Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig Arbeid eller Internship i Medisin i Togo

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dersom du er interessert i å bidra med frivillig arbeid i denne destinasjonen, vennligst ta kontakt med oss før du søker.

  • Sted: Lomé
  • Typer plasseringer: Sykehus, klinikker og Hiv/Aids-sentre
  • Rolle: Arbeide side om side med erfarne leger og oppleve det medisinske området i et utviklingsland
  • Krav: Frivillige må snakke grunnleggende fransk
  • Boform: Vertsfamilie
  • Lengde: Fra to uker
  • Startdatoer: Fleksibelt

Projects Abroad tilbyr medisinske plasseringer på sykehus, klinikker og Hiv/Aids-sentre i Togos hovedstad Lomé. Uansett om du har et friår, er medisinstudent eller er ferdigutdannet lege eller sykepleier, så vil du ha mulighet til å jobbe med mange ulike aspekter og sider ved helsearbeid. Plasseringene har god standard på utstyret og fasilitetene sammenlignet med andre sykehus og klinikker i Togo, og du vil få god innsikt i medisinsk arbeid i landet. I tillegg til å observere en lang rekke medisinske prosedyrer og behandlinger vil de frivillige gi støtte og omsorg til pasientene på sykehuset.

Frivillig leker med barn utenfor en klinikk på medisinprosjektet i Togo

Ved ankomst i Togo vil en ansatt fra Projects Abroad vise deg rundt på sykehuset, og du vil bli tilknyttet en medisinsk ansatt som vil være din veileder under oppholdet. Under praksisplasseringen vil du fungere som en praktikant. Du og veilederen din vil diskutere dine kvalifikasjoner og ønsker for prosjektarbeidet og sammen sette opp arbeidsplanen for opphold ditt.

Å jobbe på disse sykehusene og klinikkene vil gi deg mulighet til å lære masse, både om medisin generelt og sykdommer og tilstander du allerede kjenner til, og om varianter som er svært sjeldne eller ikke-eksisterende i den vestlige verden. For eksempel vil du møte på både malaria og tyfus på en nesten daglig basis.

Hvilke muligheter har jeg som frivillig?

Frivillige uten erfaring er velkomne til å oberservere lokale leger og sykepleiere på små private klinkker hvor de vil få anledning til å lære fra dem og følge med på konsultasjoner og små operasjoner. Du kan også være med i laboratoriumet og på barne-, føde- og barselavdelingen. I tillegg kan de frivillige jobbe på Hiv/Aids-sentre, hvor pasienter tilbys gratis konsultasjoner og behandling. Her hjelper de frivillige til med å øke kunnskapen om Hiv/Aids og underviser om sikkerhet, aksept og toleranse.

Frivillige som studerer medisin og som allerede har noe erfaring vil arbeide på en av de to offentlige sykehusene vi samarbeider med. Det er mulig å jobbe innenfor mange ulike avdelinger, inkludert pediatri, psykiatri/psykoterapi, tannhelse, røntgen, obstetrikk, fødeavdeling, øre/nese/hals, dermatologi, kjemisk patologi, ortopedi, patologi, hematologi, anestesi og nevrologi.

Outreach

Frivillige på våre medisinske prosjekter i Togo vil ha muligheten til å delta på jevnlige medisinske outreachbesøk på dagsentre og skoler, hvor barn med mindre skader mottar behandling. De frivilliges oppgave her er å lære barna om hygiene, tannpleie og Hiv/Aids. Avhengig av antall frivillige og deres kvalifikasjoner hender det også at vi reiser ut til  mer fjerntliggende landsbyer for å behandle spesifikke tilfeller eller for å holde presentasjoner om viktige temaer.

Frivillige på alle typer medisinske prosjekter i Togo må kunne snakke en del fransk. De fleste ansatte og pasienter snakker ikke engelsk så franskkunnskaper er viktig for å kunne kommunisere og få noe ut av oppholdet ditt.

Du vil bo hos en lokal vertsfamilie som vil ta godt i mot deg. I fritiden kan du være sammen med de andre frivillige og utforske nærmiljøet.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Togo Medicine & Healthcare Management Plan.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to ukers opphold hvis du ikke har tid til å jobbe frivillig i fire uker eller lenger. Du vil kunne få et lite innblikk i kulturen og jobbe intensivt med lokalbefolkningen i en kort periode, men du vil ikke nødvendigvis bidra til lokalsamfunnet på samme måten som en som arbeider frivillig i en lengre periode.

Togo Medicine & Healthcare Management Plan
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲