You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Dykking & Marinbevaring - Frivillig Arbeid i Kambodsja

Oversikt
Prosjekt-oversikt

Dette prosjektet vil dessverre ikke være åpent i 2018, men vi har flotte dykkeprosjekter i Thailand, Fiji og Belize. Ta en titt!

 • Sted: Koh Sdach
 • Rolle: Gjennomføre undersøkelser av det marine dyrelivet og strandrydding
 • Forskningsfokus: Beskyttelse av truede sjøhester
 • Nærmiljø: Marint
 • Boform: Bungalower sammen med andre frivillige
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Kambodsja har 400 km lang kystlinje og et utrolig fascinerende maritimt miljø. Dessverre er dette miljøet også veldig sårbart. Natur & Miljø-prosjektet jobber for å beskytte det artsrike livet under havoverflaten. Her kan du som frivillig delta i arbeidet gjennom forskningsdykk og marinlivsundersøkelser, i regi av profesjonelle marinbiologer.

Dersom du velger å jobbe frivillig på Project Abroads Natur og Miljø-prosjekt i Kambodsja, vil du bo og jobbe på den vakre og fredfulle øya Koh Sdach i Siambukten.

Dette prosjektet er ideelt for alle som er interessert i dykking og vern av marint miljø. Som frivillig vil du jobbe i utrolige omgivelser, samtidig som du gjør et veldig viktig arbeid. Prosjektet involverer undersøkelser og bevaring av det lokale marine dyre- og plantelivet. Sammen med de andre frivillige får være med på forskningsdykk og opprydning av strender. Du får all nødvendig informasjon og opplæring på prosjektet, så ingen kvalifikasjoner eller tidligere erfaring er nødvendig. Skulle du imidlertid ha utdannelse eller kompetanse innen marinbiologi, så vil naturligvis det komme ekstra godt med. 

Kambodsja er hjem for mange truede arter, som for eksempel sjøhester, skilpadder og krabber, og derfor er det viktig at arbeidet vi gjør beskytter og bevarer det truede miljøet. For å spre dette budskapet fokuserer også prosjektet på informasjonskampanjer og undervisning om konsekvensene ved ulovlig fiske. Vi håper å se en positiv økning av arter i området, så vi gjennomfører jevnlige undersøkelser for å holde oss oppdaterte på utviklingen.

Vi har profesjonelle marinbiologer på prosjektet som organiserer oppgaver og gir veiledning og støtte til de frivillige i det daglige arbeidet. Det er viktig for oss at vi gjør et riktig og bærekraftig arbeid, så å ha profesjonelle og kunnskapsrike medarbeidere skaper en trygghet for alle involverte parter.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Conservation Management Plan.

Hva er målsetningen for dette Natur & Miljø-prosjektet?

Projects Abroads Natur & Miljøfrivillige tar mål av en Hawksbill havskilpadde

Dette prosjektet ble opprinnelig startet for å beskytte en spesiell art av sjøhester som levde i disse områdene. Grunnet overfiske og forurensning var antallet sjøhester så få at hele bestanden var utrydningstruet. Å beskytte sjøhestene er fremdeles et av hovedmålene, og til tross for at bestanden fremdeles synker, har vi tro på at målrettede kampanjer mot ulovlig fiske, og opplysning om skadene det medfører, vil bidra til å få bukt med disse problemene. Ved å fortsette innsamlingen av viktige data om de ulike artene og reservatet har vi håp om at bestandene en dag vil bringes tilbake til et bærekraftig nivå. Dette vil også være positivt for andre sårbare arter som lever i området, slik som havskilpadder og noen spesielle krabbearter, som også trues av det ulovlige fisket.

Dette betyr at det er flere arter i reservatet som er truet. Vi jobber derfor videre med å skape oppmerksomhet rundt forurensningen av korallrevene i området og de svært intensive fiskemetodene som brukes, med et håp om å kunne beskytte det biologiske mangfoldet i våre områder. Ettersom lokale myndigheter har få ressurser til å beskytte havområdene og enda mindre til å drive forskning, er vår innsats viktig for å sikre områdets overlevelse. Vi har derfor valgt å ikke bare fokusere på bevaringsarbeid, men også å samle inn data og forske på artenes adferd og habitat for å være best mulig eget til å beskytte dem mer effektivt i framtiden. Se hele listen over fiskeartene som finnes rundt Koh Sdach her.

Dykkerkurs

En av de første tingene du vil gjøre er lære å dykke, dette er selvsagt inkludert i prisen. Våre erfarne dykkeinstruktører vil trene deg opp til PADI Open Water standard, hvor du skal kunne de grunnleggende teoretiske og praktiske aspektene ved dykking. Som en internasjonalt anerkjent PADI-sertifisert dykker kan du delta på alt av bevaringsarbeid som gjøres under vann.

 

Frivillige som allerede har en dykkersertifisering tilsvarende PADI Open Water vil få ta PADI Advanced-kurset. Dersom du skal delta på prosjektet i mer enn 4 uker vil du i tillegg bli sertifisert som Projects Abroad Survey Diver. Dette er et PADI-autorisert spesialkurs som inkluderer full opplæring innen undervannsundersøkelser og forskningsteknikker.

Merk: Dersom du er nybegynner og skal delta i kun én uke, vil du ikke ha nok tid til å fullføre en dykkersertifisering. Du vil da få delta på såkalte "discovery-dykk". Dette er dykk som foregår på grunnere vann og hvor du får muligheten til å bli kjent med utstyr og det å puste under vann. Dette er en fin introduksjon til dykking og en fin forsmak for dem som lurer på dette er noe som passer for dem. Hvis du allerede har PADI-autorisasjon fra tidligere, kan du delta på vanlig prosjektarbeid, også når du deltar i kun én uke. Kontakt oss, dersom du ønsker pris for opphold på en uke.

Frivillige som ikke kan eller ønsker å dykke kan gjøre noe av arbeidet ved å snorkle, og det er også mulig å kun delta i det landbaserte arbeidet. Det er mye å gjøre, og all innsats og initiativ bidrar til å beskytte dette vakre landet. 

Alle frivillige som deltar på Dykking & Marinbevaring i Kambodsja i minimum 12 uker har mulighet til å ta et kurs for å bli Divemaster ved siden av det frivillige arbeidet. Les mer om vårt Divemasterkurs her.

PADI Logo

Hva er din rolle som frivillig på dette Natur & Miljø-prosjektet?

Frivillig i Kambosja gir Natur & Miljø-prosjektet en tommel opp på vei ned under havoverflaten

Frivillige på prosjektet kan delta i en rekke ulike aktiviteter, som for eksempel:

 • Marine dykkeundersøkelser der man identifiserer sjøhester, studerer mangfoldet av koraller og fisk, og kartlegger og gjør undersøkelser av området
 • Opprenskningsdykk for å fjerne avfall fra havet
 • Strandopprenskninger
 • Ha tilsyn med lokale fiskermenns fangst og hjelpe til å drive opplæringsprogram om bærekraftig fiske

En frivillig underviser i naturvern på lokale skoler på Koh Sdach

Det settes opp en timeplan hver uke slik at du vet hva som skjer når. Planen og oppgavene varierer ut fra årstidene, været og antall frivillige på prosjektet. De frivillige jobber vanligvis fem dager i uken, og gjennomfører stort sett dykkearbeid hver dag. Som frivillig har du to fridager for å kunne slappe av, reise til fastlandet eller ta del i noen av de mange aktivitetene som tilbys i området. I regntiden i juli og august og eventuelt andre regnperioder kan dykkearbeidet noen ganger bli forstyrret av dårlige værforhold.

Frivillige har kreative aktiviteter med barna for å øke miljøbevisstheten på de lokale skolene på Koh Sdach, Kambodsja

Vi har et nært samarbeid med de lokale fiskerne i lokalsamfunnet, og det er viktig for oss å involvere de i naturvernarbeidet.

To ganger i uken besøker de frivillige lokal skoler på øya for å undervise i vern og bevaring av naturen. Undervisningen skal være morsom og kreativ for å vekke elevenes interesse, og skape et positivt miljøengasjement. Tidligere frivillige har for eksempel laget dukketeater om haier, illustrert ulike gjenvinningsaktiviteter, hatt rollespill, quizer og mye mer.

En Projects Abroad frivillig gir svømmeundervisning til lokale tenåringer på Koh Sdach

Med jevne mellomrom har vi opprydningsaksjoner og samler søppel på strendene, vi oppfordrer alltid lokalsamfunnet til å bidra, for å skape et positivt engasjement rundt naturbevaring. Dessverre har de lokale fiskerne en lei tendens til å kaste sitt søppel i havet, og dermed ender mye av det opp i den ellers så idylliske strandkanten.

Dette prosjektet er en del av Projects Abroad Global Shark Campaign, som finner sted i 18 land på fire kontinenter. Her har lokale innbyggere i alle aldre og med ulik bakgrunn muligheten til å hjelpe og bidra med haibevaring og marin biologi. Kampanjen har som mål å øke bevisstheten omkring haibevaring. 

Hvordan er boforholdene på prosjektet?

Frivilliges bungalower på Natur & Miljøprosjektet

Som frivillig på dette prosjektet bor du i såkalte pålehus i vannet i fiskelandsbyen Koh Sdach. Du vil sove på rom med andre frivillige av samme kjønn. Boligen er utstyrt med elektrisitet døgnet rundt, og på baksiden av boligen ligger badene som har dusj og toalett i vestlig stil med bøtte og øse til å skylle ned med.

De frivillige spiser sammen i fellesområdet eller på dekk med utsikt over det krystallklare havet. Du vil få mange muligheter til å bli kjent med de lokale i landsbyen, og ta et dypdykk i den spennende Khmerkulturen.

Den lille fiskelandsbyen har noen få gjestehus og upløyd skog, hvilket gjør at du som frivillig kan oppleve en autentisk kultur, uten særlig mye turisme. 

Frivillige leker seg i vannet på marinbevaring i Kambodsja

Frivillige på dette prosjektet overnatter vanligvis en natt i byen Phnom Penh før de blir kjørt til busstasjonen og satt på den lokale minibuss til Koh Sdach, som tar mellom syv og åtte timer. Din billett er ordnet på forhånd, og en medarbeider fra prosjektet vil plukke deg opp på bussholdeplassen Poy Japoon Beach. Herfra kjører du speedbåt til øyen prosjektet ligger på, som tar knappe 5 minutter.

Har du studert marinbiologi eller lignende studier? Fortell oss om det slik at vi har muligheten til tilrettelegge egen forskning til en bachelor- eller masteroppgave på dette prosjektet.

Dette prosjektet er tilgjengelig for to eller tre uker dersom du ikke har tid til å delta i fire uker eller lengre. I løpet av en to-ukers periode vil du kun få ett dykkekurs, enten Open Water eller Advanced course. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som deltakere som deltar over lengre tid, men du vil få en verdifull kulturell innsikt og få delta i ulike naturbevaringsaktiviteter.

Månedlige Oppdateringer Management Plan, Data & Rapporter
Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲