Projects AbroadProjects Abroad

Skilpadde & Kystbevaring - Frivillig Arbeid i Mexico

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Cuyutlan og Cofradia de Morelos, Colima
 • Rolle: Arbeide i klekkerier for havskilpadder, med avl av krokodiller i fangenskap og forskning av dyreliv
 • Forskningsfokus: Bevaring av havskilpadder, krokodiller og fugler
 • Nærmiljø: Kyst
 • Boform: Hus for frivillige i nærheten av stranden
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Vårt natur- og miljøprosjekt i Mexico befinner seg ved Stillehavskysten i staten Colima, tre timers kjøretur fra vårt kontor og base i Guadalajara. Prosjektet er ved skilpaddebevaringssenteret El Tortugario Centro i Cuyutlan. På dette prosjektet har du mulighet til å jobbe frivillig med flere ulike typer natur- og miljøvernsarbeid, som vern av skilpadder, krokodiller og iguaner. Uansett om du velger å fokusere på et av områdene eller å jobbe på alle tre, så er det å jobbe på senteret en unik mulighet til å arbeide sammen med andre Projects Abroad-frivillige og -personale, og lokale eksperter innenfor forskjellige områder av naturvern. 

Dette prosjektet er perfekt for alle som ønsker å gjøre noe praktisk for å hjelpe miljøet, og som liker et lite eventyr. Her får du sjansen til å utføre skikkelig hands-on arbeid, samtidig som du lærer masse og får opplevelser som er helt annerledes enn noe du har gjort tidligere. Du trenger ingen relevant utdanning eller erfaring for å delta på dette prosjektet, da all nødvendig opplæring vil bli gitt. Hvis du derimot har kompetanse på området, så er det bare et stort pluss for prosjektet.


Hva er målsetningen for dette natur- og miljøprosjektet?

Frivillige på kystbevaringsprosjektet i Mexico observerer dyrelivet fra båt

Dette prosjektet ønsker å bidra til å verne og reintrodusere ulike arter som hører til dyrelivet i havområdene rundt prosjektetleiren. Vi bidrar også til ulike studier av biologisk mangfold. Prosjektet ble opprettet fordi Mexicos stillehavskyst er et vitalt utklekkingssted for havskilpadder. Olive Ridley-skildpadden er den arten du oftest vil se, men de gigantiske havlærskilpaddene og suppeskildpaddene finnes også her. Dessverre har krypskytteri ført til at alle disse skilpaddeartene har blitt utrydningstruede i løpet av de siste 20 årene. Prosjektet prøver å hjelpe disse bestandene til å vokse tilbake til sunne størrelser igjen. I tillegg til Olive Ridley-skildpaddene er det de to krokodilletypene amerikansk krokodille og morelets-krokodillen som er hovedfokuset for vårt vernearbeid.

Naturreservater i Mexico beskyttes av SEMARNAT (Departementet for miljøsaker og naturressurser). De har anerkjent vårt arbeid og gitt oss ansvar for en 24 km lang del av kysten. Som en betingelse for avtalen vår krever SEMARNAT at vi foretar en del viktige vitenskapelige undersøkelser av kysten og dens dyreliv. Det er takket være de frivilliges innsats at vi får disse ulike prosjektene til å gå rundt, og dermed kan fortsette med det viktige arbeidet vi gjør.

Siden 2006 har vi også foretatt studier av den store lagunen El Chupaderos økosystem og fantastiske dyreliv for å sikre den fortsatte bevaring og beskyttelse av dette utsatte området. En bekreftelse på det arbeidet som er gjort kom i mars 2009, da området ble erklært et 'Ramsar-område' av Ramsar-konvensjonen. Ramsar-konvensjonen jobber for å beskytte og begrense tapet av verdens våtmarker, og det å bli et Ramsar-område er en av de viktigste titler et beskyttet område kan motta. For oss er det en anerkjennelse av det harde arbeidet som frivillige og ansatte sammen har lagt ned.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Conservation Management Plan.

Hva er din rolle som frivillig på dette natur- og miljøprosjektet?

Tortuguero, en samarbeidspartner av Projects Abroad

Du kan drive med mange ulike typer oppgaver, som for eksempel:

Jobbe med havskilpadder: 

 • Delta i nattpatruljer på stranden for å lete etter skilpaddeegg, enten til fots eller på firehjulinger.
 • Grave ned eggene på et trygt område, et såkalt 'corral' (innhegning).
 • Plukke opp skilpaddebabyer fra innhegningen etterhvert som de klekkes fra reirene de frivillige gravde dem ned i seks uker tidligere, for så å slippe dem løs i sjøen.
 • Følge med på endringer av de voksne havskilpaddene, ved å veie, måle, sjekke om de har fått i seg nok mat og er uskadde. Dette gjøres en gang i måneden. 

Tilbringe en dag hver uke i krokodilleparken:

 • Hjelpe til med klargjøring av mat til krokodillene.
 • Nedtegne biometriske data og merke krokodillene som holder til i de omkringliggende lagunene.
 • Delta i male- og vedlikeholdsarbeid.

Ta vare på iguaner: 

 • Hjelpe til med å mate både baby og voksne grønne iguaner. 
 • Regjøre innhegningen deres. 

Studier innen biologisk mangfold: 

 • Overvåke det ville dyrelivet i Palo Verde elvemunningen og El Chupadero lagunen. Det skal både observeres dirkete og gjennom overvåkningskamera satt opp om natten. 
 • Overvåke og samle inn data om tilstanden til mangroveskoger, og hjelpe til med å plante mangrove-planter i drivhus. Plantene skal brukes til å ordne områder hvor mangroveskogen er blitt ødelagt eller fjernet. 

Bistå med vedlikeholdsarbeid som:

 • Strandopprydding.

Skilpadder på stranden på natur- og miljøprosjektet i Mexico

Deler av arbeidet skjer på kvelds- og nattestid, så de frivillige jobber på skift. Dette betyr at du vanligvis vil arbeide ca. 5 timer hver dag, og du har dermed nok av tid til å slappe av og gjøre andre ting. Det å slappe av og holde seg i skyggen er spesielt viktig midt på dagen når det er som varmest og sola er på sitt sterkeste.

Det er skilpadder å jobbe med hele året på dette prosjektet, men høysesongen er fra juni til desember, med september som den travleste måneden. De siste årene har vi allikevel oppdaget en tendens til at mer sjeldne arter, slik som suppeskilpadden og den gigantiske havlærskilpadden, hekker på stranden hele året.

I lavsesongen mellom januar og mai er det færre skilpadder som hekker hver natt, noe som gir mer tid til å fokusere på andre aktiviteter i leiren. Dette kan inkludere oppgaver som å utvide og forbedre innhegningen og andre vedlikeholdsoppgaver.

Hvordan er boforholdene på prosjektet?

Miljøvern i Mexico


På dette prosjektet bor du i et hus med andre frivillige ca 1 km unna prosjektet. Huset er også noen få kilometer fra en liten ferieby. Huset har flere enkle og felles soverom, et felleskjøkken og et svømmebasseng. Alle de frivillige skal bidra med grunnleggende vedlikehold og rengjøring av huset og bassenget. 

I Mexico er lunsjen dagens hovedmåltid. På dette prosjektet lages den av en lokal kokk, og mens du spiser vil det være gode muligheter for å diskutere alt som skjedde på prosjektet kvelden før. Frokost og middag (som sagt mindre måltider) lager de frivillige selv av mat fra kjøkkenet. Arbeid fordeles på ukentlig lister, så forvent å måtte vaske opp i ny og ne. Frivillig arbeid kommer tross alt i mange utgaver! Du vil naturligvis også ha tid til å slappe av og gjøre helt andre ting, og mange frivillige velger å investere i det beste som noensinne er funnet opp i Mexico, nemlig en hengekøye.

Dette prosjektet er tilgjengelig for helt ned til én uke, dersom du ikke har tid til å delta lenger. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne få bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel kunne få gjort en verdifull innsats og få viktig kulturell innsikt. Mengden skilpadder du kommer til å se kan også være begrenset, spesielt i lavsesongen mellom desember og april.

Månedlige Oppdateringer Management Plan, Data & Rapporter
Ring oss:
(+47) 23 50 71 20
Praksisplass i utlandet
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲