Projects AbroadProjects Abroad

Masai Landsbyprosjekt i Tanzania

Oversikt
  • Sted: Ngorongoro National Park
  • Rolle: Undervise i engelsk, være en ekstra ressursperson og bygge boliger og bygninger for masaifolket
  • Boform: Felleshus sammen med andre frivillige
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Den rike kulturen og de gamle tradisjonene til masaifolket er godt kjent i Tanzania. Som frivillig på dette masaiprosjektet vil du få en unik og sjelden innsikt i dette folkets levemåte. Dersom du ønsker å bo i vakkert landskap, ta del i en helt annen levemåte enn du er vant til og jobbe sammen med medlemmer av denne fascinerende stammen, da er dette prosjektet for deg.

Frivillig arbeid med et tradisjonelt masaisamfunn i Tanzania

Som frivillig vil du ha base i den verdenskjente nasjonalparken, Ngorongoro, i det nordlige Tanzania. Dette er hjemstedet for masaifolket. Selv om denne nasjonalparken er av de store turistattraksjonene i området vil du jobbe og bo i et samfunn som er svært tilbaketrukket fra safarirutene. Denne beliggenheten, fjernt fra sivilisasjonen, har en utsikt som kan ta pusten fra deg og en unik ro. Med giraffer og sebraer som streifer fritt omkring i nærområdet, vil dette være en opplevelse du aldri vil glemme.

Frivillig arbeid på masaiprosjektet

Projects Abroad jobber tett med to nærliggende masaisamfunn i hjertet av Ngorongoro nasjonalpark. Med tøffe levevilkår og begrensede ressurser setter disse samfunnene stor pris på all hjelp de kan få. I de senere år har masaistammene innsett viktigheten av utdanning, og de oppmuntrer barna sine til å gå på skole. Til tross for dette er det dårlig med utdanningsfasiliteter og ressurser, og mange barn og lærere må reise milevis hver dag for å komme til skolen. Frivillige i dette samfunnet vil spille en vesentlig rolle i forhold til undervisning på den lokale skolen i fag som engelsk, matte og naturfag. De får også delta i et pågående byggeprosjekt, slik som utvidelse av den lokale skolen. Som frivillig får du også ta del i daglige oppgaver hos masaiene.

Masaistammen har klart å holde på sine tradisjoner og sin unike kultur uten å bry seg videre om den påtrengende moderne verdenen. Som frivillig vil du ta del i noen av deres daglige aktiviteter, som å se etter dyrene deres, melke kuer og geiter, lage mat og å lære hvordan kvinnene lager smykker. Dette folket har begrensede ressurser og kjemper ofte kamper mot naturen for å overleve. Du vil likevel se at disse menneskene vil dele det lille de har med deg, og de er noen av de varmeste og mest vennligsinnede du vil møte i Tanzania.

På bakgrunn av historien til masaistammene – deres ulike tradisjoner og ritualer – vil du ha regelmessige kulturworkshops og også undervisning i masaispråket. Dette er for at du enklere skal kunne integreres og forstå dette enestående folket. For å delta på dette prosjektet er det anbefalt at du har et åpent sinn og en respekt for maasaikulturen.

Projects Abroad jobber også tett med et masai-sykehus, hvor frivillige kan jobbe sammen med lokale leger og sykepleiere. Du kan lese mer om dette under Medisin og Helse i Tanzania.

Frivillige må fly til Arusha by, hvor du vil bli møtt av en lokal Projects Abroad-ansatt. Du vil så bli fulgt til masaisamfunnet, hvor du skal bo under oppholdet ditt. Fra Arusha tar det rundt 5 timer med buss til prosjektet.

På grunn av dårlige boforhold i masaihyttene og av hensyn til privatlivet til masaifamiliene vil du bo i et felles hus sammen med andre frivillige. Husene har enkel standard. Du deler rom med andre frivillige av samme kjønn som deg selv, og dere har tilgang til bad med vestlig do og dusj og felles oppholdsrom. De frivillige får tilberedt maten sin av en lokal kokk og spiser måltidene sine sammen. Det er ikke internettilgang på prosjektet, men du kan kjøpe lokale simkort med datapakker til telefonen din.

Arbeidstiden blir vanligvis fastsatt ukentlig, men de fleste frivillige jobber mandag – fredag og har fri i helgene.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲