Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Senegal

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: St. Louis
  • Typer plasseringer: Sykehus, medisinske sentre og workshops på sentre for gatebarn
  • Rolle: Få en bred medisinsk erfaring ved å jobbe tett med erfarne lokale ansatte
  • Krav: Frivillige må ha fullført minimum fire år medisinrelaterte studier, og snakke minst middels godt fransk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra fire uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Ved å jobbe frivillig på et av våre medisinprosjekter i Senegal vil du få unik arbeidserfaring samtidig som du får muligheten til hjelpe trengende på noen av de fattigste medisinske institusjonene i et utviklingsland. Som frivillig vil du kunne få bred erfaring innenfor medisin og helse på ulike avdelinger.

Frivillige må ha fullført minst fire års studier innen medisin- eller sykepleie, eller praksis ved oppstart på dette prosjektet. Enkelte av plasseringene tar kun i mot studenter som er inne i sitt femte studieår. Det stilles også krav til språkkunnskaper i og med at de fleste lokale ansatte og pasientene ikke snakker engelsk. Som frivillig må du derfor snakke godt fransk for å kunne forstå og kommunisere på arbeidsplassen. Når du har søkt om å få delta som frivillig vil du bli bedt om å sende en kopi av CV-en din slik at hver enkelt plassering har mulighet til å tilpasse arbeidsoppgavene til ditt erfaringsnivå og dine interesser.

Hvordan er din rolle som frivillig?

Frivillig som jobber med et barn på en klinikk på Medisinprosjektet i Senegal

Vi samarbeider med to institusjoner i Senegal. 

Frivillige vil jobbe på et regionalt sykehus eller på et regionalt helsesenter i St. Louis. Du vil få jobbe innen ett eller flere medisinske områder, blant annet pediatri, gynekologi, ortopedi, radiologi, kirurgi, urologi, laboratorium og psykiatri.

Den andre samarbeidspartneren vår er et medisinsk drop in-senter, hvor lokalbefolkningen kommer med sine helseproblemer. Senteret utfører i tillegg mindre kirurgiske inngrep når de har nok tilgjengelig personale. Dette er ofte et problem i og med at senteret kun har midler til å dekke én lege og fire sykepleiere.

I tillegg til disse to plasseringene, har de frivillige valget om å å tilbringe tid sammen med helsearbeidere ute i felten på det lokale Talibé-senteret som hjelper gatebarn. Alle frivillige bor innen en 30 minutters kjøretur fra plasseringen sin. 

Som frivillig på et av våre medisinprosjekter må du være klar over at forholdene på sykehus og helsesentre er enklere enn de du er vant med hjemmefra, og behandlinger vil noen ganger være av annen standard enn du ville forvente i den vestlige verden. Du må være forberedt på at du kan få se sjokkerende tilfeller, og du må forsøke å ikke bli for følelsesmessig involvert i pasientene.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Senegal Medicine & Healthcare Management Plan.

Arbeidstiden din vil vanligvis bli bestemt hver uke i samarbeid med din veileder og en lokal Projects Abroad-ansatt. Du vil bo hos en lokal vertsfamilie i kort avstand til prosjektet du jobber på. Hos vertsfamilien vil du kunne forbedre franskkunnskapene dine og du vil lære mer om livet og kulturen i Senegal. Kanskje du også vil lære deg noen ord på wolof, som er det lokale språket. Mange av våre vertsfamilier bor nær hverandre slik at du lett kan bli kjent med og tilbringe tid med de andre frivillige. 

Om du er under utdanning innen medisin, har du også mulighet til å delta på en av våre praksisplasseringer. Du kan lese mer om det på vår webside om praksisplasser og internship

Senegal Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Ungdomsfrivillig 15-18 år
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲