You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid med Folkehelse i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Øya Koh Dach, men frivillige reiser daglig fra Phnom Penh
 • Rolle: Å jobbe i helsesektoren og tilby grunnleggende helsetjenester til et lokal øysamfunn
 • Boform: Delte leiligheter
 • Lengde: Fra én uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Å delta på folkehelse i Kambodsja er en unik mulighet for deg som ønsker erfaring innenfor medisinsektoren samtidig som du bidrar i et lokalsamfunn. Enten du er en student som ønsker praktisk erfaring, er ferdigutdannet, eller har lyst til å finne ut om en karriere innen medisin er veien å gå, er dette prosjektet noe for deg.

Projects Abroad frivillige bidrar på folkehelseprosjektet på øya Koh Dach i Kambodsja

Målet med folkehelseprosjektet i Kambodsja er å gi viktige helsetjenester til de som ellers ikke har mulighet til å få behandlingen de trenger, eller ha råd til å betale den. Ikke bare vil du få verdifull erfaring og kompetanse på dette prosjektet, du vil gi et uvurderlig bidrag til lokalsamfunnet.

I januar 2014 ga Projects Abroad sin fulle støtte til organisasjonen Khemara, og dermed bidro vi til å åpne tre nye dagsenter for barn. Organisasjonen var den første lokale NGOen (ikke-statlig organisasjon) i Kambodsja som støttet samfunnets sårbare grupper, da især kvinner, barn og underprivilegerte familier. Ettersom våre frivillige på barn & ungdom- og mikrofinansprosjektene våre allerede støtter sine lokalt ansatte ved å jobbe på disse sentrene, har vi valgt å samarbeide med Khemara på vårt folkehelseprosjekt.

Prosjektets base ligger på øya Koh Dach, også kjent som "Silk Island" som ikke dekker mer enn 30 kvadratkilometer land. Du vil bo i storbyen Phnom Penh i delte leiligheter sammen med de andre frivillige i Kambodsja og bruke omtrent 1 time hver dag på reise til og fra øya.

Din rolle som frivillig

Projects Abroad frivillige hjelper lokale innbyggere på folkehelseprosjektet på øya Koh Dach i Kambodsja

Som frivillig på dette folkehelseprosjektet vil du jobbe sammen med vår lokale prosjektkoordinator. Dette er en svært kunnskapsrik sykepleier som har mer enn 40 års erfaring. Sammen vil dere dra på hjemmebesøk til husstander på Koh Dach. Projects Abroad samarbeider tett med Khemara, kommunen og de lokale myndighetene for å avgjøre hvilke familier og lokalsamfunn som rasket krever medisinsk hjelp.

Under hjemmebesøk utføres grunnleggende helsekontroller. Disse inkluderer urinprøver ved hjelp av en Multistix test, dette er et grunnleggende diagnostisk verktøy som brukes for å avdekke tilstanden til kroppens viktigste organer, og dermed avgjøre om pasienten trenger behandling. Testene er svært nøyaktige gir et godt oversiktsbilde av pasientens helsetilstand.

Du vil også være med på å teste pasientens blodtrykk. Det er viktig å merke seg at våre frivillige ikke tar i bruk nåler eller sprøyter, det lar vi profesjonelle ta seg av. Som frivillig, må du ofte sende pasienter videre til de nærliggende offentlige klinikker; du får kanskje også oppgaven med tilrettelegging av transport til riktig sykehus eller lege.

Projects Abroad frivillig undersøker lungene til en ung pasient på Folkehelse i på øya Phnom Pehn i Kambodjsa

Vanlige tilstander som krever ytterligere behandling kan være:

 • Høyt blodtrykk / hypertensjon
 • Høyt blodsukker
 • Slapphet
 • Nedsatt matlyst
 • Leddgikt og beslektede tilstander
 • Generell smertebehandling
 • Tyfus
 • Dehydrering
 • Hjerneslag
 • Cerebral parese (for fysioterapi)

I tillegg får du mulighet til gi grunnleggende helsetjenester til barn i barnehager og dagsenter. Denne delen av prosjektet går hånd i hånd med vårt barn & ungdom-prosjekt, og vår helhetlige tilnærming til folkehelsen.

Undersøkelser ved barnehagene kan innebære:

  • Hudsykdommer
Frivillige hjelper lokale på folkehelseprosjekt øya Phnom Pehn i Kambosja
 • Anemi (gjennom fysiske symptomer)
 • Pustevansker eller bryst problemer
 • Unormale atferdsmønstre
 • Sosiale og følelsesmessige behov
 • Grunnleggende tannhelse

Enkelte dager på prosjektet vil du tilbringe på kontoret. Her jobber du med analyser og rapportering av pasientene dine. Etter hvert hjemme- og barnehagebesøk vil du lage helse-planer som innebærer planlegging av oppfølging og evaluering. Disse planene kombineres med våre Care Management Plans for kunne følge opp pasientene og evaluere virkningen av prosjektet på lang sikt. Planene er grunnleggende og våre lokalt ansatte vil selvfølgelig hjelpe deg med å dem.

Du kan lese mer detaljert informasjon om målene for prosjektet i vår Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan.

Er du klar for å gjøre en forskjell for et lokalt øysamfunn? Meld deg på i dag!

Du kan velge å delta på dette prosjektet i kun én uke dersom du ikke har anledning til å være i en lengre periode. Velger du derimot å delta over en lengre periode på mer enn to uker vil kunne se gode resultater. Selv om du vil få verdifull kulturell forståelse og jobbe tett med lokalbefolkningen må du være klar over at frivillige som deltar over en lengre periode vil kunne bidra mer og få større utbytte av oppholdet sitt.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲
Feedback
Du virker interessert i prosjektene våre! Vil du fortelle oss mer?
Gjerne det! Ikke nå, takk.