You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk på Jamaica

Oversikt
  • Sted: Mandeville
  • Type plassering: Radio, TV og nyhetsredaksjon
  • Rolle: Gjøre research for historier, gjennomføre intervjuer og assistere produsenter
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Enten du er en ferdigutdannet journalist på jakt etter internasjonal erfaring i utlandet eller en student som vurderer en karriere i journalistikk så vil du få uvurderlig journalistisk erfaring i et av de mest spennende land i Karibien. Du får muligheten til å lage en egen portfolio, ta del i en unik mediaverden og få en jobberfaring som utmerker seg på enhver CV. Hva venter du på?

For å delta på dette prosjektet er det viktig at du har svært gode engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig. Northern Caribbean University (NCU) er et kristent universitet så det er viktig at frivillige på dette prosjektet følger reglene som gjelder på plasseringen.

Frivillig arbeid på journalistikkprosjekt på Jamaica

Studenter på radiojournalistikkprosjektet på Jamaica lærer å bruke studioutstyret

Frivillige vil ta del i en rekke oppgaver, som vil variere avhengig av hvilken plassering du velger.

Radio: På vårt prosjekt innen radio arbeider du på NCU sin radiostasjon, kun 10 minutter fra sentrum av Mandelville. 

NCU FM som kringkaster på 91.1 FM-båndet og er medlem av NCU Media Group sendes i Manchester og Clarendon, og har planer om å dekke hele øya. NCU FM sender varierte programmer innenfor helse, familieliv, religion, nyheter og sport, 24 timer i døgnet, og som frivillig vil du kunne jobbe med disse programmene.

Radiostasjonen kringkaster på engelsk og det er derfor viktig at du har gode engelskkunnskaper, og at du er trygg på å skrive og lese artikler, og samle inn dine egne historier for å få mest mulig ut av plasseringen din. 

TV: Frivillige vil sitte ved siden av produsenten, og assistere med produksjonen, filmingen og bruk av produksjonsutstyr. Programmene er ofte religiøse. Avhengig av dine kunnskaper og erfaringer kan du også få muligheten til å jobbe i nyhetsredaksjonen, og undersøke og skrive om nyhetssaker for TV-sendingene.

Print: Frivillige har mulighet til å skrive en artikkel per uke, for publisering i en lokal avis. 

Våre ansatte på Jamaica vil organisere jevnlige workshops for alle våre journalistikkfrivillige. På disse samlingene vil du få råd og informasjon om prosjektet. Det vil også bli mulighet til å utveksle ideer og løse eventuelle problemstillinger som måtte dukke opp. Du vil også kunne lære noen nye teknikker som kan hjelpe deg med å utvikle dine journalistiske evner.  

Det er mulig å delta på dette prosjektet i to uker dersom du ikke har tid eller mulighet til å delta i en lengre periode. Selv om du vil få mulighet til å gjøre en viktig innsats i løpet av de to ukene, vil din rolle i hovedsak være observerende og du vil ikke være i stand til å ha samme innvirkning på prosjektet som frivillige som deltar i en lengre periode.

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige på vår PRO-side.

Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲