosjektet tar imot alle som har motivasjonen og energien til å bidra, men det passer spesielt godt for personer som studerer eller som har fullført en grad i utviklingsstudier og forretningsdrift. Gi oss beskjed dersom du har relevant arbeidserfaring eller interesse innenfor et spesielt område.

Det er ønskelig at alle frivillige snakker noe spansk, da dette vil gjøre det mulig for deg å ha direkte kontakt med lokalsamfunnene du jobber med.

Dine kollegaer vil forvente at du er punktlig, opptrer profesjonelt og jobber hardt. Arbeidstiden din vil være mandag til fredag, og rundt 30 timer per uke. Vær likevel forberedt på å bli spurt om å jobbe enkelte kvelder eller helger ved spesielle arrangementer og lignende. På din første dag på arbeidsplassen vil du få utnevnt en veileder som vil være tilgjengelig for råd og støtte under hele plasseringen din, og våre egne Projects Abroad-ansatte er naturligvis også der for deg dersom du har behov. 

Alle frivillige på et av våre prosjekter i Mexico har nå muligheten til å legge til et 7 dagers natur-og miljøprosjekt på slutten av sitt hovedprosjekt.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲