Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid og Internship innen Journalistikk

En Projects Abroad gjør et intervju på journalistikkprosjektet I Mongolia

Ønsker du deg praksis i journalistikk fra utlandet? Tenker du på å ta en pause fra studier eller vurderer en utdanning innen journalistikk, så har Projects Abroad internship i aviser, magasiener, tv og radio. Å praktisere utenlands som journalist, og spesielt i et utviklingsland, vil gi cv’n din det lille ekstra som får deg til å skille deg ut fra mengden. 

Klikk her for å velge destinasjon for ditt journalistikkprosjekt

Avis, magasin, tv eller radio?

Du velger selv om du vil jobbe innenfor trykte medier, eller på etermedia som radio eller fjernsyn.

Student som er programvert på et radioprogram på journalistikkprosjektet i Argentina

I tillegg til å få et godt innblikk i alle aspekter av hvordan en avis eller et tv- eller radioprogram blir til, vil ditt internship gi deg anledning til å jobbe tett med kolleger som er profesjonelle journalister med lang erfaring innenfor sine respektive områder. Du vil få god hjelp til å gjøre research, skrive egne artikler, gjøre intervjuer og til og med få arbeidet ditt publisert. Har du et snev av talent, så vil du kanskje ganske snart sitte foran mikrofonen og sende ditt eget radioprogram!

Vanligvis så trenger du ikke å kunne det lokale språket i landet du arbeider i, fordi de fleste av våre samarbeidspartnere opererer på engelsk. Det finnes noen få unntak, i Bolivia og Mexico må du kunne spansk, og i Senegal og Kambodsja må du kunne fransk for å delta på journalistikk-prosjektene.

Arbeidstid er vanligvis mellom 9-17, mandag til fredag. Vær allikevel forberedt på å være fleksibel, da arbeidstiden kan variere. Du kan ha en deadline du må møte, eller du kan bli bedt om å dekke en event som skjer i helgen.

Å arbeide utenlands som journalist er utrolig givende, da du ofte vil få tilgang til steder en helt vanlig turist aldri får oppleve. Du kommer til å møte og intervjue mange mennesker , fra politikere til organisasjonsmennesker, fra mannen i gata til filmstjerner. Arbeidet gir deg praktisk kunnskap innen for journalistikken, men erfaringene er sannsynligvis veldig annerledes enn de du ville opplevd på et internship hjemme.

Er du ferdigutdannet journalist? Da kan du vurdere våre Prosjekter for Profesjonelle, PRO-prosjekter i journalistikk.

Voices of the World

Frivillige på journalistikk i Romania kan også bidra i Voices of the World, et online ukesmagasin som gir unge journalistspirer muligheten til uttrykke sine ideer, delta i samfunnsdebatt og lære hverandre å kjenne gjennom å skrive om viktige temaer i verdenssamfunnet.

Frivillige som er 25 år eller yngre kan delta i ukentlige workshops, utføre skrivejobber for Voices of the World, gjennomføre intervjuer eller skrive artikler om temaer som interesserer dem. Eldre frivillige kan få rollen som veiledere og koordinatorere for unge deltakere fra lokalsamfunnene hvor vi jobber eller de yngre frivillige som deltar. De kan også bidra med å holde workshops, lese korrektur eller redigere artikler eller finne ideer til nye artikler.

 

 

Journalistikkprosjekt i:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Medisin & Helse
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲