Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Ernæringsprosjekt i Sør-Afrika

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Cape Town
 • Typer plasseringer: Lokalsamfunnet
 • Rolle: Bidra til å gi næringsrike måltider og delta i pedagogiske aktiviteter for å øke bevisstheten om ernæring i underprivilegerte lokalsamfunn
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på Ernæring i Sør-Afrika har du muligheten til å øke bevisstheten om betydningen av et sunt kosthold og få meningsfull praktisk erfaring. Er du klar for å gjøre en forskjell i underprivilegerte lokalsamfunn?

Frivillig jente sammen med et lokalt barn i Sør-Afrika

Prosjektets base er i byen Muizenberg, litt utenfor sentrum Cape Town (hvor Surfeprosjektet også holder til).

Hovedfokuset på ernæringsprosjektet er å forbedre kosthold og øke bevisstheten om ernæring i underprivilegerte lokalsamfunn og townships. Disse områdene er dessverre sterkt påvirket av en rekke hygienerelaterte sykdommer, mangel på medisinsk hjelp og høy forekomst av Hiv/Aids. Ved å gi næringsrike måltider, lage informasjonskampanjer, gjøre enkle helsesjekker og holde workshops, tar vi sikte på å hjelpe de som står disse utfordringene.

Du trenger ikke tidligere erfaring for å delta. Det viktigste er at du har en interesse for å leve sunt, er engasjert og har et ønske om å bidra. Dette prosjekter er ideelt for deg som ønsker ett innblikk i helsesektoren enten du studerer, er ferdigutdannet, vil ha en pause fra karrieren eller ønsker en reise med mening.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår South Africa Nutrition Management Plan.

Din rolle som frivillig

På ernæringsprosjektet er hovedfokuset rettet mot barn og ungdom, hvor mange dessverre er svært overvektige eller underernærte. Som frivillig vil du bidra med følgende aktiviteter: 

 • Lage næringsrike måltider for barna og ungdommene som deltar på surfeprosjektet
 • Tilrettelegging og gjennomføring av pedagogiske aktiviteter og leker med barna
 • Dyrke og vedlikeholde en urte- og grønnsakshage
 • Dele ut sunne matoppskrifter
 • Skape lærerikt og promoterende reklamemateriell
 • Skape oppmerksomhet rundt ernæringsprosjektets positive innvirkning i lokalsamfunnet på sosiale medier
 • Levere utvalgte ingredienser til omsorgssentre 
 • Tilrettelegge undervisning om ernæring for grupper av voksne
 • Hjelpe med samling av kroppsmålinger og biokjemiske data (for eksempel testing blodsukkernivå) for pasienter og grupper av mennesker
 • Gjennomføring av individuelle ernæringsmessige konsultasjoner (når det er nødvendig). Disse vil alltid bli overvåket og gjort med pasientens samtykke
 • Overvåking av den fysiske veksten av barna på omsorgssentrene vi samarbeider med
 • Gjennomføre undervisning med barn, ansatte og foreldre på omsorgssentrene vi samarbeider med (målet med denne aktiviteten er å redusere tilfeller av underernæring og fedme ved å utdanne folk om riktig ernæring)

Du vil delta på flere ulike ukentlige og månedlige aktiviteter med våre samarbeidsorganisasjoner. Hver uke vil du reise til omsorgssentre for barn mellom 1-5 år for å dele ut mat, samt gi de lokalt ansatte enkle workshops i matlaging. Dessverre mottar ikke barna på disse sentrene næringsrike måltider regelmessig, noe som fører til at de står i fare for feilernæring. Maten er kjøpt inn av våre samarbeidspartnere, og vi ønsker at denne opplæringen av de ansatte skal føre til at barna får minst et godt og næringsrikt måltid hver dag.

Andre ukentlige aktiviteter er å besøke Where Rainbows Meet for å samarbeide med organisasjonens rådgivingsenhet. De som tar i bruk rådgivningstjenesten er ofte personer med Hiv, tuberkulose og andre ikke-smittsomme sykdommer som søker råd og spesifikk kostholdsveiledning. I samarbeid med en annen organisasjon kan du delta på workshops innen ernæring, og delta i yoga- og zumbatimer for å oppfordre lokalsamfunnet til å være i fysisk aktivitet.

Hver måned jobber vi også med kroniske syke på Where Rainbows Meet. En gang i uken møter vår Projects Abroad veileder og de frivillige gruppen for undervisning i ernæring og en treningsøkt. En gang i måneden blir gruppens blodsukkernivå og blodtrykksavlesning tatt og høyden og vekten til hver pasient registreres. Frivillige hjelper også på "Village Heights"/kvinners helseklubb, hvor vi driver opplærings- og treningsklasser.

I begynnelsen av hvert kvartal, inviterer vi til arrangementer for lokalsamfunnet for å promotere ernæringsprosjektet i Muizenberg. Her vil vi rette fokuset mot viktigheten av et sunt og næringsrikt kosthold samt en aktiv livsstil. For å gjøre samlingene ettertraktet prøver vi å inkludere morsomme aktiviteter som eksempel kokkekonkurranser, sportsarrangementer eller annet. 

I løpet av din tid på Ernæringsprosjektet vil du bli overvåket av en kvalifisert diettist, som jobber heltid.  

Vær oppmerksom på at du vil på dette prosjektet ikke kunne arbeide på klinikk. 

Er du klar for å gjøre en verdifull forskjell for lokalsamfunn i Sør-Afrika?

South Africa Nutrition Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Prosjekter for familier
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲