Projects AbroadProjects Abroad

Natur & Miljø og Lokalsamfunn i Costa Rica for frivillige 12 – 15 år

Oversikt

Projects Abroad / Land / Costa Rica / Juniorfrivillig / Natur & Miljø / Tropisk Tørrskog-bevaring og Lokalsamfunn

Datoer blir bekreftet senere!

  • STED: Barra Honda Nasjonalpark i Guanacaste-provinsen
  • TYPE PLASSERING: Lokal skole
  • BOFORM: Hotell
  • KRAV TIL ALDER: 12 – 15 år

Som Juniorfrivillig på dette prosjektet, får du sjansen til å utforske kulturen og tradisjonene i Costa Rica mens du gjør en viktig innsats for miljøet. Du og andre frivillige på samme alder vil jobbe sammen i Barra Honda nasjonalpark og i et lokalsamfunn i nærheten. Bruk sommeren til å bli kjent med andre frivillige fra hele verden.

Frivillige bruker en bok til å identifisere sommerfugler i nasjonalpark i Costa Rica

Under ledelse av og med veiledning fra våre erfarne ansatte i Projects Abroad, vil dere jobbe med undersøkelse av dyrelivet og vedlikehold av nasjonalparken. Du vil bli involvert i forskjellige aktiviteter:

  • Bidra til taxa-listen: Dette er et nytt initiativ som regjeringen i Costa Rica har vedtatt. Dette arbeidet innebærer å lage en oversikt over alle dyrene du ser i nasjonalparken.
  • Undersøkelser av fugler: Her får du hjelpe til med å identifisere og samle inn informasjon om forskjellige fuglearter ved hjelp av GPS, kikkert og bøker.
  • Flaggermus-programmet: Denne aktiviteten foregår om natten, og du vil få hjelpe de ansatte å fange, identifisere og markere flaggermus. Du vil ikke røre flaggermusene, men du vil få hjelpe til å måle, veie og markere dem med en spesiell type maling.
  • Sommerfugl-programmet: Her jobber du sammen med de ansatte og vil ved hjelp av feller og bøker bidra med å fange sommerfugler, identifisere dem, for så å sette dem fri igjen.
  • Jobbe på planteskolen: Delta i gjenplantningsarbeid og plante frøplanter som har vokst på planteskolen. Du vil også få bidra med vedlikeholdsarbeid på planteskolen.

I tillegg til dette vil du som Juniorfrivillig også få jobbe i lokalsamfunnet, gi en skole et nytt strøk med maling og snakke om miljøutfordringer med lokale elever. Dette er en flott mulighet til å snakke om hva dere har jobbet med i nasjonalparken og om hvordan alle kan bidra til å ta vare på miljøet.

I tillegg til å jobbe som frivillig, vil du få være med på andre spennende aktiviteter mens du er i nasjonalparken. Du får sjansen til å gå på tur og utforske grotten Tercipelo Cave med profesjonelle guider. Våre erfarne medarbeidere vil bli med dere når dere utforsker de underjordiske hulene.

Frivillige er klare for å besøke grotte på frivillig arbeid i Costa Rica

Under oppholdet ditt i Costa Rica, vil du sove på trygge og sikre sovesaler i nasjonalparken sammen med andre frivillige av samme kjønn. Våre ansatte vil bo rett ved og er tilgjengelige hele døgnet hvis det skulle være noe. Ved å bo tett sammen med frivillige og ansatte, får du en unik sjanse til å få venner fra hele verden og lære mer om levemåten i Costa Rica fra våre ansatte. Vi har også en kokk sammen med oss som gjerne byr på tradisjonell mat, i tillegg til andre retter for dem som har allergener eller liknende. Kokken vår er også veldig flink til å danse og lærer gjerne bort noen trinn under oppholdet deres!

Når dere ikke jobber i nasjonalparken eller bruker tid på å bli kjent med hverandre, vil dere få muligheten til å lære mer om kulturen og tradisjonene i Costa Rica gjennom organiserte sosiale aktiviteter. I løpet av oppholdet vil du få danse til forskjellige latinske rytmer og lære å lage en tradisjonell matrett. I helgen får du mer tid til å utforske når våre ansatte tar dere med til Nacasolo, en liten strand med hvit sand og krystallblått vann. Få litt etterlengtet tid i sola, ta en svømmetur eller slapp av i skyggen.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲