Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk på Filippinene

Oversikt
 • Sted: Bogo City
 • Type plassering: Radiostasjon
 • Rolle: Jobbe med en rekke daglige gjøremål i radiostasjonen
 • Krav: Plasseringen foretrekker frivillige som har noe journalistikkerfaring (la oss få vite om bakgrunnen din når du søker)
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra én uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du velger å delta på et internship innen radiojournalistikk på Filippinene vil du få erfaring med media- og kringkastingsproduksjon. Dette prosjektet kan gi deg viktige attester dersom du ønsker å starte en karriere innen media.

Frivillig jente som radiovert på journalistikkprosjektet på Filippinene

Det er ønskelig at du som frivillig har noe erfaring innen journalistikk. Det kan for eksempel være at du har arbeidet i en lokalavis eller at du er i gang med journaliststudier. Alle frivillige på prosjektet må i tillegg ha gode muntlige engelskkunnskaper. Erfaring fra bruk av radiosendingsutstyr både i opptaksstudio og "på lufta" vil være en fordel. Om du ikke skulle ha denne kunnskapen, kan du få en ukes opplæring i bruk av utstyret før du startet på selve prosjektet.

Radiojournalistikk på Filippinene

Radioindustrien er spennende, men svært krevende. Frivillige på disse plasseringene må være motiverte og kunne ta initiativ så mye som mulig.

Som frivillig har du sjansen til å jobbe i en av to radiostasjoner i Bogo. hvilken radiostasjon du får arbeide på avhenger av behovet på radiostasjonen der og da. DYVL radiostasjon drives av cebu Roosevelt Memorial College. Her jobber frivillige som radioverter, og har muligheten til å ta opp temaer som mytologi, litteratur og poesi. Som radiovert kan du bli invitert til ulike avdelinger på høyskolen for å være vert for deres program også.

Den andre radiostasjonen du kan jobbe i er Hug FM Radio. I denne radiostasjonen vil arbeidsoppgavene bestå i:

 • Research av ny musikk og nyhetshistorier; både lokale og internasjonale
 • Presentere været og underholdningsnyheter
 • Skrive manus for reklame
 • Assistere med musikkredigering

Du vil jobbe sammen med en senior radiovert innenfor ulike oppgaver. Hjelp til markedsføring av radiostasjonen vil også være en del av din rolle.

Personer med faglige kvalifikasjoner eller erfaring på dette fagområdet er også velkomne til å delta på disse plasseringene. Du kan for eksempel få gjennomføre workshops om teknikker og strategier som kan benyttes i kringkastingen for lokale radioverter og andre frivillige.

Alle våre journalistfrivillige bor hos lokale vertsfamilier under oppholdet sitt.

Dette prosjektet er tilgjengelig for én, to eller tre uker dersom du ikke har anledning til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil likevel få gjort en viktig innsats og lære mye.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲