Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Mongolia

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Ulan Bator
  • Typer plasseringer: Store og små sykehus, tradisjonell medisin og feltarbeid
  • Rolle: Arbeide side om side med erfarne lokale leger, og hjelpe til med de daglige oppgavene, og observere ulike sykdomstilfeller og behandlinger
  • Krav: Frivillige må være over 18 år
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Å jobbe frivillig på vårt medisinprosjekt i Mongolia vil være en opplevelse som gir deg mange nye perspektiver på helsetjenester. Som frivillig vil du få mange verdifulle arbeidserfaringer av noen av de beste leger og kirurger i landet. Standarden på fasilitetene her vil generelt være mye lavere enn det du er vant til og ikke sjelden har pasientene reist langt for å få behandling. 

Frivillige på dette prosjektet jobber på familieklinikker, mindre sykehus som tilbyr generell pleie og store sykehus med høy kompetanse, inkludert kirurgi. Legene du vil du jobbe side om side med vil være pådrivere for at du skal lære så mye som mulig under oppholdet ditt, ved å jobbe på flere ulike avdelinger. Den medisinske praksisen her er i stor grad “vestlig”, men du har også mulighet til å tilbringe noe tid ved private, supplerende klinikker dersom du ønsker å utvide erfaringsområdet ditt innenfor medisin og helsetjenester.

Hvordan er din rolle som frivillig på medisinprosjektet?

Frivillig på medisinprosjektet i Mongolia forbereder medisiner på et sykehus

Som frivillig vil du i hovedsak ha en observerende rolle, da du i henhold til mongolske lover ikke kan behandle pasienter direkte. Du vil få mulighet til å hjelpe til med forberedelser til operasjoner, overføring av pasienter til operasjon, operasjonsobservering og sjekke pasienter i etterkant av operasjon. Ved å vise entusiasme og pålitelighet kan du også få sjansen til å utøve mer praktiske oppgaver. Våre veiledere på prosjektet har god tid til engasjerte frivillige og vil jobbe for å tilby deg et opplegg som passer best for deg.

Med jevne mellomrom arrangerer Projects Abroad det vi kaller 'Medical Outreach', der frivillige drar ut til ulike sentre eller sykehus for å assistere der. Dette er en fantastisk mulighet til å få en bedre forståelse for helsevesenet i Mongolia. Som frivillig kan du for eksempel assistere ved grunnleggende helsesjekker av hjemløse, eller bidra til en opplysningskampanje rundt håndhygiene ved et av de lokale sykehusene. Du vil også få tilbud om å delta på workshops hvor du kan lære mer om tradisjonelle behandlinger, helsevesenets historie og få praktisk undervisning i grunnleggende medisinske prosedyrer, som hvordan du sjekker blodtrykk. På "Outreach-ene" vil de frivillige også levere mat til lokale familier, tepper til dagsentre og hjelpe til å drive suppe-kjøkken.

Det er ikke et krav å kunne mongolsk for å delta på medisinprosjektet i Mongolia, men i møte med lokalbefolkningen kommer alltid noen grunnleggende fraser godt med. Du har mulighet til å delta på et språkkurs i mongolsk i forkant eller underveis i prosjektet ditt dersom du ønsker det.

Som frivillig vil du bo hos en av våre gjestfrie lokale vertsfamilier. Når du ikke er på jobb vil du kunne utforske Ulan Bator og alt det byen har å by på. Siden alle frivillige bor sentralt til vil det alltid være mulig å møte andre frivillige for å finne på ting på fritiden. 

Mongolia Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲