Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Romania

Oversikt
  • Sted: Brasov
  • Type plassering: Print
  • Rolle: Bidra til den halvårlige publikasjonen “The Village”, et magasin med fokus på Romanias tradisjoner og historie
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Vi tar i mot frivillige med alle typer ferdigheter på vårt journalistikk-internship i Romania. Her får du en stor mengde journalistisk erfaring, og innsikt i livet i fjellområdet Transylvania.

Du trenger ikke snakke rumensk for å delta på dette prosjektet. Det vi ber om er gode skriftlige engelskkunnskaper og engasjement til å produsere et magasin som vil vekke interesse hos både lokale og besøkende. I dette fascinerende landet vil du alltid finne inspirasjon til artiklene dine. 

Dersom du har et friår fra studier og venter på å bli tatt opp til et journalistikkrelevant studie, eller du er søker etter jobb etter endte studier, vil dette prosjektet føre deg på rett vei. Prosjektet passer også for erfarne journalister som ønsker et avbrekk fra jobben eller som ønsker å utvide horisonten.

Voices of the World - nettjournalistikk

Journalistikk-frivillige vil bidra til nettavisen Voices of the World, hvor unge journalister kan dele sine meninger, ha dialog og skrive om aktuelle temaer. Er du under 26 år kan du delta på avisens ukentlige workshops, skrive artikler og gjøre intervjuer. Eldre frivillige kan jobbe som veiledere og koordinatorer for de andre frivillige og den unge lokalbefolkningen som er involvert. Du kan holde workshops, redigere artikler og diskutere temaer for artikler med de unge journalistene.

Printjournalistikk

Frivillig og ansatt på printjournalistikkprosjektet i Romania, Europa

På vårt journalistikk-internship i Romania vil du jobbe med et magasin som heter Satul. Satul betyr ”Landsbyen”. Magasinet ble etablert av, og er redigert av Adrian og Ana Andrei, et ungt par med en stor visjon. Under deres reiser i de avsidesliggende delene av Romania, ble Adrian og Ana betatt av de rike, gamle rumenske tradisjonene som fortsatt er i live, til tross for Romanias økende globalisering. De bestemte seg for å skape “Landsbyen” for å ivareta gamle rumenske skikker og tradisjoner i det moderne Romania. 

Magasinet utgis to ganger i året, sommer og vinter, og det er på mellom 58 -100 sider. Det er i A4-format og inkluderer en liten tradisjonell suvernir (magnet, CD eller DVD som presenterer en av landsbyene). Magasinet fokuserer på ulike temaer, fra reisedagbøker og portrett av en landsby til tradisjonell mat og kultur.

Magasinet distribueres nasjonalt gjennom et nettverk av kjente bokhandlere, museumer, turistattraksjoner, kommunehus, tradisjonelle restauranter og gjestehus. Magasinet er også tilgjengelig på festivaler, utstillinger og for abonnenter. Noen av de som abonnerer på magasinet er de kongelige og kjente skuespillere, malere og musikere. “Landsbyen” distribueres også internasjonalt til flere ambassader. Som frivillig vil du hjelpe til med å spre budskapet om Romanias tradisjoner og kultur, til både lokale og utenlandske lesere.

Din rolle som frivillig

Frivillig samarbeider med ansatt på journalistikkprosjektet i Romania

Frivillige fra Projects Abroad vil være ansvarlige for å produsere den engelskspråklige delen av magasinet. Du vil jobbe på Projects Abroads kontor i Brasov, hvor de daglige oppgavene kan bestå av å gjøre research, besøke landsbyer, intervjue, skrive artikler, redigere og fotografere. Du vil få veiledning på arbeidet fra vår journalistikkoordinator. Avhengig av dine engelskkunnskaper, kan vi sørge for at du får med en tolk under intervjuer og landsbybesøk.

Som frivillig vil du få mulighet til å reise til rumenske landsbyer for å bli kjent med landsbygda, slik at du kan skrive relevante artikler. Du vil intervjue ordførere, lærere, håndverkere, prester og bønder som del av dine bakgrunnsundersøkelser om livsstilen på landsbygda. Fokuset vil være på hvordan gamle tradisjoner har overlevd den stadige moderniseringen og urbaniseringen av landet. 

Du vil få mange muligheter til å involvere deg i lokalsamfunnet. Du kan delta på landsbyarrangementer, smake tradisjonell mat og skrive matanmeldelser, du kan møte og intervjue rumenske minoritetsgrupper, og du kan få oppleve et kirkebesøk på en søndag. Tidligere frivillige har også intervjuet ansatte på institusjoner som er ansvarlige for utviklingsprogrammer for landsbygda, og de har skrevet om rollen til tradisjonell medisin i lokalsamfunnene. Du vil bli oppfordret til å utvikle dine egne interesser og komme med nye idéer og temaer til artiklene dine. 

Gjennom internshipet ditt i ”Landsbyen” vil du tilegne deg verdifull erfaring med alle prosessene som bidrar til produksjonen av et kommersielt magasin. Du vil lære om undersøkende journalistikk, skrive artikler, lese korrektur, redigere, ta bilder til dine egne artikler, og designe magasinsider. 

Amerikansk frivillig intervjuer for en avis i Romania

I framtiden planlegger “Landsbyen”/Satul å publisere en rumensk og engelsk webside. Du kan derfor bli bedt om å hjelpe til med å lage den engelske websiden og bidra med artikler og bilder til siden. Frivillige vil også delta i nødvendige markedsføringsoppgaver som for eksempel oppdateringer i ulike sosiale medier.

For at våre frivillige skal få dele kunnskapen sin, har vi startet en ukentlig journalistikk-klubb på en lokal barneskole. En gruppe barn, 6-10 stk., vil med hjelp fra de frivillige lage en månedlig skoleavis. Barna som deltar er valgt ut på grunnlag av sine ferdigheter inne engelsk, skriving, forografering, tegning og pc-bruk. Barna  besitter så alle rollene som kreves for å lage en avis: reportere, redigerere, korrekturlesere, fotografer og designere.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og få viktig kulturell innsikt.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲