You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid på Ernæringsprosjekt i Sør-Afrika

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Cape Town
 • Typer plasseringer: Lokalsamfunnet
 • Rolle: Bidra til å gi næringsrike måltider og delta i pedagogiske aktiviteter for å øke bevisstheten om ernæring i underprivilegerte lokalsamfunn
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på Ernæring i Sør-Afrika har du muligheten til å øke bevisstheten om betydningen av et sunt kosthold og få meningsfull praktisk erfaring. Er du klar for å gjøre en forskjell i underprivilegerte lokalsamfunn?

Frivillig jente sammen med et lokalt barn i Sør-Afrika

Prosjektets base er i byen Muizenberg, litt utenfor sentrum Cape Town (hvor Surfeprosjektet også holder til).

Hovedfokuset på ernæringsprosjektet er å forbedre kosthold og øke bevisstheten om ernæring i underprivilegerte lokalsamfunn og townships. Disse områdene er dessverre sterkt påvirket av en rekke hygienerelaterte sykdommer, mangel på medisinsk hjelp og høy forekomst av Hiv/Aids. Ved å gi næringsrike måltider, lage informasjonskampanjer, gjøre enkle helsesjekker og holde workshops, tar vi sikte på å hjelpe de som står disse utfordringene.

Du trenger ikke tidligere erfaring for å delta. Det viktigste er at du har en interesse for å leve sunt, er engasjert og har et ønske om å bidra. Dette prosjekter er ideelt for deg som ønsker ett innblikk i helsesektoren enten du studerer, er ferdigutdannet, vil ha en pause fra karrieren eller ønsker en reise med mening.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår South Africa Nutrition Management Plan.

Din rolle som frivillig

På ernæringsprosjektet er hovedfokuset rettet mot barna og ungdommene som er involvert i surfeprosjektet vårt. Dessverre er mange av barna som deltar på dette prosjektet svært overvektige eller underernærte. Som frivillig vil du bidra med følgende aktiviteter: 

 • Lage næringsrike måltider for barna og ungdommene som deltar på surfeprosjektet
 • Tilrettelegging og gjennomføring av pedagogiske aktiviteter og leker med barna
 • Dyrke en urtehage
 • Jobbe på en drop-in klinikk for forbipasserende i Muizenberg
 • Lage og dele ut sunne matoppskrifter
 • Skape lærerikt og promoterende reklamemateriell
 • Skape oppmerksomhet rundt ernæringsprosjektets positive innvirkning i lokalsamfunnet på sosiale medier

Du vil delta på flere ulike ukentlige og månedlige aktiviteter med våre samarbeidsorganisasjoner. Hver uke vil du reise til omsorgssentre for barn mellom 1-5 år for å dele ut mat, samt gi de lokalt ansatte enkle workshops i matlaging. Dessverre mottar ikke barna på disse sentrene næringsrike måltider regelmessig, noe som fører til at de står i fare for feilernæring. Maten er kjøpt inn av våre samarbeidspartnere, og vi ønsker at denne opplæringen av de ansatte skal føre til at barna får minst et godt og næringsrikt måltid hver dag.

Andre ukentlige aktiviteter er å besøke Where Rainbows Meet for å samarbeide med organisasjonens rådgivingsenhet. De som tar i bruk rådgivningstjenesten er ofte personer med Hiv, tuberkulose og andre ikke-smittsomme sykdommer som søker råd og spesifikk kostholdsveiledning. I samarbeid med en annen organisasjon kan du delta på workshops innen ernæring, og delta i yoga- og zumbatimer for å oppfordre lokalsamfunnet til å være i fysisk aktivitet.

Hver måned jobber ernæringsprosjektet med eldre kvinner fra Where Rainbows Meet for å hjelpe de med å sette opp kostholdsplaner. Hver deltaker vil gjennomgå en grunnleggende helsevurdering, som består av å måle høyde, vekt, BMI, blodsukker og blodtrykk. Sammen med deltakerne vil du sette deg ned og diskutere deres typiske kosthold som du vil bygge videre på for å komme opp med en forbedret kostholdsplan. I townshipen Village Heights vil du hjelpe familier med å lage sine egne grønnsakshager. Her vil du gi veiledning og råd i forhold til hvilke frukter og grønnsaker som er best egnet.

I begynnelsen av hvert kvartal, inviterer vi til arrangementer for lokalsamfunnet for å promotere ernæringsprosjektet i Muizenberg. Her vil vi rette fokuset mot viktigheten av et sunt og næringsrikt kosthold samt en aktiv livsstil. For å gjøre samlingene ettertraktet prøver vi å inkludere morsomme aktiviteter som kokkekonkurranser eller sportsarrangementer.

I løpet av tiden du tilbringer på ernæringsprosjektet vil du bli veiledet av en kvalifisert ernæringsfysiolog som jobber deltid. På dager hvor ernæringsfysiologen ikke er tilstede vil du få klare arbeidsoppgaver og bli veiledet av en av Projects Abroads prosjektkoordinator. 

Er du klar for å gjøre en verdifull forskjell for lokalsamfunn i Sør-Afrika?

South Africa Nutrition Management Plan
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Gruppereise med frivillig arbeid i utlandet for deg over 19 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲
Feedback
Du virker interessert i prosjektene våre! Vil du fortelle oss mer?
Gjerne det! Ikke nå, takk.