Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Internasjonal Utvikling i Sør-Afrika

Oversikt
 • Sted: Cape Town
 • Rolle: Arbeide sammen med en lokal organisasjon (NGO) for å styrke, støtte og forbedre livskvaliteten i byen og i nærliggende områder
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra fire uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig innen Internasjonal Utvikling vil du jobbe med å støtte opp om og skape fremgang i et av lokalsamfunnene i og rundt Cape Town. Du vil jobbe hos en ideell ikke-statlig organisasjon og bidra både til det utadrettede arbeidet organisasjonen gjør og innad i selve organisasjonen. Vi samarbeider med mange ulike organisasjoner, som alle på hver sin måte jobber for å bøte på de store sosiale og økonomiske forskjellene som finnes i denne byen.

De ulike organisasjonene tilbyr et stort utvalg av tjenester og programmer, slik som opplæring i nyttige livsferdigheter, matordninger, suppekjøkken, syprosjekter, sportsprogrammer og ordninger for støtte til å lære seg ulike ferdigheter. Noen av dem fokuserer også på saker som arbeidsløshet, kriminalitet, vold i hjemmet, narkotika, alkoholmisbruk, prostitusjon, graviditet blant ungdom, Hiv/Aids og helse. Felles for dem alle er et fokus på å hjelpe folk til å hjelpe seg selv, gjennom støtte og veiledning, slik at de kan være med på å skape utvikling i sine egne lokalsamfunn.

Din rolle som frivillig

Studenter møter forretningsfolk på en konferanse på internasjonal utviklingprosjekt i Sør-Amerika

Akkurat hvilke arbeidsoppgaver du som frivillig vil ha vil variere litt med hva slags plassering du jobber på og hvilke interesser og hvilken kompetanse du har. Du kan allikevel forvente å jobbe innenfor noen av disse områdene:

 • Administrasjon – hjelpe til på kontoret og med organisering (svare på telefonen, kopiere, registrere og arkivere, skrive CV-er og hjelpe studenter med å fylle ut registreringsskjema).
 • Markedsføring – oppdatere nettsiden, inkludert å skrive artikler for den, laste opp bilder av aktiviteter, lage løpesedler og brosjyrer, og organisere arrangementer.
 • Fundraising – sende fundraisingsforslag til potensielle sponsorer, både selskaper og enkeltindivider, samt utvikle og vedlikeholde kontakten med eksisterende sponsorer og skrive motivasjonsbrev.
 • Markedsundersøkelser – formulere og gjennomføre markedsundersøkelser, inkludert å innhente statistikk basert på spørreundersøkelser med det formål å få en bedre forståelse av selve bedriften og behovene i lokalsamfunnet, samt å gjøre research av arbeidsmarkedet for medlemmer av lokalsamfunnet.
 • Workshops – workshops for bedrifter, workshops for gründere og mentorordning for potensielle bedriftsledere.
 • Bedriftsutvikling – veilede lokale bedrifter i hvordan utvikle bedriften og komme opp med forslag til hvordan forbedre den gjennom bedre markedsføring og økonomisk styring.

Som med alle internship bør du vise at du er motivert og villig til å påta deg enhver oppgave du får tildelt, uansett om det er å arrangere et massemøte eller å bruke noen timer på å lese korrektur på et prosjektforslag. Ved å jobbe innenfor alle områdene i organisasjonen vil du få en god forståelse av hvordan organisasjoner som jobber med utvikling fungerer og for de unike utfordringene de møter i arbeidet sitt.

Du trenger ikke å ha noen spesiell kompetanse for å delta på dette prosjektet; plasseringene tar imot alle som er motivert til å bli involvert og jobbe hardt, men prosjektet passer ekstra godt for personer som studerer eller har fullført en grad i businesstudier eller utviklingsstudier. Dersom du har relevant erfaring eller kompetanse, eller er spesielt interessert i en side av arbeidet, så gi oss gjerne beskjed om dette når du søker.

Det forventes at de frivillige er punktlige, har et profesjonelt forhold til sine kollegaer og arbeidet de gjør, og at de jobber hardt og viser stå-på-vilje. Det vanlige er at arbeidsuken er på 30 timer, som oftest fra mandag til fredag. Første dagen du ankommer prosjektet vil du få en veileder og bli introdusert ovenfor de ansatte i organisasjonen, som vil gi deg støtte og veiledning under plasseringen din. Du kan også få hjelp av våre Projects Abroad-ansatte, som alltid er tilgjengelige for alle spørsmål du måtte ha under oppholdet ditt. 

Glem ikke at det å stille spørsmål og vise interesse for arbeidet og formålet gir deg større anledning til å være med og lære av kollegaene dine. Hvis du alltid gjør så godt du kan, uansett hvilken oppgave du får, så kan du være sikker på at du vil dra hjem med verdifull praktisk erfaring i bagasjen. At slik erfaring i tillegg vil telle positivt på enhver CV er et pluss.

Alle frivillige som deltar på et av de andre prosjektene våre i Sør-Afrika kan nå legge til en uke med frivillig arbeid på Natur- & Miljøprosjektet vårt, hvis de ønsker det. Frivillige som deltar for kun en uke må ankomme prosjektet på en mandag.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲