You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Musikk i Bolivia

Oversikt
  • Sted: Cochabamba
  • Rolle: Arbeide sammen med en musikklærer for å hjelpe barn til å utvikle sitt musikalske potensiale
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på musikkprosjektet i Bolivia vil du jobbe sammen med en lokal musikklærer enten på et barnehjem med barn fra svært vanskelige kår eller på en blindeskole. Musikk hjelper barna i deres utvikling, får frem deres musikalske evner og kan også virke som en form for terapi.

Bolivia er kjent for å ha en rik musikkultur, så om du er en musikkelsker og kanskje også spiller et instrument, er dette prosjektet ideelt for deg. Enten du har et friår eller et avbrekk fra jobben kan du dele din musikalske kunnskap og lære mer om musikk utenlands.

Frivillig som musikklærer

Barn i Bolivia danner et band under en musikktime ledet av en frivillig på musikkprosjektet

Musikkprosjektet finner sted i den pulserende byen Cochabamba som også huser vårt hovedkontor i landet. Musikkprosjektet ble startet opp av Projects Abroad og vi samarbeider tett med to ulike institusjoner. På skolen vil du bli involvert i musikkundervisning og utenomfaglige aktiviteter. Disse aktivitetene er fantastisk for personlig utvikling og bidrar til å gi elevene en trygg og positiv læringsarena.  

På senteret for synshemmede er musikk et effektivt verktøy for å bidra til utviklingen av barn og tenåringer. Personalet gjør sitt beste for å dekke disse barnas primære behov, men som for alle barn er det også viktig for disse barnas utvikling å ha noen fritidsaktiviteter. Musikken spiller en stor rolle for disse barna. Ved å la dem prøve forskjellige instrumenter og møte frivillige fra hele verden lærer de hvordan de skal tilpasse seg og kommunisere når de en dag må forlate senteret.

Musikkprosjektet både på skolen og barnehjemmet er utviklet med fokus på 3 målsetninger:

  • Bevissthet og verdsetting – boliviansk folkemusikk har vært med på å forme kulturen og historien til dette landet. Det er viktig at barna lærer om musikken, tradisjonene og landet de lever i.
  • Læring – det er viktig for barna å oppdage og utvikle sine musikalske evner.
  • Terapi – mange av barna har opplevd mye grusomhet og kommer fra vanskelige kår. Dette kan medføre frustrasjon og depresjon, og kan også føre til adferdsproblemer på sikt. Musikk kan ofte hjelpe barna til å erstatte de negative tankene med en positive instilling. Ved å lære noe nytt får de også bedre selvtillit og selvfølelse.

Lokal jente lærer å spille trommer med hjelp fra en frivillig i Bolivia

Barnehjemmet og skolen har både tradisjonelle bolivianske instrumenter som panfløyter, bambusfløyter og regnstaver, samt mer kjente instrumenter som trommer, gitarer og tamburiner. Instrumentene kan du benytte i arbeidet med barna. 

Som frivillig vil du samarbeide med en profesjonell musikklærer, men du vil bli oppfordret til å komme med egne idéer og å planlegge musikksamlinger for barna. Barna vil bli delt inn i grupper avhengig av alder og musikalske ferdigheter. Denne inndelingen vil gi deg anledning til å hjelpe mindre grupper med deres musikalske utvikling, og samtidig ha det gøy med musikken.

Dette er en morsom og verdifull plassering. Ta med deg energi, kreativitet og et åpent sinn, og du vil få mye tilbake, samtidig som bidraget ditt vil bli satt stor pris på. Det er mulig å kombinere arbeidet på barnehjemmet med et barn- og ungdomsprosjekt eller du kan dele opp tiden din mellom barnehjemmet og blindeskolen, avhengig av dine ønsker om hvordan du vil bruke tiden din på dette prosjektet. 

Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲
Feedback
Du virker interessert i prosjektene våre! Vil du fortelle oss mer?
Gjerne det! Ikke nå, takk.