Projects AbroadProjects Abroad

Frivllig Arbeid eller Internship innen Mikrofinans i Tanzania

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Arusha
 • Typer plasseringer: Mikrofinans
 • Rolle: Arbeide sammen med Projects Abroads team og hjelpe lokale grupper med utvikling av forretningsplanene deres
 • Boform: Vertsfamilie
 • Lengde: Fra to uker
 • Startdatoer: Fleksibelt

Det er mange sårbare grupper i Tanzania, som desperate søker en måte å bli selvstendige på og på den måten komme seg ut av den onde sirkelen som fattigdom ofte skaper. Projects Abroad har fokus på spesifikke grupper med behov for hjelp og gir dem opplæring og økonomisk støtte, slik at de kan starte sin egen bedrift. Dette vil gjøre dem i stand til å sikre en bærekraftig fremtid for seg selv gjennom småskala entreprenørskap.

Dette mikrofinansprosjektet gir sårbare personer eller grupper små lån som de over tid og med veiledning vil tilbakebetale. Etter at et lån er tilbakebetalt vil nye lånekandidater bli valgt ut.

Din rolle som frivillig

Som frivillig på mikrofinansprosjektet vil du arbeide på vårt kontor i Arusha, sammen med et lokalt team. Sammen vil dere bidra til at enkeltpersoner og grupper som deltar får en sjanse til å skape en fremtid for seg selv.

Du vil ta del i et bredt spekter av oppgaver:

 • lese gjennom forretningsplaner
 • utvikle markedsføringsstrategier
 • administrere lånekonti
 • oppfølging av enkeltpersoner og grupper som allerede har fått lån
 • gjennomføre ukentlige workshops
 • gi generell veiledning og støtte til låntakerne

Frivillig på mikrofinansprosjektet intervjuer en lokal dame for å forstå internasjonal utvikling i Tanzania

Gi oss beskjed, dersom det er et område du er spesielt interessert i å jobbe innenfor.

Små bedrifter som våre frivillige har jobbet med er blant annet kyllingoppdrett og produksjon og salg av smykker.

Ved å delta på dette prosjektet vil du få et unikt innblikk i prosessen med å utvikle små bedrifter i et fremmed land. Du vil også lære hvordan mikrokreditt kan hjelpe vanskeligstilte mennesker å finne veien ut av fattigdom og bli selvstendige og uavhengige. Gjennom å tilbringe tid i et helt nytt miljø vil du lære om en annen kultur og levemåte og få givende, samt utfordrende erfaringer.

I vår månedlige rapport fra mai 2014 kan du se et eksempel på hva som ble gjort i de ulike bedriftene den måneden.

Vil du se hvordan arbeidet vårt fungerer? Etter vårt første år med dette prosjektet har bedriftsgruppene vi har jobbet med gjennomført en undersøkelse.

Mikrofinansprosjektet er åpent hele året, slik at du kan delta når som helst. Du trenger ingen tidligere erfaring, men det er viktig at du har en genuin interesse for dette området, er fleksibel, kommuniserer godt og er villig til å lære. Det vil også være nyttig for deg å ta et språkkurs i swahili, enten før eller i løpet av prosjektet, slik at du blir kjent med det lokale språket som er utbredt i de samfunnene du skal jobbe i.

Det er mulig å delta på dette prosjektet helt ned i 2 uker, hvis du ikke kan avse en måned eller lenger til det frivillige arbeidet. Vær i så tilfelle klar over at din innsats i en så kort periode ikke vil bidra like mye til utviklingen på prosjektet som innsatsen fra frivillige som deltar over en lengre periode. Et kort opphold vil allikevel gi deg verdifull innsikt i den lokale kulturen, dersom du jobber hardt på prosjektet.

Vi tilbyr også arbeid innen mikrofinans i Senegal og Kambodsja.

Månedlige Oppdateringer
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Frivillig Arbeid med Natur & Miljøbevaring
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲