Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin på Filippinene

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Bogo City og San Remigio
  • Typer plasseringer: Sykehus og helsekontor
  • Rolle: Tilegne seg verdifull arbeidserfaring gjennom å arbeide sammen med dyktige lokalt ansatte og observasjon av sykdomstilfeller som er sjeldne i den vestlige verden
  • Krav: Frivillige må ha fullført minst ett år medisinrelaterte studier
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra én uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å jobbe frivillig innen medisin og helse i Filippinene er spennende på mange måter. Du vil opparbeide deg verdifull arbeidserfaring, og du vil ha muligheten til å jobbe side om side med svært flinke leger og sykepleiere.

Medisin internship på Filippinene, Asia

De fleste frivillige vil erfare at standarden på sykehusene og klinikkene er lavere og fasilitetene enklere enn her hjemme, og du vil også oppleve å møte på diagnoser og sykdomsbilder som er uvanlige i Norge. Standarden på behandlingen av pasienter og de pårørendes rolle kan også være annerledes enn du er vant til hjemmefra.

Det er ønskelig at frivillige på medisinprosjektene har minst ett års erfaring innen helsefaglig arbeid eller studier innen de starter prosjektarbeidet, men dette er ikke et absolutt krav.

Hva er din rolle som frivillig innen Medisin?

Våre prosjekter innen medisin ligger i Bogo City og San Remigio, helt nord på øya Cebu.

I Bogo City vil du jobbe på Bogo District Hospital og i City Health Office (CHO). Ved ankomst vil du bli møtt av din veileder som vil introdusere deg til prosjektet og dine nye kolleger. Gjennom å observere legene, jordmødrene og sykepleierne på arbeidsplassen din vil du lære mye om ulike sykdommer og behandlingsmetoder, og du kan diskutere de forskjellige diagnosene med dine kolleger og på den måten forbedre dine egne kunnskaper. Sykehuset har blant annet poliklinikk, fødeavdeling, akuttmottak, operasjonsstue, laboratorie og tannlegekontor.

Frivillige uten tidligere erfaring vil følge de ansatte rundt på avdelingene og for det meste observere. Rollen til frivillige med mer erfaring fra før vil i stor grad avhenge av hva de har gjort tidligere og deres innsats og entusiasme på arbeidsplassen. Ved å opparbeide et godt tillitsforhold til dine kolleger kan du bli mer involvert i arbeidet til legene og med pasientene du jobber med. Som frivillig får du muligheten til å observere på mange ulike avdelinger ved sykehusene. Du vil også ha mulighet til å bli involvert i det arbeidet vårt medisinske team gjør gjennom såkalte "community outreach projects" i diverse fjerntliggende landsbyer, men dette avhenger av hvilken plassering du er på og om denne type prosjekter gjennomføres under oppholdet ditt.

Frivillige som plasseres i San Remigio vil jobbe på et mer landlig helsesenter med få ressurser. Dette er noen av få steder lokalbefolkningen kan komme for gratis helseundersøkelser. På disse helsesentrene vil du finne en kommunal helsearbeider, en sykepleier, en sanitærinspektør og flere jordmødre. Helsesentrene har tilbyr tjenester innen en rekke områder, blant annet omsorg for mødre og barn, generelle helseundersøkelser og behandlinger, tannhelsetjenester og rådgivning innen familieplanlegging og kosthold.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Philippines Medicine & Healthcare Management Plan.

Din arbeidstid vil variere fra uke til uke, men vanligvis jobber de frivillige mandag til fredag og har helgene fri. Du vil også ha mulighet til å jobbe nattevakter. Du vil bo hos en lokal vertsfamilie, som sørger for tre måltider om dagen og gjør deg kjent med den filippinske kulturen. Det er også mer enn nok å utforske og finne på i Bogo City og ellers på øya Cebu.

Philippines Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲