Projects AbroadProjects Abroad

Hva er juniorfrivillig?

Juniorfrivillig er organiserte gruppereiser for unge mellom 12 og 15 år. Hvert enkelt prosjekt varer i 2 uker og arrangeres på bestemte datoer gjennom året.

På disse prosjektene fokuserer vi på læring gjennom opplevelser. Vi snakker om hvorfor frivillig arbeid og det å hjelpe andre er viktig, og gir unge muligheten til å se verden fra et annet perspektiv. Kulturutveksling er verdifullt i alle aldre, og alderen 12 – 15 år er den perfekte alderen for å lære om mennesker i andre land.

Våre lokalt ansatte og leirledere er tilstede og gjennomfører alle aktiviteter som vi arrangerer på våre prosjekter for Juniorfrivillig. De sørger for at alt går som det skal slik at de unge kan fokusere på det viktigste ved reisen sin – å utforske og lære sammen med nye venner. Prosjektene inkluderer også sosiale og kulturelle aktiviteter og helgeturer.

Dette får du som Juniorfrivillig:

  • Tre måltider om dagen
  • Sikkert, rent og komfortabelt bosted under oppholdet
  • Transport i landet du oppholder deg i
  • Planlagte sosiale aktiviteter og helgeturer
  • 24 timers støtte fra Projects Abroad i destinasjonen
  • Forsikring for hele reisen din

Sikkerhet og støtte for Juniorfrivillig

En gruppe juniorfrivillige og ansatte på helgetur i Kambodsja

Å reise utenlands i ung alder kan føles litt skummelt. For å gjøre opplevelsen så enkel og behagelig som mulig, tilbyr Projects Abroad 24 timers støtte og tilsyn. Vi gir råd og svarer på spørsmål, og er tilstede gjennom hele prosessen.

Før reisen begynner, inviterer vi alle deltakere og deres foreldre eller lærere til et orienteringsprogram som blir holdt i enten Storbritannia eller USA. Målet med orienteringsmøtet er å besvare eventuelle resterende spørsmål, snakke om hva de frivillige kan forvente seg ved ankomst til destinasjonen og ha team building-øvelser for at de frivillige skal få bli kjent med hverandre. Dette er ikke obligatorisk, og du kan delta på Juniorfrivillig-prosjekter uten å delta på orientering. Vi sørger for at deltakerne får en grundig introduksjon også ved ankomst på prosjektet.

For deltakerne på orienteringsprogrammet, vil våre ansatte reise med dem og sørge for at de kommer trygt frem til destinasjonen sin. Ved ankomst vil deltakerne få en detaljert introduksjon til landet de befinner seg i, prosjektet de skal delta på og informasjon om de ulike aktivitetene de vil være involvert i.

Våre ansatte i destinasjonen vil være tilgjengelig 24 timer i døgnet dersom problemer skulle oppstå. Les mer om vår Støtte og Sikkerhetsprosedyre.

Boforhold på Juniorfrivillig

På de fleste prosjektene vil Juniorfrivillige bo hos lokale vertsfamilier. Dette er en god måte å bli kjent med landet og menneskene, og lære om kulturen og tradisjonene. Vi håndplukker våre vertsfamilier og kontrollerer bostedene regelmessig for å sikre at de frivillige tilbys sikre, komfortable og vennlige hjem.

Frivillige som bor hos en vertsfamilie deler rom med en annen frivillig på samme alder og av samme kjønn.

Dersom frivillige ikke plasseres i vertsfamilier, vil de få annen type overnatting gjennom Projects Abroad, som for eksempel sovesal. Denne innkvarteringen er sikker og ren, og de frivillige vil også her dele rom med andre frivillige på samme alder og av samme kjønn.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Voksenfrivillig 50+
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲