Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Mongolia

Oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Print, radio, TV
  • Rolle: Erfare journalistikkfaget på en av mange ulike, men spennende plasseringer
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra tre uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du er på jakt etter en mulighet til å teste ut journalistyrket eller er en nylig utdannet journalist som ønsker deg relevant arbeidserfaring, så ta en titt på vårt Journalistikkprosjekt i Mongolia. Her har du mulighet til å jobbe enten i en avis, på en radiostasjon eller hos et tv-selskap, og uansett hvor du velger å jobbe frivillig så vil arbeidsoppgavene tilpasses dine kunnskaper og ønsker. Og sitter du med det inntrykket at Mongolia umulig kan være et spesielt interessant land å være journalist i, så tar du grundig feil – i Ulan Bator er det alltid mye som skjer, og du vil ikke ha problemer med å finne inspirasjon til artikler og reportasjer.

Journalistikk

Å jobbe på en journalistikkplassering i Mongolia vil ikke bare være utrolig lærerikt og gunstig å ha på CV-en – det vil også være en fantastisk opplevelse i seg selv der du får bo og leve i et helt annerledes land, knytter et internasjonalt kontaktnettverk og får med deg overveldende naturopplevelser. I tillegg vil det absolutt være et interessant samtaletema for fremtidige jobbintervjuer.

Journalistikkplasseringene våre i Mongolia passer også for erfarne journalister på jakt etter en annerledes opplevelse. Tidligere har vi blant annet hatt journalister fra store publikasjoner på våre journalistplasseringer i Mongolia.

Å være en av de få engelsktalende journalistene i byen har sine absolutte fordeler – tidligere frivillige har klart å sikre seg intervjuer med utenlandske ambassadører, mongolske engelsktalende pop-stjerner og til og med presentert nyheter på tv! 

Dersom du ønsker å benytte anledningen til å også lære deg litt mongolsk har du mulighet til å delta på språkkurs i mongolsk før eller underveis i prosjektet.

Frivillige under 25 år vil få muligheten til å delta på workshops, påta seg oppgaver for Voices of the World, utføre intervjuer og skrive artikler. Eldre frivillige med erfaring vil få muligheten til å jobbe som veiledere og koordinatorer for både unge lokale skribenter og frivillige, og kan lede workshops, redigere artikler og diskutere nye mulige temaer.

Jobbe som avisjournalist

Frivillig innen printjournalistikk med en avis hun har laget i Mongolia

Frivillige som ønsker å jobbe i en avis vil enten jobbe for UB Post eller the Mongol Messenger. Til å begynne med vil du skygge lokale journalister, observere og assistere dem. Så fort du har kommet inn i rytmen og systemet så vil du få stor frihet til å jobbe selvstendig og lage dine egne saker.

Avisbransjen i Mongolia opplevde en oppblomstring etter den demokratiske revolusjonen på 1990-tallet, og det er et land som virkelig verdsetter pressefriheten. Benytt gjerne anledninger til å høre dine kollegers tanker om dette – du vil ofte oppleve at betydningen av denne friheten settes større pris på av mennesker som vet hvordan det er å være uten.

Vi har også mange plasseringer med mongolske aviser som du kan jobbe hos dersom du ønsker det. Her vil arbeidet ditt bli oversatt til mongolsk og brukes i avisens hoveddel – noe som alltid er fint å ha i porteføljen – og du kan også få muligheter til å skrive for avisenes engelskspråklige del.

Jobbe som journalist i radio

Frivillige intervjuer en munk på journalistikkprosjektet

Dersom det er det å jobbe i radio som frister deg, så har du også mulighet til å gjøre det i Ulan Bator. Oppgavene dine her kan være varierte – tidligere frivillige har jobbet både som nyhetsopplesere og jobbet med det tekniske ved produksjonen. På én radiostasjon hadde vi en frivillig som ledet et radiotalkshow som ble sendt live til hele Ulan Bator og regionen rundt.

Du har mulighet til å jobbe med flere sider av prosessen under plasseringen din, så dersom du ønsker å jobbe med både produksjonen og selve sendingene så er dette mulig. Her er det viktig at du viser kreativitet og entusiasme – da øker sannsynligheten for å bli invitert med på å jobbe med ulike saker og prosjekter. Enten du ønsker å utføre intervjuer, være nyhetsoppleser eller rapportere fra ulike hendelser og arrangementer, så finnes det muligheter for det på denne plasseringen.

Jobbe som journalist i TV-selskap

Som frivillig på en TV-stasjon vil du få god innsikt i hvordan hele prosessen, fra idé til ferdig program, fungerer. Vi samarbeider med private stasjoner som NTV og C1 Television, hvor frivillige kan bli involvert i mange ulike oppgaver både foran og bak kamera. Du vil også observere live sendinger. Hardt arbeid og dedikasjon er nøkkelen her. Hvis du viser engasjement, interesse og stå-på-vilje så kan du få anledning til å prøve deg i mange ulike typer roller, og ta med deg utrolig mange lærerike erfaringer hjem. TV-bransjen i Mongolia er svært konkurransedyktig med over 90 lokale TV-kanaler i landet. 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲