Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Nepal

Oversikt
Prosjekt-oversikt
  • Sted: Katmandu, Chitwan
  • Rolle: Arbeide side om side med kvalifiserte medarbeidere og observere på ulike avdelinger
  • Type plasseringer: Sykehus og rehabiliteringssenter
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra 1 uke
  • Startdatoer: Fleksibelt

I Nepal har du en fantastisk mulighet til å få arbeidserfaring og lære av noen av de beste legene i landet samtidig som du jobber frivillig. Sammenlignet med hva vi er vant til i vesten, er fasilitetene på mange av institusjonene svært enkle, men det er inspirerende og lærerikt å se hva de ansatte klarer å utrette med de midlene de har til rådighet. Som frivillig vil rollen din i hovedsak gå ut på å observere, noe som, med tanke på alle tilstander og sykdommer du vil møte på under oppholdet ditt og alle behandlinger du vil bevitne, vil være svært lærerikt.

Medisinfrivillig sammen med et barn på et sykehus i Nepal

Projects Abroad har et stort utvalg av plasseringer på sykehus og rehabiliteringssentre for funksjonshemmede barn i og omkring Katmandu, samt i Chitwan-regionen, en seks timers kjøretur fra hovedstaden. Som frivillig kan du derfor velge mellom et stort utvalg av medisinske fagområder og prosjekter. Noen av sentrene vi samarbeider med er ledende referansesentre for opptrening av fysisk mobilitet hos barn med ulike former for fysiske funksjonshemninger. Mange av pasientene lider av neglisjerte ortopediske tilstander, slik som cerebral parese, muskeldystrofi eller skader på ryggmargen.

Du kan også velge å jobbe på en plassering som fokuserer på områdene trauma, ortopedi og rehabilitering. Alternativt kan du jobbe på et stort undervisningssykehus. Sykehuset har akutt- og intensivavdelinger, og tilbyr sofistikerte diagnostiske og terapeutiske tjenester til befolkningen til en rimelig pris.

Din rolle som frivillig innen medisin

Frivillige lærer en gruppe barn å ta vare på tennene sine på et outreach i Nepal

Under ditt opphold vil du observere sykdommer, tilstander og behandlingsmetoder som vil være svært uvanlige her hjemme. Mange av sykdommene du vil møte på skyldes under- eller feilernæring og er lette å forebygge, og deltagelse i opplysningskampanjer og helseundervisning rettet mot befolkningen kan være en del av dine arbeidsoppgaver under oppholdet. Det er også mange andre mulige arbeidsområder, slik som generelle helsetjenester, tannhelse, røntgen, ultralyd, oftalmologi/øyelidelser, øre/nese/hals, ortopedi og neurologi. Mulighetene er mange! La oss få vite om dine spesielle interesser eller kompetanse, så vil vi prøve å få til en plassering innenfor det spesifikke området.

Du vil ikke ha én spesifikk lege som du følger under hele oppholdet. Den første dagen du er ved plasseringen din vil du møte lederen for avdelingen du skal være på, og under oppholdet vil du følge de legene som er på vakt.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Nepal Medicine & Healthcare Management Plan.

Frivillige innen medisin kan få anledning til å delta på våre organiserte 'outreach'-prosjekter. Disse prosjektene arrangeres av sykehusene vi samarbeider med annenhver måned utenom regnsesongen (juni til september), og går ut på å tilby gratis medisinske undersøkelser og grunnleggende helsetjenester til lokalsamfunn i forsteder og fjerntliggende områder. Frivillige som jobber i Chitwan kan få mulighet til å besøke skoler for å arrangere helse- og hygieneundervisning. I tillegg vil frivillige også få muligheten til å delta på månedlige forelesninger og workshops.

Det er et generelt krav at for å delta på et av medisin- og helseprosjektene i Nepal så må du snakke minimum middels bra engelsk.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲