Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Peru

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Cusco
 • Rolle: Arbeide sammen med erfarne lokale medarbeidere og lære av deres arbeid og kunnskap
 • Krav:Frivillige må ha middels gode spanskkunnskaper og være fylt 17 år
 • Type plasseringer: Sykehus og helseklinikker
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra fire uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Frivillig arbeid på vårt medisinprosjekt i Peru er en svært annerledes opplevelse. Du vil få en god del verdifull arbeidserfaring når du jobber side om side med profesjonelt medisinsk personell. De fleste sykehusene har en ganske enkel standard, men de enorme inntektsforskjellene i landet medfører at det også finnes en del svært godt utstyrte private sykehus. Uavhengig av utstyr og forhold viser det erfarne medisinske personellet som jobber her stor vilje til å jobbe med det de har og gjøre det beste ut av det, så her har du en fantastisk mulighet til å lære masse under forhold som ofte er svært annerledes fra det du er vant til.

Medisinprosjektet ligger i verdensarvbyen, Cusco, inkarikets hovedstad. Her samarbeider vi med flere sykehus i byen og de frivillige tildeles plassering på sykehus som passer til deres erfaring og preferanser. 

Frivillig arbeid på medisinprosjekt

Medisinstudent i Peru sammen med et barn på et sykehus i Cusco

Det er fire forskjellige typer medisinske plasseringer tilgjengelig:

 • Sykehus: Medisin- og sykepleiestudenter, samt frivillige som deltar over en lengre periode vil bli plassert på et av de store sykehusene. Du vil ha mulighet til å observere på en rekke ulike avdelinger, inkludert sykepleie, medisin, føde- og barselavdeling, apotek og på laboratorier.
 • Helsesenter: Frivillige med mindre erfaring vil bli plassert på mindre helsesentre. Her vil du kunne variere mellom ulike avdelinger, inkludert sykepleie, medisin, føde- og barselavdeling, apotek, tannlegeavdeling og på laboratorier.
 • Rehabiliteringssykehus for barn: På denne plasseringen vil du jobbe med barn med spesielle behov. Dette alternativet innebærer også omsorgsarbeid på ettermiddagen. På denne plasseringen vil du ha mindre kontakt med leger enn på de andre plasseringene. 
 • Private helseklinikker: Disse plasseringene er ideelle for frivillige med lavere spanskkunnskaper. Frivillige som deltar over en lengre periode vil kunne rotere mellom ulike avdelinger, inkludert sykepleie, medisin, apotek, tannlegeavdeling og på laboratorier.

Dersom du har kommet et stykke i medisinstudiene og snakker godt spansk kan du få muligheten til å hjelpe legene med rensing av sår, injeksjoner og å sy sting. Ca. en eller to ganger i måneden arrangeres det også oppsøkende medisinsk arbeid i lokalsamfunnene i området.

Frivillige på våre medisinske plasseringer vil vanligvis jobbe mandag til fredag, og ha helgene fri. Arbeidstiden din varierer med hvor du jobber, og vil bli fastsatt i ditt første møte med veilederen din på plasseringen. Husk at det forventes at du tar arbeidet ditt seriøst, og at de ansatte vil forvente at du er punktlig, opplagt og oppmerksom. Vi anbefaler også at du alltid er positiv og proaktiv – da vil du få ekstra mye ut av plasseringen din! Du vil i hovedsak ha en observerende rolle, hvor du vil følge leger og annet medisinsk personell gjennom arbeidsdagen.

På alle våre prosjekter innen Medisin & Helse i Peru må frivillige ha middels til gode spanskkunnskaper. Dersom du ønsker å friske opp språkkunnskapene dine kan du ta et intensivkurs i spansk før du starter det frivillige arbeidet. Du må også være fylt 17 år, og kunne delta i minimum fire uker på prosjektet.

Du vil bo hos en lokal vertfamilie, hvor du vil bli tatt godt i mot. Her vil du få gode muligheter til å bli kjent med landets kultur og tradisjoner, samt kunne praktisere spanskferdighetene dine. I fritiden kan du utforske Cusco og de nærliggende områdene sammen med noen av de andre frivillige. 

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Peru Medicine & Healthcare Management Plan.

 

Dersom du har kvalifikasjoner innenfor dette fagfeltet kan vi dra nytte av dem. Les mer om mulighetene for profesjonelle frivillige innen medisin i Peru på vår PRO-side.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲