Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Drama i Romania

Oversikt
  • Sted: Brasov
  • Rolle: Lede skuespiller-workshops, trene dramagrupper, og hjelpe studenter med å forberede en produksjon for lokale forestillinger
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Har du en lidenskap for skuespill og amatørdrama? Da har vi et prosjekt som kan passe utmerket for deg. På vårt dramaprosjekt i Romania vil du lede dramaworkshops, trene dramagrupper og hjelpe studenter med forberedelser til lokale forestillinger. Du vil bruke dramateknikker som verktøy til å forbedre studentenes engelskkunnskaper. På dette prosjektet kan du jobbe frivillig med å dele din kunnskap og entusiasme med unge artister, samtidig som du får oppleve hvordan teater praktiseres i utlandet. 

Som frivillig arbeider du med ungdom i dramagrupper etablert av Projects Abroad, og med andre veletablerte og erfarne dramagrupper. Du vil også ha muligheten til å undervise i engelsk gjennom drama i grunnskolen. Frivillige på dette prosjektet får veiledning og materialer for å kunne anvende dramakunnskap i klasserom og på scenen. Du vil lede workshops og trene dramagrupper med engelsk som arbeidsspråk.

Dramaundervisning

To rumenske studenter på scenen under en forestilling i Romania

Vårt dramaprosjekt holder til i den antikke byen Brasov, hvor det er et voksende teatersamfunn, men mangel på teaterutdanning. Frivillige er engasjerte i flere teaterforumer og de hjelper studenter med regi, produksjon og opptredener i engelskspråklige forestillinger gjennom året. 

Det er stor interesse for engelskspråklige teaterforestillinger i Romania, og det er en flott måte for barn og ungdom å forbedre sine engelskkunnskaper på.

Prosjektet varierer fra å arbeide i grunnskolen med bruk av leker og sanger, til kreativ skriving og muntlig improvisasjon med eldre barn. Som frivillig kan du også delta på drama workshops med universistetsstudenter. En annen mulighet er å undervise i drama på omsorgsplasseringer. Gjennom året settes det opp flere teaterfestivaler hvor frivillige får mulighet til å trene unge, amatørskuespillere i analyse av manus, opptreden eller regi.

Du kan også få muligheten til å arbeide på et interkulturelt prosjekt med barneskoler. Der vil du lære barna om ditt lands tradisjoner og kultur gjennom dramaaktiviteter, og du vil lære om den rumenske kulturen gjennom skolens forestillinger.

Din rolle som frivillig

En gruppe ungdommer hører på en frivillig dramalærer i Romania

Dramaprosjektet ble startet av en liten gruppe frivillige som så verdien i å bruke drama i engelskundervisningen.

I tillegg til å ta del i drama workshops og engelskundervisning på skoler og universiteter, kan du også møte og jobbe med erfarne engelskspråklige dramagrupper fra Brasov og andre byer i Romania. Du kan involvere deg i workshops, diskusjoner, samrbeidsforestillinger, presentasjoner eller til og med få assistere ved en aktuell produksjon. Det er også mulig å få se disse gruppene holde forestillinger, og å invitere dem til å delta i vårt Projects Abroad dramashow.

Én gang i måneden kan du være med på å forberede, regissere og opptre i et barnestykke for dagsentre. Denne forestillingen med Projects Abroad Drama Group er ofte barnas eneste måte å bli kjent med og se hva teater er.

I august 2008 satte Projects Abroad opp den første dramaforestillingen for å vise resultatene av de frivilliges arbeid med drama i Romania. Denne forestillingen er populær og bringer sammen våre ansatte, samarbeidspartnere, prosjektveiledere, venner og vertsfamilier. De frivillige trener dramagruppene, hjelper dem med skriving og utførelse av egne skuespill, samt organiserer lys, lyd og sceneoppsett.

Våre ansatte vil hjelpe deg med å planlegge og gjennomføre workshops, og å utvikle dine ferdigheter innen drama. Du må likevel være klar over at det kan være utfordrende å jobbe alene på dette prosjektet dersom du ikke har dramaerfaring fra tidligere.

Arbeidstiden på dette prosjektet er fleksibel, og avhenger av studentenes timeplan. Noen workshops og forestillinger vil gjennomføres på kvelder og i helger.

Dette prosjektet er en morsom og lærerik opplevelse. Ta med deg sekken full av energi, kreativitet og et åpent sinn. Du vil lære mye samtidig som din hjelp vil bli satt stor pris på.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲