Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Sri Lanka

Oversikt

Er du en av dem som søker spennende arbeidserfaring innen journalistikk? Da er dette prosjektet i Sri Lanka en fantastisk mulighet du bør benytte deg av. Du vil få en stor porsjon arbeidserfaring mens du bor og jobber i den travle hovedstaden Colombo. I denne byen finnes det ikke ett kjedelig øyeblikk, og du vil finne mange situasjoner å rapportere om.

Projects Abroad har nå plasseringer innen både print, radio og mediehus (radio, TV og multimedia) i Colombo.

Prosjektalternativene avhenger av din bakgrunn og erfaring. Felles for alle frivillige er at de må ha gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper, og en stor lidenskap for journalistikk. For å kunne jobbe frivillig på en plassering innen enten print- eller radiojournalistikk må du ha noe tidligere erfaring. Når du søker vil du bli bedt om å sende inn CV-en din og en artikkel som viser noe av kunnskapen din.

Disse plasseringene passer godt for deg som har er i gang med studier innen journalistikk og for deg som er ferdigutdannet. Dersom du er en erfaren journalist finnes det mange muligheter for deg også. Dette er din sjanse til å sette sammen en portefølje av journalistisk arbeid samtidig som du bor og lever på denne vakre øya.

Frivillig innen printjournalistikk

En lokal journalist hjelper en frivillig på et trykkeri på Sri Lanka

Som frivillig innen printjournalistikk jobber du enten i en nasjonal dagsavis eller i en ukentlig engelskspråklig publikasjon. Avisene vi jobber med dekker politiske og sosiale nyheter, sport og businessnytt. Dine daglige oppgaver vil bestå av blant annet research, intervjuer, artikkelskriving og rapportering.

Du kan forvente å bli satt til forskjellige oppgaver. En dag vil du kunne skrive anmeldelse av en sportsbegivenhet, mens du dagen etter vil delta på et PR-arrangement, skrive om business og handel eller rapportere om siste nytt.

Denne plasseringen er kun for frivillige som kan sette av minimum 8 uker for å delta på dette prosjektet på Sri Lanka. I løpet av internshipet ditt vil du få sjansen til å følge reportere, lære nyttige teknikker og å bli en omreisende reporter som følger sine egne idéer og kontakter.

Frivillig innen radiojournalistikk

Plasseringen innen radiojournalistikk holder til i hjertet av Colombo. Avhengig av egne interesser og erfaringer vil du kunne jobbe innen følgende områder: kringkasting, salg og markedsføring, kreativ skriving, nyhetsjournalistikk og innen teknisk avdeling. Arbeidstiden din er fleksibel, og du må forvente å jobbe sene kvelder eller til og med i helger, dersom arbeidet krever det.

Lederen for radiostasjonen foretrekker også at du søker for minst 12 uker, og vil be om CV-en din når du søker. Du må se på dette som en seriøs arbeidsplassering, og lederen av radiostasjonen foretrekker at du har fullført minimum ett års journalistikkstudier, samt at du ser på journalistikk som en framtidig karriere.

Innspill fra de frivillige vil bli satt stor pris på , og vi oppfordrer til å vise tilpasningsevne og innsatsvilje. Ta imot enhver mulighet som byr seg og du vil få journalistisk erfaring i gjengjeld!

Frivillig innen mediehusjournalistikk

Mediehusplasseringen ligger i Colombo og består av en TV-stasjon, radiostasjon og en nyhetswebside. Som frivillig på denne plasseringen vil du få jobbe innen flere forskjellige områder.

Denne plasseringen er kun tilgjengelig for frivillige som kan delta i minimum 12 uker, og du må se på dette prosjektet som en seriøs arbeidsplassering. Dersom du ikke har noen tidligere erfaring innen fagfeltet, kan du likevel få delta på plasseringen innen mediehusjournalistikk.

Du vil følge lokale journalister, og du vil få jobbe i ulike avdelinger. Dine ansvarsoppgaver vil avhenge av hvilken tidligere erfaring du har.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲