Projects AbroadProjects Abroad

Dykking & Marinbevaring - Frivillig Arbeid i Belize

Oversikt
 • Sted: Placencia
 • Rolle: Gjennomføre undersøkelser av det marine dyrelivet og strandrydding
 • Forskningsfokus: Beskytte korallrev
 • Nærmiljø: Marint
 • Boform: Delt bolig med andre frivillige
 • Lengde: Fra én uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Vil du jobbe med Dykking & Marinbevaring på stedet selveste Charles Darwin beskrev som det mest bemerkelsesverdige revet i Vest-India? Vil du lære deg å dykke samtidig som du bidrar til bærekraftig naturvernarbeid? Da er dette prosjektet i Belize noe for deg.

En frivillig dykker sammen med en drakefisk i Belize

I Belize finner du verdens 2. største korallrev, kalt Belize Barrier Reef. Revet er på UNESCOs verdensarvliste, og det er ikke uten grunn. Revet er hjemmet til utallige planter og dyr, inkludert unike korallrev, fargerike fisk og hundrevis av virvelløse arter. Det sies at kun 10% av artene som finnes i revet er oppdaget og identifisert, foreløpig. Revet er ikke bare viktig på grunn av sitt biologiske mangfold, men det er levebrødet til tusenvis av mennesker, samtidig som det er en viktig kilde til turisme. Dette betyr at naturvernarbeidet er essensielt ettersom det både tar vare på et unikt økosystem og livsgrunnlaget til befolkningen. Som frivillig på vårt bevaringsprosjekt vil dette revet være din arbeidsplass. 

I Belize har Projects Abroad en forskningstillatelse fra fiskeridepartementet. Denne tillatelsen gir oss mulighet til å jobbe i tre viktige marine nasjonalparker i det berømte Belize Barrier Reef System. Disse parkene ligger i nærheten av Projects Abroads kontor på den lille halvøya Placencia. Innsamlet data blir benyttet av fiskeridepartementet til å utarbeide strategier og planer for bevaringen av revet.

Som frivillig på dykking & marinbevaring i Belize kan du bidra til bærekraftig bevaringsarbeid, uansett om du har et friår fra studier, har en pause fra jobb, eller rett og slett ønsker å gjøre en meningsfull innsats i løpet av ferien din. Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på prosjektet, det viktigste er at du har et stort engasjement og et ønske om å bidra.

Hva er din rolle som frivillig på dette Natur & Miljø-prosjektet?

Vakker natur på Little Water Caye i Belize

Projects Abroad jobber målrettet for å bevare et av de mest verdifulle økosystemene på kloden. Du vil være med på å samle nødvendige data i Belize Barrier Reef gjennom jevnlige undersøkelser av revets tilstand, datainnsamling og analyser. Som frivillig på dette prosjektet vil du ha mulighet til å bli involvert i oppgaver som:

 • Observere antallet av ulike arter slik som forskjellige typer fisk, hummer og konkylier, både under og etter fiskesesongen. Du vil også være med å overvåke plasseringen av reder for skilpadder og antallet skilpadder i de vernede områdene.
 • Overvåke bestanden av krokodiller i Placencia Lagoon, og bidra til å bekjempe alvorlig degradering av deres naturlige habitat. Dette inkluderer å fange krokodiller til forskningsrelatert arbeid, og også å gjennomføre undersøkelser av fugler og vannlevende organismer i området.
 • Rydding av strender og dykk for å kontrollere mengden forurensning som påvirker revene og sjøgressområder.
 • Hjelpe lokale fiskere å plante tang og sjøgress som et alternativt levebrød. Dette er for å bidra til bekjempelse av overfiske i området.
 • Bidra med miljøutdanningsinitiativer ved å besøke skoler og kjøre holdningskampanjer i nærliggende lokalsamfunn.

Dykkerkurs

En av de første tingene du vil gjøre på prosjektet er lære å dykke, dette er selvsagt inkludert i prisen. Våre erfarne dykkeinstruktører vil trene deg opp til PADI Open Water standard, hvor du skal kunne de grunnleggende teoretiske og praktiske aspektene ved dykking. Som en internasjonalt anerkjent PADI-sertifisert dykker kan du delta på alt av bevaringsarbeid som gjøres under vann.

PADI Logo

Frivillige som allerede har en dykkersertifisering tilsvarende PADI Open Water vil få ta PADI Advanced-kurset. Dersom du skal delta på prosjektet i mer enn 4 uker vil du i tillegg bli sertifisert som Projects Abroad Survey Diver. Dette er et PADI-autorisert spesialkurs som inkluderer full opplæring innen undervannsundersøkelser og forskningsteknikker.

Frivillige må være medisinsk og fysisk i god form for å kunne delta på dette prosjektet.

Boforhold

Frivillige på bevaringsprosjektet har to baser. Hovedbasen er i Placencia, hvor man bor i en delt leilighet av god standard. Her deler man rom med andre frivillige av samme kjønn og deler bad, kjøkken og oppholdsrom. I ukedagene er det en kokk som tilbereder måltider for de frivillige. I helgene får de frivillige matpenger og kan velge om de vil lage seg mat hjemme eller spise ute.

Når man er på dykk, som regel to dager i uken, bor man på en av de små øyene i nærheten av korallrevet hvor vi jobber. Her bor de frivillige i hytter eller telt. Det er enkel standard på kjøkken og sanitæranlegg med bøttedusj. På øyene er det ikke mobil- og internettdekning.

Dette prosjektet er tilgjengelig for én eller to uker dersom du ikke har tid til å delta lengre. I løpet av en to-ukers periode vil du kun få ett dykkekurs, enten Open Water eller Advanced course. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som deltakere som deltar over lengre tid, men du vil få en verdifull kulturell innsikt og være med på ulike naturbevaringsaktiviteter.

Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲