Projects AbroadProjects Abroad

Frivillig arbeid Sykepleie

Sykepleie - Få erfaring fra sykehus og klinikker i Asia, Afrika og Latin-Amerika

Du kan jobbe frivillig med sykepleie på flere av våre destinasjoner. Hvis du er under utdanning, kan vi også hjelpe deg med praksisplass. På sykepleieprosjektene våre vil du få verdifull arbeidserfaring, samtidig som du hjelper mennesker med store medisinsk behov. Dette er en fin måte å lære om diagnoser og sykdomsbilder som ikke er så vanlige i Norge.

Klikk her for å velge destinasjon for Sykepleie

Student på sykepleieprosjektet forbereder medisin på en klinikk i utlandet

Frivillig arbeid med sykepleie er åpent for alle. De aller fleste sykepleieprosjektene våre er åpne for alle. Du kan altså delta på våre sykepleieprosjekter selv om du ikke har utdanning eller tidligere erfaring innen dette området, men du må være klar over at du da i hovedsak vil få en observerende rolle. Dersom du skal i gang med utdanning, kan det å jobbe frivillig innenfor sykepleie over en periode hjelpe deg til å finne ut om sykepleieryrket er noe for deg. Er du derimot under utdanning eller allerede jobber som sykepleier, er dette en god mulighet til å få ny og verdifull kunnskap innen dette fagfeltet.

Få nye utfordringer fra helsevesenet. Som frivillig innenfor sykepleie vil du oppleve store forskjeller i medisinske praksiser i det landet du velger å dra til i forhold til her hjemme. Sykehus og klinikker har ofte mangel på ressurser på grunn av økonomiske årsaker, og standarden på det medisinske utstyret er ikke den samme som i den vestlige verden. På enkelte plasseringer vil det også være mangel på ansatte eller ansatte uten nødvendig utdanning. Vi samarbeider med både store sykehus, mindre klinikker og helsestasjoner. I noen land jobber vi også på sykehus på landsbygda.

Frivillig arbeid på sykehus i utlandet gir unik erfaring. På grunn av fattigdom i befolkningen på noen av plasseringene vil du kunne oppleve pasienter med langt framskredne sykdommer og medisinske tilfeller som du ikke er vant til. Til tross for dette, vil du se høyt dedikert medisinsk personale som gjør sitt beste under vanskelige og, noen ganger, begrensede arbeidsforhold.

Lær og bidra. Du vil få jobbe sammen med erfarne medisinske ansatte som vil veilede deg under oppholdet ditt. De vil gjøre sitt beste for at du skal få et verdifullt og lærerikt opphold som frivillig.

Planlegger du en praksisplass innenfor sykepleie kan du også lese mer om det på vår nettside om praksisplasser.

Vi setter deg gjerne i kontakt med en tidligere frivillig dersom du ønsker å få nærmere informasjon om et av våre prosjekter innenfor sykepleie. Du kan også kontakte oss direkte for å få råd om valg av prosjekt og destinasjon.

8 ofte stilte spørsmål om våre

 

Sykepleieprosjekt i:

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲