Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Folkehelse på Filippinene

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Bogo City og San Remigio
  • Typer plasseringer: Sentre for folkehelse
  • Rolle: Opparbeide deg verdifull arbeidserfaring, og lære om helsesystemet på Filippinene
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ønsker du å få oppleve oppsøkende programmer innen medisin og helse, kan du delta på vårt folkehelseprosjekt på Filippinene. Ved å jobbe frivillig på dette prosjektet vil du kunne gjøre en stor forskjell for lokale barn, voksne og kvinner som ofte har dårlig tilgang på helsetjenester eller som ikke har råd til vanlig medisinsk behandling.

En frivillig samler inn parientdata på oppsøkende medisinsk arbeid

Folkehelseprosjektet har fokus på et program for sunn livsstil, som har som mål å redusere antall ikke-smittsomme sykdommer i Bogo City, San Remigio og andre områder nord på øya Cebu.

I følge helsedepartementet på Filippinene er ikke-smittsomme sykdommer hovedårsaken for hele 7 av 10 dødsfall på Filippinene. Disse sykdommene, som diabetes, hjerte- og karsykdommer og kreft, er ofte resultat av usunt kosthold, røyking, og narkotika- og alkoholmisbruk. Som frivillig på dette prosjektet kan du hjelpe til med å sette fokus på disse problemstillingene, og behandle de med symptomer på denne type sykdommer.

Din rolle som frivillig

Som frivillig jobber du side om side med kvalifisert helsepersonell som vil la deg assistere innen ulike aktiviteter. 

Et av ansvarsområdene dine vil være å hjelpe til under hus-til-hus undersøkelser med måling av temperatur, hjerterytme og BMI på personene i området du jobber i. Du vil også ta prøver av blodsukker og kolesterolnivå.

Frivillig undersøker en gutt på Folkehelseprosjektet på Filippinene

De frivillige hjelper deretter til med å håndtere ethvert problem som fremkommer av disse undersøkelsene. I tillegg vil du som frivillig informere og gi opplæring til familiene dere besøker om hvordan de bør forebygge og behandle ikke-smittsomme sykdommer. Du vil også tilby familiene workshops og dele ut rimelige matplanter til ulike helseenheter i Bogo og San Remigio.

Frivillige jobber vanligvis fra klokka 8 til 17 i ukedagene, og har helgene fri til å slappe av eller reise.

Du bor hos en lokal vertsfamilie som vil få deg til å føle deg velkommen, og som vil lære deg om filippinsk kultur og tradisjon. Prosjektet er åpent for deltakelse året rundt.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Du kan velge å delta på dette prosjektet i kun én uke dersom du ikke har anledning til å være i en lengre periode. Velger du derimot å delta i mer enn to uker vil kunne se gode resultater. Selv om du vil få verdifull kulturell forståelse og jobbe tett med lokalbefolkningen må du være klar over at frivillige som deltar over en lengre periode vil kunne bidra mer og få større utbytte av oppholdet sitt.

Månedlige Oppdateringer Philippines Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲