Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship innen Medisin i Kenya

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Nanyuki
  • Typer plasseringer: Sykehus, helseklinikker, eldrehjem og medisinsk feltarbeid
  • Rolle: Få verdifull medisinsk arbeidserfaring fra erfarne lokalt ansatte
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Som frivillig på en av våre medisinske plasseringer i Kenya har du en flott mulighet til å få arbeidserfaring kombinert med sjansen til å få hjelpe mennesker på ressurssvake medisinske institusjoner i et utviklingsland.

Projects Abroad jobber med en rekke medisinske plasseringer i landet, blant annet små helseklinikker, sykehus og eldrehjem. På de ulike institusjonene får de frivillige en verdifull innsikt i hvordan behandlinger og det medisinske systemet fungerer i landet.

Frivillig på en medisinsk plassering i Kenya

Projects Abroads medisinprosjekter ligger i og rundt byen Nanyuki, 200 km nordøst for Nairobi. På både de mindre helseklinikkene og de større sykehusene vil du som frivillig jobbe med pasienter som lider av en rekke ulike sykdommer. Det finnes flere avdelinger på de fleste av sykehusene vi samarbeider med, blant annet fødeavdeling, allmennmedisinsk avdeling, kirurgisk avdeling, pediatri og laboratorium. 

Forholdene på helseinstitusjonene er meget enkle, og behandlingsmetodene er enkelte ganger annerledes enn i den vestlige verden. Du må være forberedt på å få se noen sjokkerende sykdomstilfeller, og forsøke å ikke bli følelsesmessig involvert i enkeltskjebnene. Dine arbeidstider vil avgjøres fra uke til uke, men det vanlige er at de frivillige jobber mandag til fredag og har fri i helgene.

Din rolle som frivillig på medisinprosjektet

Medisinfrivillig i Kenya bandasjerer en gutt på en medisinsk klinikk

Hvilken rolle du vil få på prosjektet avhenger av tidligere erfaring, samt hvor stort engasjement og innsats du legger i arbeidet. For frivillige uten tidligere erfaring eller utdanning vil det naturligvis være noen grenser for mange praktiske oppgaver man kan utføre, og de vil i stor grad bruke tiden sin på å observere og lære av det ansatte personalet. Når det er sagt, kan det noen ganger by seg muligheter for at frivilige uten erfaring kan få mer praktiske oppgaver, men de frivillige i denne situasjonen bør være forberedt på at prosjektet i stor grad vil være et læringsprosjekt. For frivillige med erfaring vil også arbeidsoppgavene variere, og det er viktig å bygge opp et tillitsforhold mellom deg og de lokale legene og sykepleierne. Nettopp av denne grunn anbefaler vi at du som frivillig deltar på prosjektet i minst 8 uker, og gjerne lengre.

For at de frivillige skal oppleve at de lærer mest mulig på prosjektarbeidet sitt arrangerer vi regelmessig workshops der vår medisinske veileder informerer og svarer på spørsmål. I tillegg vil du også lære ulike teknikker og få ny kunnskap som du kan ta med deg inn i det praktiske arbeidet. Temaer som ulike sykdommer, tilstander, teknikker og arbeidsmetoder diskuteres gjerne her.

Som frivillig har du også muligheten til å delta på såkalte medisinske outreach, hvor frivillige sammen med lokalt personale drar ut til lokale landsbyer, avsidesliggende områder eller skoler for å tilby helsetjenester og -oppfølgning til befolkningen.

I tiden din på prosjektet vil du bo hos en lokal vertsfamilie i eller i nærheten av Nanyuki. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å komme tett på kulturen og dagliglivet i Kenya. I fritiden kan du dra på utflukter og bli kjent med byen sammen med de andre frivillige.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Kenya Medicine & Healthcare Management Plan.

Dersom du studerer medisin eller noe annet helserelatert har du muligheten til å gjøre din praksisplassering gjennom oss. På praksisplassering vil du følge de lokalt ansatte som snakker godt engelsk og har erfaring med å veilede frivillige og observere arbeidet de gjør. Vi har også gode muligheter for deg som er ferdigutdannet og deg som har lang erfaring men ønsker et avbrekk fra karrieren. Vi kan tilby plasseringer innen blant annet medisin, kirurgi, barsel, pediatri, laboratoriearbeid og barnevern.

Dersom du er utdannet lege kan vi skreddersy en plassering der ferdighetene dine vil komme til god bruk. Vennligst kontakt oss for mer informasjon.

Kenya Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲