Projects AbroadProjects Abroad

Internship eller Frivillig Arbeid på Fødeavdeling i Tanzania

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Arusha, Moshi
  • Typer plasseringer: Sykehus
  • Rolle: Få kunnskap og erfaring fra lokale jordmødre på en travel fødeavdeling
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du kunne tenke deg å prøve ut jordmoryrket så er vårt barselprosjekt i Tanzania et godt valg for deg. Her vil du oppleve og lære masse samtidig som du er med på å hjelpe fattige og vanskeligstilte kvinner og deres nyfødte barn.

Frivillig jente med to nyfødte barn i armene på et sykehus i Tanzania

Frivillige vil jobbe på en fødeavdeling i enten Moshi eller Arusha. De fleste av sykehusene vi samarbeider med har fødeavdelinger; de største tar seg i gjennomsnitt av omtrent 90 fødsler om dagen. Som frivillig vil rollen din i hovedsak gå ut på å observere, men dersom du viser engasjement og stå-på-vilje og bygger et godt tillitsforhold til de ansatte så kan du få mer håndfaste oppgaver. Da de ansatte er ganske travle så er det viktig at du er energisk og engasjerer deg selv for å holde tritt med dem. 

Frivillige uten medisinsk erfaring(studerer eller er ferdig utdannet innen medisin eller jordmoryrket) vil ikke få mulighet til å observere fødsler og keisersnitt. 

Som frivillig vil typiske oppgaver være å gi emosjonell støtte til fødende kvinner, vise dem til sengene sine og være et ekstra sett med hender for de ansatte jordmødrene. Du vil få anledning til å gjennomføre en liten helsesjekk av de nyfødte barna, slik som å veie og måle dem, rett etter fødselen.

Da fasilitetene på fødeavdelingene vanligvis ikke holder samme standard som vi er vant til hjemmefra kan en del av fødslene være tøffe å observere. Du bør likevel forsøke å forholde deg profesjonelt til situasjonen slik at du kan være tilgjengelig for å hjelpe kvinnene og jordmødrene. Alt i alt kan det å jobbe frivillig på barselprosjektet være svært utfordrende, men du vil lære masse om hvordan situasjonen er for gravide og fødende i et utviklingsland og om hvordan oppfinnsomme jordmødre gjør det beste ut av de fasilitetene og ressursene de har tilgjengelig.

Alle frivillige bor hos en lokal vertsfamilie hvor de blir servert alle måltider og har en glimrende muliget til å få innsikt i den lokale kulturen. Det store Projects Abroads-samfunnet som finnes her byr alltid på hyggelig selskap, og du vil alltid finne noen du kan utforske området med eller reise sammen med i helgene.

Praksisplassering for jordmorstudenter

Dersom du studerer for å bli jordmor, så har du mulighet til å ta praksisplasseringen i Tanzania. Det å jobbe på et sykehus her vil være en lærerik erfaring som ikke bare vil gi deg innblikk i de utfordringene og situasjonene det er sannsynlig at du vil støte på i yrket her hjemme, men også i de utfordringer som følger av lite utstyr og få ressurser. Det er også godt mulig at teknikkene og metodene som brukes her vil være noe annerledes enn de du er vant til, noe som åpner opp en mulighet for gjensidig læring for deg og de du jobber sammen med.

Projects Abroad-kontoret i Tanzania har mange års erfaring med studenter i praksis og vil kunne ta kontakt med lærestedet ditt for å sørge for at plasseringen oppfyller kravene til praksisen din.

Under oppholdet ditt i Tanzania vil du også få tildelt en dedikert veileder på plasseringen hvor du har praksisen din, som vil fungere som en mentor under hele oppholdet. Veilederen din vil være tilgjengelig både for spørsmål og dersom du ønsker å diskutere spesifikke tilfeller. Veilederne ønsker at du skal lære mest mulig under oppholdet ditt der, så ikke nøl med å stille dem spørsmål om det du ser og lærer.

Du vil jobbe på en fødselsavdeling i enten Moshi eller Arusha. Avdelingene varierer i størrelse, men de største tar imot opp mot 90 nyfødte barn hver dag. Som praktikant vil rollen din avhenge av spesialiseringen din og i stor grad gå ut på å observere. Du vil gi emosjonell støtte til de fødende kvinnene, hjelpe dem til sengene sine og være et ekstra sett med hender for de ansatte jordmødrene. Du vil også observere fødsler og keisersnitt og få anledning til å gjennomføre en liten helsesjekk av de nyfødte barna, slik som å veie og måle dem, rett etter fødselen.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan.

Jo mer engasjement og interesse du selv viser, jo større er sjansen for at du vil få mer å gjøre på. Husk også at det å være jordmor i Tanzania til en viss grad innebærer en litt annerledes hverdag enn det å være jordmor i Norge. For eksempel kan det at fasilitetene på fødeavdelingene vanligvis ikke holder samme standard som vi er vant til her hjemme innebære at en del av fødslene vil være tøffe å observere. I slike situasjoner er det viktig at du klarer å forholde deg profesjonell slik at du kan være tilgjengelig for å bistå kvinnene og jordmødrene.

Du vil bo hos en lokal tanzaniansk vertsfamilie og dermed ha gode muligheter for å bli kjent med tanzaniansk kultur. På fritiden din står du fritt til å utforske lokalsamfunnet ditt og bli kjent med andre fra Projects Abroad-samfunnet.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲