Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Township-prosjekt i Sør-Afrika

Oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Lavender Hill township, Cape Town
  • Rolle: Hjelpe til med pågående prosjekter og byggearbeid i lokalsamfunnet
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Enten du vil arbeide frivillig i løpet av et friår, som en annerledes sommerferie eller som en pause fra karrieren, vil dette prosjektet være en flott måte å fordype seg i den sør-afrikanske kulturen. Du vil få ta del i en rekke initiativer som er av stor verdi for lokalsamfunnet.

Frivillig jente sammen med lokale barn utenfor et hus i Lavender Hill township

Township-prosjektet består av arbeid innen følgende områder:

  • Hjelpe til med pågående byggearbeid
  • Ernæringsarbeid, blant annet arbeid i den økologiske hagen og forberedelse av måltider for barna
  • Lære opp lokalbefolkningen innen organisk matvareproduksjon
  • Rydde og lage en idrettsplass, og arrangere "gymtimer"

Din rolle som frivillig

Mesteparten av byggearbeidet foregår på morgenen, hvor de frivillige hjelper til på alle nivåer i byggeprosessen, under veiledning av en byggeleder. Bygningene bygges av et øko-bag system. Øko-bagene er fylt med sand, en teknikk som gjør det mulig å bygge hus med høyere kvalitet til en lavere pris. Det brukes også andre miljøvennlige materialer, som resirkulert gummi og økologiske tømmerstokker.

Som frivillig vil du hjelpe til med å bygge et samfunnshus i Village Heights, Lavender Hill. Huset vil fungere som en flerbruksbygning med eget toalett og kjøkken. Framtidige prosjekter vil være en bygning for kunst, kultur, dans, drama og musikkfasiliteter, samt utgang til en felles hage.

Hvilken rolle du får på prosjektet kan variere, men du kan forvente å få være med på utgraving til grunnmur, sementblanding, bygging av vegger av øko-bager, takbygging og maling av den ferdigstilte bygningen.

På ettermiddagene vil du ha tid til å gjøre en innsats på de andre prosjektene som foregår i lokalsamfunnet. Det kan være å passe på barna, og å hjelpe til på ernæringsprosjektet vårt.

Ernæringsprosjektet består i å passe på den organiske hagen, gjøre research på næringsrike oppskrifter som kan tilberedes av det vi produserer, tilberede maten og sørge for at barna får mat. Vi planlegger også å rydde et nærliggende område for å lage en idrettsplass, og deretter få barn involvert i kroppsøving, samt utdanne township-folket i dyrking av økologisk mat og grunnleggende permakultur-teknikker.

Byggeprosjektet er noen ganger stengt under skoleferier, blant annet fem uker fra tidlig desember til midten av januar, i påsken og i slutten av september/begynnelsen av oktober. I disse periodene vil du kunne delta på alternative prosjekter i lokalsamfunnet.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre ukers opphold dersom du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måten som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲