You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Tropisk Tørrskog-bevaring - Frivillig Arbeid i Costa Rica

Oversikt
Prosjekt-oversikt
 • Sted: Barra Honda nasjonalpark
 • Rolle: Hjelpe til med bevaring av det lokale dyrelivet, gjennomføre vedlikehold og opplæringsprogrammer med fokus på naturbevaring
 • Forskningsfokus: Flaggermus, fugler, papegøyer, sommerfugler, trær
 • Nærmiljø: Tropisk tørrskog
 • Boform: Sovesal i parken
 • Lengde: Fra 1 uke
 • Startdatoer: Fleksibelt

Dersom du ønsker å lære mer om natur- og miljøvern samtidig som du faktisk gjør en innsats for miljøet så kan du delta på vårt natur- og miljøprosjekt i Barra Honda nasjonalpark, Costa Rica. Parken består av 2295 hektar tørr tropisk skog, og ligger ca. 4 timers kjøring unna Heredia og 20 minutter fra nærmeste by, Nicoya. En av hovedattraksjonene for turister er de mange underjordiske tunnelene og grottene.

Dette prosjektet går ut på undersøkelser av det lokale dyrelivet og viktig vedlikeholdsarbeid. Som frivillig kan du hjelpe til med bevaringen av det store antallet flaggermus, reptiler, arapapegøyer og pattedyr som nesebjørner og ozeloter. Arbeidet vil skje under veiledning og oppsyn av våre erfarne lokale ansatte.

Prosjektet passer perfekt for alle som er interessert i natur og dyreliv, og som ønsker å gjøre noe praktisk for å bevare miljøet. Her får du sjansen til å utføre hands-on arbeid og tilegne deg praktisk erfaring, samtidig som du lærer masse og får opplevelser som er helt ulikt det du har gjort tidligere. Du trenger ingen relevant utdanning eller erfaring for å delta på dette prosjektet, da all nødvendig opplæring vil bli gitt. Har du derimot kompetanse på området, så er det et stort pluss for prosjektet.

Hva er formålet med dette natur og miljøprosjektet?

Barra Honda nasjonalpark, en samarbeidspartner av Projects Abroad

Hovedmålet med dette prosjektet er å være med på å sikre at den vakre og mangfoldige naturen i Costa Rica ikke ødelegges. For øyeblikket er over en fjerdedel av Costa Rica nasjonalpark eller naturreservat, og det er mer enn noe annet land i verden. Økoturisme har blitt en svært viktig inntektskilde for landet, og sprøyter inn mer enn en milliard amerikanske dollar i den nasjonale økonomien hvert år. Dessverre er det slik at med økt turisme øker også sjansen for å påføre miljøet store skader. Å håndtere denne utviklingen på en riktig måte er derfor en viktig utfordring framover.

Projects Abroads frivillige spiller en viktig rolle for nasjonalparkene i Costa Rica. Selv om landet satser på naturvern, er mange av nasjonalparkene underfinansierte og dermed underbemannede, og behovet for frivillige er derfor til stede. Som frivillig bidrar du til at parken får et ekstra par hender og dermed mulighet til å gjennomføre store og viktige prosjekter. Den ekstra kapasiteten gir også muligheter for å jobbe innenfor nye forskningsområder, slik som å identifisere nye arter sommerfugler eller flaggermus eller drive treplanting i tidligere skogrike områder. Fra tid til annen hjelper de frivillige og ansatte i Barra Honda også andre nasjonalparker.

Et annet viktig formål for prosjektet er å skape forståelse og engasjement for naturvern blant lokalbefolkningen. Miljøundervisning på lokale skoler og i lokalsamfunnene som omgir parken bidrar til å skape bevissthet om arbeidet som gjøres i parken og hvorfor det er viktig. Vi har tro på at dette er en svært viktig del av det arbeidet de frivillige gjør fordi effekten spres gjennom hele samfunnet og overføres til nye generasjoner.
Vi er nå i rute for å motta den nasjonale prisen, Blue Flag, fra myndighetene i Costa Rica grunnet vårt undervisningsprogram innenfor miljøvern.

Hva er din rolle som frivillig på dette natur og miljøprosjektet?

Frivillige kan jobbe med mange ulike typer oppgaver, som for eksempel:

Frivillige som underviser i miljøvern på natur- og miljøprosjektet i Costa Rica

 • Delta i forskningsprosjekter på det lokale dyrelivet som inkluderer undersøkelser og overvåking av flaggermus, fugler, arapapegøyer, pattedyr og sommerfugler. Metodene som benyttes til dette arbeidet er automatiske kameraer med bevegelsessensorer for vårt pattedyrprosjekt, og nett for å fange flaggermus på nattetid.
 • Blue Flag Project: hjelpe lokale skoler i arbeidet for å få den økologiske Blue Flag-prisen ved å hjelpe til med å bygge biohager ogresirkuleringssentre, og ved å assistere innen opplysning og undervisning om miljøet på skoler og i lokalsamfunnet generelt. 
 • Lage, vedlikeholde og utvide nettverket av stier i parken.
 • Loggføre meteorologisk informasjon.
 • Lage kart over stier, elver og andre viktige områder i parken.
 • Vedlikehold av parkens gartneri hvor man dyrker opprinnelige trearter som skal brukes i treplantingsprosjekter.
 • Vedlikehold av brannbelter for å bremse utviklingen av eventuelle skogbranner (i den tørre sesongen).
 • Bygge nasjonalparkens første biogassanlegg for å kunne levere biogass.

Frivillige gjør bevaringsarbeid i skogen i Costa Rica

Prosjektet gir deg en unik mulighet til å få oppleve den fantastiske naturen her samtidig som du bidrar med viktig naturvernarbeid. Barra Honda nasjonalpark består av tropisk skog og har et fantastisk nettverk av underjordiske huler og grotter. Parken har også mange stier hvor du kan se alt fra apekatter til kattedyr, reptiler og fugler. 

Frivillige jobber vanligvis 6-timers dager. Dagen starter ofte tidlig om morgenen siden det er da dyrelivet er mest aktivt. De frivillige blir delt inn i grupper, hvor noen vil foreta undersøkelser på kveldstid mens andre tar morgenskiftet. Midt på dagen får man normalt tid til å slappe av for å unngå de varmeste timene.

Under oppholdet ditt vil våre kunnskapsrike ansatte også holde noen forelesninger. Temaene for forelesningene varierer fra generelle utfordringer ved miljøvern til spesifikke emner om flora og fauna som finnes i parken. Det lokale teamet på natur- og miljøplasseringen i Costa Rica består av kvalifiserte biologer eller naturressursforvaltere og de er alle "Ticos" (Costa Ricanere). 

Frivillige gjør undersøkelser på natur- og miljøprosjektet i Costa Rica

I Barra Honda er det godt og varmt hele året, men klimaet endrer seg avhengig av om det er regntid eller en tørrere periode. Regntiden varer fra mai til november. Regntiden har imidlertid blitt mer ustabil og vanskeligere å forutsi, så regnperioder forekommer også utenom disse månedene. Dette har allikevel ikke stort å si for aktivitetsnivået på prosjektet, men artene vi jobber med kan variere. Til tross for at noen oppgaver er mer sesongbaserte enn andre er det mer enn nok å gjøre hele året.

Du kan lese mer om målene for dette prosjektet i vår Conservation Management Plan.


Hvordan er boforholdene på prosjektet?

Frivillige bor inne i nasjonalparken sammen med våre ansatte. Innkvarteringen består av fire rom i sovesal-stil med plass til seks frivillige. Rommene er enkle med vifter i taket for avkjøling og hyller for å sette fra seg ting på. Hvert rom har et eget bad med dusj med kaldt vann, toalett og vask. Det er et felles spiserom på områder der alle spiser sammen. Det finnes også en TV og DVD-spiller på området.

Ved siden av spiserommet er det et fullt utstyrt kjøkken. Maten lages av vår egen kokk, Meicel, som gjerne lager egne retter for frivillige med spesielle behov i matveien. Hun er også behjelpelig dersom du ønsker å forbedre dine spanskkunnskaper eller danseferdigheter.

Bevaringsarbeid for frivillige i Costa Rica

Like utenfor de vernede områdene i parken (omtrent 5 minutter til fots), men fremdeles på parkens område, ligger en stor fotballbane som de frivillige står fritt til å bruke. Det finnes også en liten bar med et svømmebasseng som kan benyttes mot en liten avgift. Dersom du heller vil slappe av med flotte naturopplevelser, så finnes det et utkikkspunkt i parken der du har en fantastisk utsikt over dalene som omgir Tempisque-elven og noen av øyene i Nicoya-gulfen. Mange av Costa Ricas vakre strender ligger også i nærheten, ikke langt fra byen Nicoya.

De frivillige kan i helgene reise rundt på egen hånd, sammen med andre frivillige, eller reise og besøke frivillige på andre prosjekter i Costa Rica.Dette prosjektet er tilgjengelig for 1 uke dersom du ikke har anledning til å delta lenger enn dette. Ved et så kort opphold vil du ikke kunne bidra like mye som frivillige som deltar over lengre tid, men du vil allikevel få gjort en verdifull innsats og lære mye.

Månedlige Oppdateringer Management Plan, Data & Rapporter

Ring oss:
(+47) 47 46 92 84
Informasjonsmøter
instagram

Projects Abroad Norge

Fortell vennene dine om oss:

Tilbake til toppen ▲