Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship innen Fysioterapi i Nepal

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Katmandu, Chitwan
  • Typer plasseringer: Sykehus, rehabiliteringsentre
  • Rolle: Utvikle dine ferdigheter og kunnskap ved observasjon av fysioterapeuter, og å lære om fysioterapi i praksis i et utviklingsland.
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Det er mangel på fysioterapeuter i Nepal, derfor formidler vi frivillige fysioterapeuter og studenter for å hjelpe lokale leger og fysioterapeuter med den vanskelige situasjonen de befinner seg i. Til å begynne med vil du følge lokalt ansatte på jobb. Avhengig av din kompetanse og dine interesser vil du etterhvert kunne få mulighet til å få mer ansvar. Du vil raskt få innsikt i hvordan en fysioterapiavdeling i Nepal fungerer, og er du en ferdigutdannet fysioterapeut, så vil du ha hektiske arbeidsdager fra dag en.

Vi har mange ulike plasseringer i Nepal. Du kan for eksempel jobbe ved et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede barn og voksne. Målet med arbeidet her er å tilby tjenester til nepalesiske barn og voksne som kan forbedre deres levestandard og gi dem støtte og omsorg. Noen frivillige jobber også ved større sykehus.

Din rolle som frivillig

Frivillige som jobber med funksjonshemmede barn på en klinikk på fysioterapiprosjektet i Nepal

På disse plasseringene vil frivillige ofte møte pasienter med ubehandlede ortopediske lidelser som tuberkulose, polio, brannskader og cerebral parese, eller som har vært utsatt for ulykker med påfølgende feilbehandling. Det er muligheter både for å jobbe med pasienter som holder til på sentrene og pasienter som kommer inn for behandling et par ganger i uken, som gjerne reiser i timevis for å få den behandlingen de har behov for. I tillegg vil du også ha mulighet til å delta på ulike typer 'outreach'-prosjekter der de frivillige besøker skoler eller helseleirer.

Som frivillig på dette prosjektet vil du få erfaringer som er vanskelige å få i Vesten, og som vil gi deg innsikt i et helt annet sykdomsbilde. Det vil ta seg godt ut på CV-en din, samtidig som du gir uvurderlig hjelp til pasienter som har store behov for helsetjenester ved å være et ekstra sett hender for de ofte overarbeidede ansatte.

Dersom du er en ferdig utdannet fysioterapeut så kan du virkelig få utnyttet ferdighetene dine her i Nepal. Ta kontakt med oss så ordner vi en passende plassering for deg.

Praksisplasseringer i Nepal

Dersom du studerer medisin, sykepleie eller fysioterapi så er det mulig å ta praksisperioden i Nepal. Avhengig av kravene til plasseringen din vil du jobbe enten i Katmandu eller i Chitwan. Du vil da følge en av våre erfarne veiledere i deres arbeid, og de vil være veldig interessert i å teste hvor mye du kan slik at de vet hvordan de på best mulig måte kan la sin erfaring og kompetanse komme deg til gode. Dersom det er en praksisplassering innenfor sykepleie du ønsker, så kan du spesialisere deg innenfor følgende områder; barn, voksne eller lærevansker.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Nepal Medicine & Healthcare Management Plan.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲