Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Sør-Afrika

Oversikt
  • Sted: Cape Town
  • Type plassering: Publikasjoner i nettmagasin 
  • Rolle: Tilegne deg verdifull erfaring innen digital journalistikk ved å produsere innhold og historier om lokalsamfunnet for Cape Chameleons nettbaserte magasin
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

På dette prosjektet vil du få en unik mulighet til å jobbe i Projects Abroads eget nettmagasin, Cape Chameleon. Enten du har en journalistspire i magen og vil snuse på fagfeltet, eller om er ferdigutdannet og ønsker å utvide ditt karrierefelt – vi har muligheter for alle! 

Projects Abroad frivillig og lokal journalist gjennomgår en artikkel

Du må være innstilt på å jobbe selvstendig, men dine nye kolleger vil alltid være tilstede for å svare på spørsmål, eller for å hjelpe til med eventuelle problemer som kan oppstå. Vi anbefaler at du skriver så mye som mulig i løpet av ditt opphold - du vet aldri hvor mye som blir utgitt, og i tillegg er det viktig å vise et sterkt engasjement: det vil åpne flere dører for deg.

Journalistikkprosjektet finner sted i Cape Town, en by som utvilsomt vil gi deg massevis av inspirasjon for arbeidet ditt. Uansett hva dine interesser er, fortell oss om dem, og vi vil gjøre vårt beste for å skreddersy et passende prosjekt for deg. Vennligst merk: du må ta med din egen datamaskin i dette prosjektet.

Din rolle som frivillig

Som frivillig på journalistikkprosjekt i Sør-Afrika jobber du med Projects Abroad eget nettmagasin, Cape Chameleon. Du trenger ikke erfaring eller kompetanse for å delta på dette prosjektet, men du må være initiativrik, nysgjerrig og villig til å lære.

Dette prosjektet gir deg en unik mulighet til å ta del i flere aspekter i prosessen med å publisere artikler/videoer i nettmagasinet. Du kan skrive artikler, gjøre research, ta bilder, filme og bidra til den endelige redigeringen. Med en gang artikkelen er fullført, laster du den opp i en ny Wordpress side. Det betyr at du får erfaring i å bruke CMS, og bidra til å bestemme layout til artikkelen din. 

Frivillige vil også jobbe med sosiale medier, og vil få muligheten til å holde magasinets kontoer på FacebookTwitterInstagram og Pinterest oppdatert.

Frivillig jobber med artikkel i Sør-Afrika

Frivillig arbeid for Cape Chameleon vil gi deg unike muligheter til å involvere deg, enten det er å intervjue en lokal lærer, musiker eller idrettsmann, eller kartlegge meningene i den seneste sør-afrikanske rugby-debatten! Du kan også få reise for å møte en lokal forretningsperson som er opprørt over myndighetene, eller du kan sitte i redaksjonen og planlegge neste utgivelse. Mulighetene er med andre ord mange og prosjektet er svært variert!

Det er mulig å fokusere primært på video-journalistikk, der du kan lage dine egne videoer og kanskje få dem publisert på Cape Chameleons nettside. Det kreves at du kan lage videoer selv, siden det ikke blir noen veiledning på dette feltet.

Videoene kan for eksempel være:

  • Dokumentarer om lokale saker
  • Nyhetesrapportering
  • Personlige profiler
  • Anmeldelser

Her vil frivillige få muligheten til å skape, utvikle og redigere videoer – og dermed forvandle ideer til virkelighet. I prosjektet vil det være et kamera til rådighet, men det kan være en fordel å ha med sitt eget utstyr.

Vi forventer en seriøs tilnærming til arbeidet, og alle artikler og videoer skal gjøres på grunnlag av god research og en balansert innfallsvinkel.

Frivillige ute i felten på journalistikkprosjekt i Sør Afrika

Som frivillig bør du alltid være forberedt til å arbeide selvstendig, men du må aldri være redd for å stille spørsmål. En viktig side av denne plasseringen er å være villig til å engasjere deg i nye utfordringer og å lete opp verdifulle historier for magasinet. Du vil dra stor nytte av å lære deg mest mulig om Sør-Afrikas historie før du drar, slik at du er bedre rustet til å skrive gode artikler som vil bli publisert. Du vil få mer ut av oppholdet ditt dersom du viser initiativ og er proaktiv.

Under hele oppholdet som journalist vil du ha støtte fra en engelskspråklig veileder. I tillegg organiserer Projects Abroads ansatte, fra tid til annen workshops innen skrivekunst, presseklubb-besøk og guidede turer til steder av journalistisk interesse og aktører i medieverdenen.

Arbeidsdag

Frivillig tar bilder av barn på Rainbow Educare til artikkel

Frivillige på et internship innen journalistikk må regne med å jobbe 9 - 16:30 fra mandag til torsdag, og 9 - 13 på fredager. Du bør vise mye initiativ på arbeidsplassen. Frivillige som stiller spørsmål, viser initiativ og gjør inntrykk på sine veiledere vil få en fantastisk erfaring fra journalistikken. En journalistikkplassering med Projects Abroad vil utmerke seg på din cv, og er kanskje nettopp den erfaringen du trenger for å få jobben du ønsker deg i framtiden. 

Ta gjerne kontakt med oss ​​direkte for å få mer informasjon om hverdagen som frivillig på en journalistikk prosjekt i Sør-Afrika.

Alle frivillige på dette prosjektet bor hos lokale vertsfamilier i og rundt Cape Town. Du vil vanligvis bo sammen med en annen frivillig, og reise med offentlig transport til arbeidsplassen din.

Du kan delta på dette prosjektet i to eller tre uker dersom du ikke har tid til et lengre opphold. Dersom du deltar i to uker vil du få verdifull kulturell innsikt, men du må være klar over at du ikke vil kunne fullføre artikler eller bidra i like stor grad som frivillige som deltar i en lengre periode. 

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲