You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Journalistikk i Vietnam

Oversikt
 • Sted: Hanoi
 • Typer plasseringer: Radio og på nett
 • Boform: Vertsfamilie eller delte leiligheter med andre frivillige
 • Lengde: Fra tre uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt journalistikkprosjekt i Hanoi gir deg mulighet til å få verdifull praktisk erfaring fra å jobbe innen medieindustrien. I løpet av din tid ved prosjektet vil du ikke bare tilegne deg nye ferdigheter, men også lære å tilpasse deg en annen kulturell setting.

Dette prosjektet er perfekt for studenter som studerer mot en grad innen journalistikk eller nyutdannede som ønsker erfaring innen feltet. Dersom du allerede har erfaring fra å jobbe innen journalistikk har dette prosjektet også mye å by på, da du vil oppleve yrket i en spennende og internasjonal setting.

Voice of Vietnam Radio (VOV) er Vietnams fremmedspråklige radiokanal rettet mot vietnamesere i utlandet samt med mål om å nå ut til internasjonale lyttere. VOV ble etablert allerede i 1945 og har sendinger på mer enn 10 språk, blant annet engelsk, fransk, japansk og spansk. Ettersom VOV er Vietnams nasjonale kanal under myndighetene i landet dreier sendingene seg om lokale nyheter, næringsliv, reiseliv, musikk, kultur samt skikker og tradisjoner.

Som frivillig vil du enten jobbe i avdelingen for radio eller nett, basert på dine interesser og erfaringer. Merk at avdelingen for radio ikke vil åpne før i 2018.

Frivillig arbeid eller Internship innen Journalistikk i Vietnam

Projects Abroad-frivillige på Journalistikkprosjektet i Vietnam

Frivillige på Journalistikkprosjektet i Hanoi, hovedstaden i Vietnam, vil få et unikt innblikk i mediesektoren under svært andre kulturelle og politiske forhold enn i Norge. Du vil jobbe sammen med et team på seks til nitten VOV journalister. Her blir du plassert i avdelingen VOV5 hvor du kan jobbe i en av de mange språkavdelingene. Erfaringsmessig velger de fleste norske frivillige den engelske avdelingen men snakker du fransk eller spansk er dette også en mulighet. Gi oss beskjed i god tid hvilke språkkunnskaper du har og hvilke avdeling du ønsker å jobbe i, dette gjør det lettere å tilrettelegge plasseringen din på best mulig måte.

Den ideelle frivillige har gjerne tidligere erfaring fra journalistikk, dette er imidlertid ikke et krav. Det viktigste er at du er engasjert, lærevillig og initiativtakende. Som frivillig vil du fokusere på følgende aktiviteter:

 • Være kreativ og komme opp med forslag og ideer til historier
 • Redigere tekst
 • Gjøre research
 • Intervjue
 • Produsere radioprogram
 • Ta bilder og skape videoinnhold (dersom du har eget kamera bør du ta med dette)

Arbeidstiden vil typisk være mandag til fredag 09:00 – 17:00. Ettersom dette er kreativt og varende arbeid vil gjøremålene til stadighet varieres. Dette betyr at du hver morgen vil ha et møte med din veileder for å få tildelt dagens arbeidsoppgaver.

I løpet av din tid i Vietnam vil du få veiledning fra radiostasjonens veileder og tillitsvalgte. Vårt Projects Abroad kontor ligger i nærheten av radiostasjonen og våre lokale ansatte vil selvfølgelig være tilgjengelige for å tilby ekstra støtte og oppfølgning til deg som frivillig.

Journalistikkprosjektet i Vietnam er en fantastisk mulighet til å bli involvert i alle aspekter for å skape et radioprogram for et internasjonalt publikum, samarbeide tett med lokale fagfolk i Vietnam og oppleve alt det spennende det vakre landet har å by på.

Er du klar for å få internasjonal erfaring innen radiojournalistikk?

Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Gruppereise med frivillig arbeid i utlandet for deg over 19 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲
Feedback
Du virker interessert i prosjektene våre! Vil du fortelle oss mer?
Gjerne det! Ikke nå, takk.